Google keresés

Egyéni keresés

2011. április 17., vasárnap

Dr. Berend Róbert: Önfejlesztés csikunggal - Ezüst 12 mozgásos és meditációs gyakorlatsor

A csikungot Kínában több ezer éve ismerik és használják, míg a világ többi részébe az ENSZ segítségével jutott el, akik összegyűjtötték a csikung gyakorlatait. A csi jelöli a mindenütt jelenlevő életenergiát, míg a kung szó munkát jelent. Lényegében a csikung azt mutatja meg, hogyan is kell áramoltatni ezt az életenergiát, hogyan is kell dolgoztatni ezt az energiát, hogy az mindenhová eljusson az emberi testben. Lényegében egy meditációval egybekötött energetikai mozgássorozatról van szó, amelyet a kínaiak naponta végeznek. A gyakorlatok eredete az ősi kínaiak természeti megfigyelésein alapszik, a mozgássorok állatok, vagy növények alakját veszik fel, akárcsak a jógánál. A különbség annyi, hogy a csikung jóval egyszerűbb, nem kell mindenféle bonyolult pózokba helyezkedni.
A gyakorlatok működése a keleti emberek alapvető felfogásán nyugszik, miszerint az emberi testben az energia különböző csatornákon áramlik. Kínában ezeket meridiánoknak nevezik, és lényegében az idegekkel azonosan működnek. Optimális esetben az energia mindegyik meridiánban egyformán áramlik, ha mégsem így volna, és valamelyik vezetékben blokkolódna az energia, akkor a szervezet egyensúlya felbomlik és megjelenik a betegség. Ilyen esetben a beteg szerv kerülő úton kapja az energiát, amely azt jelenti, hogy egy másik meridiánban többletenergia keletkezik. Ha már beteg vagy, akkor az első dolgod legyen a megfelelő szakorvoshoz fordulni, és az előírt kezelést betartani, mellette lehet kiegészítésként a csikunggal foglalkozni. A többi keleti sporthoz hasonlóan a csikung sem a dinamikáról és versenyhelyzetről szól, mint a nyugati sportágak, ezért bárki elkezdheti gyakorolni, mert kíméli az ízületeket, javítja a testtartást és erősíti a vérkeringést. Gerincbetegek, mozgássérültek és kismamák is elkezdhetik.
A kínaiak eredetileg nem gyógyítás céljából hozták létre, hanem a betegségek megelőzése és a harmónia megtartása céljából. Ebben az egyre gyorsuló világban még aktuálisabb az ősi kínaiak tanítása, amelynek megismeréséhez ez a könyv nagyszerű bevezető lehet. Az eredetileg biológus szerző röviden bevezet a keleti gondolkodás és gyógyítás alapjaiba, továbbá beszél a stressz és a depresszió jelenségéről is. A könyvből kiderül, hogy a stressz pusztán egy válaszreakció, amely csak akkor gyakorol negatív hatást a testre, ha annak az ellenállása meggyengül. Ebből következik, hogy stressz által okozott betegségek megelőzhetőek, de csak akkor ha test védekezőrendszerének erősítése mellett a lélek "immunrendszerét" is erősítjük. Mindehhez nagyszerű megoldást nyújtanak a csikung gyakorlatok, amelyek friss energiával töltik fel a testet. Ez a könyv kizárólag a dr. Berend Róbert által vezetett Mingtang Meditációs Iskola Ezüst 12 mozgásos és meditációs gyakorlatait tartalmazza, tehát nem a csikung teljes ismeretanyagával fogsz találkozni. Mindez nem is lehetséges, hiszen több ezer éves tudományról van szó, amely ennyi idő alatt rengeteget változott, többféle irányzata is kialakult.A csikung irányzatairól és filozófiájáról itt olvashatsz egy rövid összefoglalót.
A könyv arra figyelmeztet, hogy mielőtt elkezdesz gyakorolni lazulj el és zárd ki a külvilágot, egyszóval meditálj. Ha még csak most kezdesz el ismerkedni a meditáció lényegével az sem baj, mert a szerző bemutatja röviden mi is ennek a lényege, sőt könyv függelékében két meditációt is ajánl, amelyek segítségével megszeretheted magad és átélheted a boldogságot is. Mint minden sportnál, itt is fontos a bemelegítés, amely légzőgyakorlattal és a meridiánok nyújtásával kezdődik. Mindez arra jó, hogy az energiacsatornában keletkezett blokkokat kioldja. Ezután következnek a tényleges gyakorlatok, majd végül az ún. kilépő gyakorlatokkal záródik a mozgás. Ez utóbbiak feladata az, hogy ismét a környezetünk felé forduljunk. Mindegyik gyakorlat nagyon egyszerű, és semmilyen előképzettséget nem igényel. A könyv színes képekkel mutatja be a gyakorlatok minden egyes lépését, amely különösen vizuális típusú embereknek ajánlott. Mindegyik gyakorlatnál szerepel egy részletes leírás is, amely bemutatja a mozdulatok szervezetre gyakorolt hatását, illetve a meridiánnyújtásnál az egyes meridiánokat is. Miután ez a könyv nem az akupresszúráról és reflexológiáról szól, meridiántérképeket itt ne keress. A könyv végén a függelékben találsz egy edzéstervet, amely bemutatja az iskola gyakorlatainak sorrendjét, az egyes gyakorlatok ismétlésszámát, illetve azt, hogy végezhetők-e önállóan.  Ha szeretnél beleolvasni a könyvbe és megnéznél egy példagyakorlatot, akkor kattints ide
A könyv függelékében találsz még egy 42 lépéses önmasszázs gyakorlatsort, amely elsősorban a fej és a nyak feszültségét oldja és önállóan is végezhető.
Ha a fővárosban élsz, akkor személyesen is tanulhatsz a Mestertől, részleteket lásd itt
Nemcsak az Ezüst 12 irányzat gyakorlatait tanulhatod meg tőle, hanem Mingtang Csikungot és Feng Chi-t is, erről részletesebben a fent említett oldal tanfolyamok menüpontjában tudhatsz meg többet.

