Google keresés

Egyéni keresés

2011. március 4., péntek

Müller Péter: Jóskönyv - Ji King mindennapi használatra

Vannak olyan ezoterikus vagy női oldalak, ahol találkozhattál már online Ji King jóslással, pl, ez itt . Azért választottam ezt a linket, mert ez a fajta online jóslás hasonlít a legjobban az eredeti formára. Csak kattints a nyilakkal az ábrán, amíg a Ji Csing jóslás feliratot nem látod, tedd fel a kérdésedet, majd dobj hatszor a kínai pénzekkel. Ekkor kapsz egy hat vonásból álló ábrát az ún. jósjelet, amely választ ad a kérdésedre.
Így első blikkre a Ji King jóslás éppolyan szórakoztatónak tűnik, mint a többi online jóslásforma, de nem ez a valóság. A Ji King, vagyis a Változások Könyve gyakorlatilag a legmélyebb kínai bölcsességet mutatja meg.
Eredete több ezer évre vezethető vissza, de a pontos születési idejét nem ismerjük. Kialakulásában szerepet játszott az, hogy a kínaiak azt vallották, hogy az ember is a természet része, tehát az unierzális törvények rá is éppen úgy vonatkoznak.
A kínaiak azt is megfigyelték, hogy a természetben, az univerzumban semmi sem stabil, minden változik, ami az ember életére is éppen úgy érvényes. Mindezek a megfigyelések alapján jött létre a Ji King, amely eredetileg 8 alapjelből állt, amely később kiegészült 64 jósjellé, illetve képes szimbólummá.
Az így kialakult Változások Könyvének a jelentősége óriási, ugyanis az összes kínai eredetű tan (pl. feng shui, kilenc csillag ki asztrológia, tai csi, kínai energiagyógyászat) innét ered.
Több ezer évig titkos tudománynak számított, végül Carl Gustav Jungnak, az ismert pszichoanalitikusnak köszönhetően Európában is széles körben elterjedt.
Hazánkban Pressing Lajosnak és Müller Péternek köszönhetően vált ismertté.
A népszerű ezoterikus író és előadó több, mint 20 évig tanulmányozta a Változások Könyvét, mielőtt elkezdte volna írni. A szerző azt állítja, hogy ez az egyetlen könyv, amellyel beszélgetni lehet. Felteszel egy olyan kérdést, ami éppen most foglalkoztat, elvégzed a jóslás folyamatát, a könyv pedig válaszol a kérdésedre.
Jómagam többször is jósoltam a könyv segítségével, és a feljegyzéseim alapján visszaellenőrizve mindig igaz volt a jóslat. Persze ez nem azt jelenti, hogy a könyv mondja meg, mit kell tenned, hiszen szabad akarattal rendelkezel, és te döntesz. Viszont minden döntésednek következménye van, és a Ji King jóslata ezeket a következményeket, tendenciákat mutatja be, vagyis azt, hogy mire számíthatsz, ha ezt vagy azt teszed/nem teszed meg.
A kérdésedre kapott válasz nem állandó, mert mint említettem, minden változik: a negatív korszakot előbb-utóbb pozitív történések váltják fel, úgy ahogy éjszakára nappal következik. A Jóskönyv azt mondja meg, mit tehetsz azért, hogy neked jó legyen, és a helyes utat válaszd.
A könyv alcímében benne szerepel az, hogy mindennapra szánták, tehát akár napi gyakorisággal is használhatod ezt a háromrészes könyvet.
A Jóskönyv első két része foglalkozik a Ji King elméletével, vagyis a hozzá kapcsolódó filozófiával, a keletkezésének történetével, továbbá a jóslás technikai menetével,a kérdésfeltevés technikájával, illetve a jóslat értelmezésével, amelyeket  a szerző példákkal is alátámaszt.
A jóslás menete meglehetősen egyszerű: mindössze három darab fém pénzérme, papír és íróeszköz kell hozzá.
A három pénzérmét hatszor feldobod, és megfigyeled, hogy melyik felükkel hullottak le - fej vagy írás- , és ezt mind a hatszor feljegyzed.
Az írás a pénzérme számmal ellátott fele, a fej pedig a címer, és mind a kettőnek más a számmisztikai értéke. (A fejnek három, az írásnak pedig kettő). Ennek a három számnak a kombinációja összeadva alkot egy bizonyos összeget, amelynek az értéke 6, 7, 8, vagy 9. Mindegyik számhoz tartozik egy jellegzetes vonás, amelyeket ha felrajzolsz egy papírra, megkapod a jósjeledet.
A könyvben található táblázat alapján kikeresed, hogy melyik jel vonatkozik rád, és a harmadik részben elolvasod a kifejtést. Lényegében a harmadik részben található 64 jósjel magyarázata adja a könyv jelentős részét, mert mindegyik jelhez 2-3 oldalnyi magyarázat tartozik. Az eredeti Ji Kingben a jósjelek mellett képes szimbólumok is szerepeltek, de Müller Péter könyvéből ez hiányzik, helyette szöveges leírást találsz. Az eredeti szöveg fordítását a szerző a saját gondolataival is kiegészítette. A 64 jósjellel és a jelentésükkel A 64 jósjellel és a jelentésükkel itt is megismerkedhetsz, igaz a szöveg angolul van, de viszont láthatod, hogyan néznek ki az egyes jósjelek.


Online Ji King jóslás Astronet http://www.astronet.hu/joslas
Online Ji King jóslás Ezoterikus.hu http://www.ezoterikus.hu/josprogram.php?id=12
Online Ji King jóslás Femina Női Magazin http://www.femina.hu/ezo/jicsing/nyito

Kapcsolódó anyagok:

Heti Útravaló: Müller Péter rovata a Life.hu-n
Müller Péter véleménye a 2012-es változásokról
Ingyenes ji king-, angyalkártya-, tarot-, cigánykártya-és tenyérjóslás!
Müller Péter: Benső mosoly I-II. gondolatok önismeretről és meditációról
Videó: Müller Péter idézetek meditációs zenével
Rosemary Burr: Ji-Csing szerelmeseknek - a ji king modern változata az emberi kapcsolatok feltárására
Halzer Dorottya: Feng shui jóskönyv - személyre szabott feng shui rendszer a ji king segítségével

1 megjegyzés:

  1. Minden családban helye lenne a Péter könyvének! Úgy gondolom, hogy az alapokat az iskolában is taníthatnák!

    VálaszTörlés