Google keresés

Egyéni keresés

2013. április 16., kedd

Jack Canfield-William Gladstone: Az Aranymotorosok Klubja - változtassuk meg együtt a világot!

Kedvelem Jack Canfield stílusát, úgyhogy mindig örömmel várom a műveit. Na, nem a Titok miatt kedveltem meg, hanem az Erőleves sorozat, illetve a Merj nyerni című könyvek miatt, amelyeknek Mark Victor Hansen volt a társszerzője. Nem is olyan régen megláttam ezt a könyvet a boltban, és kíváncsi lettem rá, hogy mi ez, de végül is a könyvtárból hoztam ki.
A lényeg az, hogy ez a hatásvadász című könyv Canfield életrajzát takarja, amelyet egyébként nem sokan vettek volna meg, na de jó címmel, meg egy remek marketinggel sok mindent el lehet adni.
Erre az önéletrajzra nem azért van igény, mert a szerző akkora celeb lenne, sokkal inkább a 2012-es események, vagyis a dimenzióváltás és az emberek rezgésszintjének a megemelése miatt íródott meg ez a könyv.

Ehhez nagyon fontos megérteni, hogy kik is azok az Aranymotorosok, és mit csinálnak egyáltalán. Nos, a könyv eleje úgy kezdődik, mint egy sci-fi, ugyanis fenn az űrben fenséges, örökifjú és gyönyörű lények száguldanak aranyszínű motorbiciklin, miután éppen iskolai vakáción vannak. Egyszer csak az egyikük észrevesz egy gyönyörű kék bolygót, amelynek a fájdalmát már messziről, az űrből is érzi. Hamarosan kiderül, hogy ez a bolygó a Föld, ahol éppen a második világháború zajlik. Jack, aki felfedezte a bolygót, segíteni akar visszatéríteni az ottani energiát a helyes kerékvágásba, ezért elhatározza, hogy emberi alakot vesz fel, de a társai nem engedik el egyedül, ezért ők is vele tartanak. Még úgy is vállalják ezt a kockázatot, hogy a megszületésük után  kitörlődik a memóriájuk, és nem emlékeznek arra, hogy miért is vannak ott egyáltalán.
Valószínűleg ezek az Aranymotorosok a létközt, vagyis a bardót szimbolizálják, ahol minden lélek tartózkodik a Földre történő leszületése előtt. Mindenesetre zseniális húzás volt ez a szerzőtől szerintem.

Nos, amikor Jack Canfield megszületett (1944 augusztus 19-én), nem történt semmi érdekes, ő maga sem volt egy átlag feletti képességű gyerek, tehát semmi sem utalt rá, hogy valamiféle nagy erejű entitás lenne. Mondjuk ez az emberek döntő többségénél így van, és így is marad: az emberek jelentős részének fogalma sincs, hogy valójában milyen nagyszerű képességekkel rendelkezik. Canfield sem tudta sokáig, helyette inkább az átlag amerikaiak életét élte.
Közben a sorsa akaratlanul is abba az irányba terelte, ahol ki tudta teljesíteni az életét, vagyis Jack azzal kezdett el foglalkozni, hogy a környezetében élő emberek jól érezzék magukat.
Ő erre a pedagógiát látta a legmegfelelőbbnek, vagyis a tanítást, ami nemcsak arról szól elvileg, hogy a tanulóknak megtanítsa a tananyagot, hanem jóval többről: az emberi példamutatásról.
Ennek szellemében kezdett el egy chicagói középiskolában tanítani, amelybe jórészt fekete bőrű diákok jártak, de a tanárok jó része is fekete volt. Itt szembesült a rasszizmussal mindkét oldalról (vagyis a fehérek és a feketék részéről is), ami meglehetősen elkeserítette, és tehetetlennek érezte magát.
Még végzősként ismerkedett meg a humánpotenciál-mozgalommal, amelynek a lényege az, hogy az emberiség csak az agyának a 10%-át használja, pedig ennél jóval többre lenne képes. A mozgalom ezt kutatja.

Mindez lenyűgözte a fiatalembert, aki azonban mégis hátrányos helyzetű fiatalokkal dolgozott tovább, ezúttal már Iowában. Itt találkozott ugyanakkor a különböző motivációs tanításokkal W. Clement Stone alapítványa révén, ahol később ő maga is állást kapott. Itt kezdte el tehát tanulni azokat az alapelveket, amelyek később őt magát is sikeressé tették. Később aztán már ő maga is tréner lett, aki szemináriumokat tart mindmáig, illetve több sikerkönyvet is írt, amelyek magyarul is megjelentek.
Arra, hogy kicsoda ő valójában, a 80-as évek közepén jött rá tehát kb. 40 évesen) egy különleges találkozás után. Ekkor már sikeres motivációs trénerként dolgozott, és elhatározta, hogy megkeresi a társait, vagyis az Aranymotorosokat. Mindehhez hozzájárult még az általa szerkesztett Erőleves a léleknek című könyv, amelyhez szerzőtársként Mark Victor Hansen is csatlakozott. Ez a könyv részletes beszél arról, hogy miért is volt olyan nehéz kiadni ezt a művet, illetve az ezt követő sikerről is elég sokat beszél.
Mindez nem véletlen, ugyanis ennek köszönhetően találkozott több olyan emberrel is, akikkel később együtt szerepelt a Titokban. Amúgy magáról a Titokról erről a könyvben nem esik szó, tehát nem tudjuk meg, hogyan és miért is került bele Canfield a Titokba, pedig pont innét ismerik a legtöbben.
Mindenesetre az Erőleves első kötetének a hatalmas sikere után sokkal inkább tudta már, hogyan segítsen az embereknek jobban érezni magukat.