2011. április 10., vasárnap

A. J. Christian: Talen - A Válaszok Könyve

Minden ember életében vannak olyan helyzetek, amelyekben dönteni kell, legyen az pályaválasztás, költözés, partnerkapcsolat avagy gyermekvállalás. Ezeket a helyzeteket egyszerűen nem kerülheted ki, mert azért vagy itt a Földön, hogy feladatokat oldj meg. Szellemi érettségedet - vagy ha úgy tetszik, felnőttségedet - az mutatja meg, hogy mennyire vagy képes felelősségteljesen dönteni a sorsod felől. Mindez egy tanulási folyamat része, de adódnak olyan esetek, amikor úgy érzed, hogy elakadtál, és csak egy helyben állsz. Ilyenkor a társadalom elvárásai szerint tanácsot kérsz valakitől - családtagoktól, barátoktól -, akiknek a hatására dönteni tudsz a sorsod felől.
Sokszor előfordul, hogy nem is kell tanácsot kérned, mert az emberek közül sokan kéretlenül is osztogatják az észt, de a saját életükben valahogy egyikük sem ilyen bölcs. Nem véletlen, hogy a különböző ezoterikus tanok divatosak manapság, mert az emberek azt hiszik, hogy a különböző spirituális könyvek, meg tanítómesterek majd segítenek megoldani a problémáikat. Önmagában az ezoterikus és okkult tanokkal semmi baj sincs, viszont a túl sok információ hatására előbb-utóbb összezavarodsz.
Ha most azt mondanám neked, hogy minden embernek van egy belső bölcsessége, amely tudja, hogy mit kell tenni, akkor lehet, hogy nem hiszel nekem, mert a társadalom ezt nem tanította. Ezt a belső bölcsességet más szavakkal tudatalattinak hívják, és benne kódolva van az ember teljes múltja és jövője, beleértve az előző életeket is.
Az emberek életét voltaképpen ez a belső bölcsesség vagy tudatalatti irányítja, de ennek nagyon kevesen vannak tudatában, pedig a tudatalatti folyamatosan próbál kommunikálni az emberekkel. Lényegében ennek a kommunikációnak az eszköze a ji king, a tarot, illetve az egyéb jós - és angyalkártyák is, de az üzenetek érkezhetnek különböző sugallatok, megérzések formájában is. Mindehhez csak annyit kell tenned, hogy legalább napi 5 percre csendben légy, és csak úgy létezz, különben nem jutnak el hozzád ezek az üzenetek. A Talen táblái hasonló módon működnek a fentebb említett eszközökhöz, de maga a rendszer mégis teljesen más. Először is, a táblákon nincsenek különböző díszes képek, sőt vannak olyan táblák, amelyek csaknem üresek. A jóstáblák jóval kevesebb lapból állnak, mint a 78 lapos tarot-pakli, és olyan szavak találhatók rajtuk, mint például Jelen, Tudatosság, Figyelem, Befogadás. A táblák egy részén kicsi körök láthatók, amelyeket Christian kulcsoknak nevez, és tulajdonképpen ezek megléte adja a sorsvetés alapját. Az egyes táblákhoz tartozó válaszokat a könyvben találod meg, de Christian figyelmeztet, hogy ne olvasd el mindet egyszerre, mert értelmetlen, és csak összezavarodsz tőle. Meg különben is, a Talen nem regény, hogy minden betűjét el kelljen olvasni.
A Talen használatának a menete is eltér a tarot-és kártyajóslásoktól. Először is a Talen nem jóslás, illetve jövendőmondás, mert nem mondja meg a jövődet, inkább a mostani helyzetedre ad tanácsot. Mielőtt húznál a kártyákból, Christian azt kéri tőled, hogy ne foglalkozz semmi mással, csak úgy legyél. Mindez nagyon nehéz, különösen ha az agyad sok mindenen jár, de időnként az elmét is pihentetni kell. Egyszerűen csak koncentrálj a légzésedre, viszont a felbukkanó gondolatáradatnak ne szentelj túl sok figyelmet. Ebben a meditatív állapotban fogalmazd meg a kérdésedet, és mondd ki bátran hangosan, ne szégyellj semmit. Olykor előfordulhat, hogy ebben a nyugalmi állapotban megoldást találsz a téged foglalkoztató kérdésre, ebben az esetben el is teheted a könyvet. Ha mégsem, el kell döntened, hogy a kérdésed anyagi vagy érzelmi körbe tartozik-e, amelynek a meghatározásához a könyvben találsz útmutatót. A válaszok ugyanis e két csoport szerint különülnek el egymástól a könyvben. Miután ez is megtörtént, elkezdheted magát a sorsvetést, amely az jelenti, hogy a 30 darab táblát elkezded kupacokba rendezgetni, majd újra összerendezni. Mindezt folytasd addig, amíg úgy érzed, hogy elég, majd válassz két lapot. Amit először húztál ki, az lesz a Felső Tábla, a következő lap pedig az Alsó Tábla, és ezek fogják megmutatni neked a választ, csak kövesd a könyv utasításait. Nos, gondolom a sorsvetés menete eddig is bonyolultnak tűnt, de a továbbiakban ez még fokozódhat, ugyanis a kihúzott lapoknak többféle kombinációja, változata létezik, amelyeket most nem ismertetnék, mert a könyvben megtalálod.
A Talen válaszai elsőre bonyolultnak tűnnek, de ez azért van, mert a tanítások felsőbb dimenziókból erednek, ahol teljesen máshogy kommunikálnak, mint ahogyan azt itt a Földön már megszoktuk. Miután ez egy anyagias társadalom, ezért az emberek az ún. egyenes beszédből értenek a leginkább, amely pontosan elmondja, hogy mit is kell csinálnod, vagy, hogy menj el A-ból B-be, ekkor és ekkor. Éppen ezért a Talen tudománya fellengzősnek, elvontnak tűnhet. Ha úgy érzed, hogy elsőre nem érted a kapott választ, akkor érdemes lejegyezned valahová a kérdéseddel együtt, hogy később vissza tudj rá térni.
Ha szeretnéd komolyabban megismerni a Talen rendszerét, akkor érdemes elmenned Christian ezzel kapcsolatos kurzusaira, ahol azt is megtanulhatod, hogyan segíthetsz a többi embernek a Talennel. További részleteket Christian honlapján találsz.