Nem sokkal a Titok megjelenítése után pedig William Gladstone-nal és Barbara Hubbarddal egy még nagyobb vállalkozáson kezdték el törni a fejüket, ez pedig az Új Föld Születésnapja lett, amelynek 2012. december 22-ét nevezték ki. Mindez azért történt, mert 2012. december 21-ével kapcsolatban rengeteg világvége prófécia látott napvilágot, amitől sokan megijedtek pláne, hogy a bolygó helyzete valóban okot ad az aggodalomra. Ezért elkezdtek kampányolni emellett a mozgalom mellett, amiről lényegében a könyv második fele szól.
Gladstone-ról annyit kell tudni, hogy a 12-fogytán az idő című könyvével lett ismert, amúgy pedig irodalmi ügynök. Barbara Marx Hubbard pedig látnok. 
A könyv nem azért íródott, hogy tanácsokat adjon, inkább csak segít elindulni egy úton azoknak, akik érzik, hogy valami nincs rendben, illetve akik érzik, hogy valamiért nem tartoznak ide. A könyvben van 5 kérdés, amely segíthet visszaemlékezni arra, hogy vajon miért is vagyunk itt
A könyv végén található függelékben felsorolták azokat az embereket, illetve szervezeteket, akik rezgésszint-emeléssel, illetve az új emberiség kialakításával foglalkoznak. Sajnos az a baj ezzel, hogy ezek mind angol nyelvűek, miután a két szerző amerikai.

2013. április 11., csütörtök

Penney Peirce: Frekvencia - a személyes rezgés hatalma

Több olyan könyv is született 2012 előtt, amely a rezgésszint-emelésről szól, illetve arról, hogy alkalmazkodnunk kell a Föld bolygó növekvő rezgéséhez. Penney Peirce könyve is ilyen, csak éppen egyetlen szó sem esik benne 2012-ről, illetve az ehhez kapcsolódó próféciákról, pedig a szerző szintén látnok.
A Frekvencia sokkal inkább közelebb áll Eckhart Tolle tanításaihoz, vagyis Peirce is azt mondja, hogy maradj a jelenben, és engedd el a problémáidat, mert azok csak lehúznak. Csakhogy Tolle könyvében nem esett szó a rezgésekről és az energiáról, míg Peirce könyve részletesen megmagyarázza, hogy milyen energiafajták léteznek a Földön, illetve az emberek viselkedési mintái milyen energetikai típusba sorolhatók be, de említi a csakrákat is, amelyek szintén energiaörvények.
Ezek után már az ember könnyedén be tudják azonosítani a problémákat okozó gondolatmintákat, ezért könnyebb lesz elengedni őket.
Tolle könyvével ellentétben, a Frekvenciában elég sokféle meditációs és önismereti gyakorlatot találsz Próbáld ki! alcímmel, amely kiválóan áttekinthető: a különböző lépéseket ugyanis megszámozták.
A meditációs gyakorlatok sokszor elég nehéznek tűnnek, mert el kell képzelned valamit, míg az önismereti részek esetleg fájdalmasak lehetnek. Mondjuk olykor éppen ez a cél, hogy idézz fel valamilyen fájdalmas emléket, hogy aztán el tudd engedni. Vannak azonban nagyon kellemes gyakorlatok is, amikor valamilyen sikerélményt kell felidézned. Egy-egy fejezeten belül több ilyen gyakorlat is van.
Úgyszintén mindegyik fejezet végén van egy úgynevezett alapfrekvencia-üzenet, amelyeknek a célja az egyéni rezgésünk megváltoztatása olvasás közben. Éppen ezért azt kéri a szerző, hogy ezeket az üzeneteket mindig lassabb tempóban olvasd el, és lélegezz mélyebbeket olvasás közben, miközben próbáld beleélni magadat a szövegbe, amit éppen olvasol. Érdekes, hogy miközben olvastam ezeket az üzeneteket, valahogy másmilyenné vált a levegő, amit belélegeztem. Olyan kristálytiszta és erőteljesebb lett valahogyan.
A szerző alapfrekvencián nem a mostani rezgésünket érti, hanem azt az állapotot, amilyenek eredetileg voltunk, mint mielőtt megszülettünk. Azelőtt csak úgy kerülhettünk ebbe az állapotba, ha meghaltunk, vagyis kiszállt a lélek a testünkből.
Nem is olyan régen azonban a Föld rezgésszáma emelkedni kezdett, és 1987 óta csaknem a duplájára nőtt. Mindez azt jelenti, hogy az emberek rezgésszámának is alkalmazkodnia kell ehhez, ha életben akarnak maradni a Földön. Ebből az következik, hogy az embereknek is meg kell emelni a rezgésszámukat.Ez azt fogja jelenteni, hogy az emberek világában is hatalmas változások várhatók. Talán a legfontosabb az, hogy az emberek egyre inkább emlékezni fognak a valódi önmagukra, és ezt meg is tudják tartani itt a földi életben is, tehát nem kell meghalniuk ehhez, mert a dimenzióváltás enélkül fog végbemenni itt a Földön!
Jobban mondva nem fog, mert a folyamat jelen időben zajlik, vagyis az emberek már most emlékeznek, és egyre kevésbé hagyják magukat hülyére venni az államtól, meg a különböző intézményektől. Persze ez csak egy része a folyamatnak, de Peirce ennél jóval részletesebb diagnózist tár fel a kötetben, hogy ez a frekvenciaszám-emelkedés milyen tünetekkel jár.
A könyv megmutatja, hogy hogyan kell elszakadni a negatív érzelmi mintáktól,  hogyan érezd át ezt az alapfrekvenciát, hogyan növeld meg az intuíciódat, illetve az érzékenységedet, illetve hogyan használd fel a frekvencia törvényszerűségeit az élet bizonyos területein, például az emberi kapcsolatok esetében, illetve a döntéshozásban, de a szerző azt is megmutatja, hogyan teremts meg egy magas frekvenciájú életet.
A könyv mint említettem sokban hasonlít Eckhart Tolle tanításaira, csak ebben a könyvben több gyakorlati esettanulmány van a szerző ügyfélköréből. Tehát itt láthatod a gyakorlatban, hogy mások mit rontottak el.
A könyv nagyon tömény, úgyhogy egyszerre nem is érdemes elolvasnod, csak szakaszonként, illetve érdemes időről időre újraolvasnod. A könyv végén van egy kislexikon is, ami megmagyarázza a műben olvasható idegen szavakat, kifejezéseket.