2011. április 3., vasárnap

Kimberly Marooney: Meditációk angyalkártyával - könyv+ angyalkártyák+jegyzetfüzet

Manapság egyre többen hisznek az angyalok létezésében, akik segítenek rajtunk embereken, ha hívjuk őket. Ezek a szerető, gyöngéd, ugyanakkor nagy hatalmú lények tiszteletben tartják az emberek szabad akaratát, ezért kéretlenül nem avatkoznak bele az emberek sorsába, kivéve, ha az illető élete veszélybe kerül, mielőtt a választott sorsa lejár itt a Földön.
Miután egyre fontosabb szerepet töltenek be ezek az égi lények az ezotériában, az utóbbi időkben egyre több könyv jelent meg velük kapcsolatosan. Ezeknek az angyalos könyveknek lényegében ugyanaz a mondanivalójuk, vagyis az, hogy mindannyiunkat angyalok vesznek körül, akik segítenek a bajban, de csak ha hívjuk őket.
Csak nagyon kevés ember látja és hallja az angyalokat, ezért ha kapcsolatba akarsz velük lépni, akkor egyfajta meditatív, de ugyanakkor örömteli állapotba kell kerülnöd, hogy megérezd az energiájukat. Mindez azért van, mert az angyalok rezgésszáma jóval magasabb, mint az embereké, ezért az angyalok nem úgy válaszolnak, ahogy az a többi embertől már megszoktad, hanem megérzések, sugallatok formájában. Lehet, hogy egy könyv adja meg a választ, vagy egy zeneszám, de az is lehet, hogy egy másik ember felel a kérdésedre, akit éppen az utadba küldtek égi segítőid.
Az angyalokkal történő hatékonyabb kapcsolatfelvétel érdekében születtek meg a különböző angyalkártyák is: az angyalokat ábrázoló gyönyörű fotók segítenek ebbe a bizonyos örömteli, meditatív állapotba kerülni, a kártyákhoz tartozó szövegek pedig lényegében az angyalok üzenetét közvetítik. Az angyalkártyák működési elve hasonló a tarot-hoz: egy-egy üzenetet nem véletlenül kapsz, hanem a tudatalattid választja ezeket. Miután a tudatalatti mindent tud, ezért mindegyik kérdésedre a megfelelő választ kapod, még akkor is ha abban a pillanatban nem érzed odaillőnek.
Kimberly Marooney angyalkártyái a könyv alcíme szerint a szeretet és megnyugvás üzeneteit hordozzák, amelyeket az írónő egyenesen az angyaloktól kapott látomások és sugallatok formájában. A szerző több kártyát is tervezett az angyalok segítségével, de hazánkban csak ez az egy változat jelent meg. Marooney kártyái eltérnek a  hazánkban forgalmazott többi angyalkártyától (Doreen Virtue, Ferry Lackner), mert sokkal inkább hasonlítanak a katolikus vallás szentképeire, mintsem a spiritualitást képviselnék.
 44 darab kártya van összesen, amely nem a véletlen műve: a 44-es ugyanis egy mesterszám, a többi dupla számjegyhez hasonlóan. Egyelőre a 33-tól nagyobb összegű mesterszámok jelentését kevésbé ismerjük (egyedül a Lynn Buess könyve foglalkozik velük), ami azért van, mert az ezekkel a magasabb energiákkal rendelkező emberek még csak mostanában fognak nagyobb számban leszületni a Földre. Jelenleg még csak nagyon kevés a 44-es, 55-ös, 66-os, stb. mesterszámú emberek száma, ezért nincs akkora összehasonlítási alap, amely alapján általánosítani tudnánk a jelentésüket. Mindenesetre, ha a két 4-est összeadjuk, akkor 8 lesz a végeredmény, amely a hatalom és a pénz száma. Mindez elsőre talán nem túl szimpatikus az embereknek, mert úgy nőttek fel, hogy ezekhez a fogalmakhoz negatív töltést kapcsoltak.
A 44-es rezgésnek valószínűleg az a szerepe, hogy a pénzt és a hatalmat szeretetté alakítsa, valahogy úgy, ahogy az angyalok teszik.
Az angyalok amellett, hogy szerető és kedves lények, hihetetlen hatalommal is rendelkeznek, de nekik nincs szükségük agresszióra ahhoz, hogy hatással legyenek az emberre. Marooney könyvéből kiderül, hogy az angyaloknak ugyanúgy van "társadalmi rendjük", mint az embereknek. Mindezt ne úgy képzeld el, hogy alá-fölérendeltségi viszony van közöttük, mint az emberek esetében: a különböző angyali rendek egyenrangúak, csak más-más feladatkörrel rendelkeznek. Az angyali rendek közül az arkangyaloknak van a leginkább befolyása a sorsunkra, míg a kisebb angyaloknak, - pl. szívangyaloknak, keruboknak, szeráfoknak - csak részfeladatok jutnak.
Marooney könyvéből részletesen megismerheted mind a 44 angyal feladatkörét és üzenetét.
A szerző szentségeknek nevezi az angyalkártyák különböző kirakásait, amelyek nagyon hasonlóak a tarot elrendezéseihez. A különbség annyi, hogy a tarottal ellentétben az angyalkártyáknál nincs negatív kártya a csomagban, hiszen az angyalok üzeneteit kizárólag a szeretet vezérli.
A különböző szentségek segítenek ráhangolódni az angyalokra, megmutatják, hogy Istennek mi a terve veled, segítségükkel meggyógyíthatod a tested vagy az érzelmeid, illetve megszabadulhatsz az illúzióidtól is. A szerző az ún. processzusok segítségével lépésről lépésre tanácsokat ad, hogyan is változtasd meg az életed. Ennél a háromféle gyakorlatnál már nem kell kártyákat húznod, ezek pusztán csak meditációk. A meditációk alkalmával átélt tapasztalataidat érdemes lejegyezned az ajándék jegyzetfüzetbe, hogy később vissza tudd olvasni.
A könyvet és a jegyzetfüzetet gyönyörű, színes illusztrációk díszítik, amelyek híres festmények reprodukciói, akárcsak a kártyák képei.

Kapcsolódó anyagok:

Ingyenes angyalmágia tanfolyam e-mailben!
Boltmustra: Angyalos Bolt ezoterikus és ásványbolt Székesfehérvár Fő u. 3.
Ingyenes ji king-, angyalkártya-, tarot-, cigánykártya és tenyérjóslás!
Ingyenes angyaliskola a Női Portálon! - kapcsolatfelvétel és meditáció az angyalokkal
Ingyenes cigánykártya-, tarot-, angyalkártya-, franciakártya-és egyéb játékos jóslások a Női Portálon!
Ingyen tarotjóslás, angyali üzenetek, rúna-, kristálygömb-és druida jóslás Cornelia jósnő honlapján!
Boltmustra: Angyalbolt Győr Aradi vértanúk u. 8. 
Horváth Andrea: Őrangyalok pedig vannak
Ronna Herman: Mihály arkangyal: A fény szárnyain - segítség a dimenzióváltáshoz és a Föld felemelkedéséhez