2013. április 3., szerda

Frank Schmolke-Varda Hasselmann: Lélekelixírek - készíts a lelki szerepednek megfelelő gyógyitalt!

Ahogy elkezdtem olvasni ezt a könyvet, az az érzésem támadt, hogy a német szerzőpáros lenyúlta John Edward Bach módszerét, a Bach-virágterápiát, és ez alapján alakította ki a saját rendszerét.
Mindkét módszer lényege az, hogy a kívülről bevitt rezgések segítenek emlékezni a embernek az elfeledett feladatára, miközben felszámolják a szervezetben esetlegesen megtalálható blokkokat is.
Mindkét módszer azt vallja, hogy a különböző embereknek különböző szerepeik vannak itt a Földön, ami elkíséri az embert teljes földi élete során. Ezek az archetípusok ugyanakkor nem jelentenek korlátozást, mert elég széles körben be lehet teljesíteni a hozzájuk tartozó életfeladatot.
A Lélekelixírek című könyvben 7 fő archetípus van: a gyógyító, a művész, a harcos, a tudós, a bölcs, a pap és a király. Mindegyik fő archetípuson belül van 5 al archetípus, ami segít tovább árnyalni a különböző karaktereket. Lássunk is egy példát erre, ami egyúttal azt is bemutatja, hogy mi az ennek megfelelő lélekelixír: A kávé, mint gyógyító lélekelixír
Nekem az ezzel a gondom, hogy igazából nem találok olyan archetípust, ami igazán rám illik. Talán még a nyughatatlan művész az, ami a leginkább közel áll hozzám, de van bennem a harcosból is.
A könyv elég részletesen bemutatja mind a 35 lélektípust, sőt a könyv jó része ebből áll! Mondjuk az sem gond, ha nem találsz a típusodnak megfelelő elixírt, mert vannak általános lélekelixírek is, igaz ezekből nem sok akad.
A könyv azt mondja, hogy lehetőleg frissen szedd le a szükséges virágokat, illetve a kávét is lehetőleg bioboltban vedd meg. Ugyanígy a vizet, ami ezekhez az italoknak az elkészítéséhez szükséges szintén bioboltban szerezd be, mert a sima csapvíz az nem jó. A szerzők szerint a legjobb a forrásvíz, de azt egy nagyvárosban kissé nehéz lesz találni. Amúgy is nagyon ritka már a tiszta víz a természetben.
A szerzők állítása szerint ezek az italok segítenek neked emlékezni a szerepedre, ami azt jelenti, hogy a fizikai testet nem gyógyítják, csak a rezgéseket. Általában az italok egyik alapanyaga valamilyen virág, de van, amelyik kávéból készül, vagy kagylóhéjból, esetleg csigaházból.
A szerzők a könyv végén leírják azt is, hogy milyen hatása van általában a lélekelixíreknek, illetve mi történik akkor, ha netán nem megfelelő szert választasz, de ugyanakkor az italok általános elkészítési módját is ismertetik.