Google keresés

Egyéni keresés

2011. július 11., hétfő

Gina Lake: Karma az asztrológiában - életfeladat és előző életek a horoszkópban

Az asztrológiáról tudni kell, hogy egyszerre több dimenziót átfogó tudományról van szó, vagyis a csillagfejtés tudományát nemcsak itt a Földön az emberek ismerik.
Nem véletlen, hogy amikor megszületik egy új lélek, akkor meg tudja tervezni azt is, hogy milyen jegyben,milyen csillagállásokkal szülessen le ide a Földre. Egy asztrológiai képlet mutatja az előző életbeli problémákat, amelyeket nem sikerült megoldani, illetve a jelenlegi élet tanulnivalóit is.
A karmára több tényező is utalhat a horoszkópban, amelyeknek a felderítésére az ún. karmaasztrológia vállalkozik. Gina Lake könyve elsősorban a Szaturnuszt, a két Holdcsomópontot, illetve a 12. házat tartja a legfőbb karmajelölőknek. A lista azonban korántsem teljes, karmajelölőnek tartják még a retrográd bolygókat, a házbazárt jegyeket, illetve kvinkunksz (150 fokos) fényszöget is, bár utóbbiról röviden Gina Lake könyve is ír. Kis hazánk egyik ismert karmaasztrológus szakértője, Griga Zsuzsanna azonban összeírt egy egész hosszú listát a horoszkóp karmajelölő tényezőiről, nézd meg itt.

Gina Lake könyvének nyelvezete eléggé hasonlít a humanisztikus asztrológiai irányzathoz, és inkább a lélektan felől közelíti meg a csillagfejtés tudományát, tehát ez nem jóskönyv, inkább segít meghatározni a problémákat. A könyv nem mutatja meg, hogyan kell kiszámolni a személyes horoszkópábrádat, mert feltételezi, hogy már ismered bizonyos fokon az asztrológiát. Ha mégsem, akkor mutatok egy ingyenes horoszkópkiszámoló programot. Ha mindez megvan, akkor már meg tudod keresni hol helyezkednek el a bolygók és a házak a horoszkópodban, de csak akkor ha ismered a percre pontos születési idődet.

Gina Lake a karmajelölő tényezők közül a Szaturnuszt tartja legfontosabbnak, hiszen ez a bolygó jelöli az akadályokat, illetve bizonyos értelemben a halált is. Az ókori görögök, rómaiak a legnagyobb szerencsétlenség bolygójának tekintették, és féltek tőle. Valójában nem annyira vészes a helyzet, hiszen a bolygó képviselte akadályok a személyes fejlődésedet képezik, amelyeket te terveztél meg az életedbe. Sokáig a Szaturnusz volt a Naprendszer legutolsó ismert bolygója, sőt ma is az utolsó szabad szemmel látható bolygó, ezért nem véletlen, hogy a Kapu Őrének tartják, vagyis csak az mehet át a Kapun a következő állomásra, aki már elsajátította a bolygó tanítását.

A következő karmikus tényező a horoszkópban az ún. Holdcsomópontok elhelyezkedése. Ez azt jelenti, hogy a Hold keringése közben két helyen metszi az ún. Ekliptikát, vagyis a Nap Föld körüli pályáját. Ez a két metszéspont a Felszálló-és Leszálló Holdcsomópont, amelyet Sárkányfejként és Sárkányfarokként is emlegetnek. A kiszámolt horoszkópábrádban egy fejhallgató formájú jelet keress, ez lesz a Felszálló Holdcsomópont, vele szemben 180 fokra pedig a Leszálló Holdcsomópont található. Mutatok egy ingyenes kalkulátort, amellyel ki tudod számolni azt, hogy a születési éved, hónapod, és napod alapján hol tartózkodott a Felszálló Holdcsomópont, vagyis a Sárkányfej.
Míg a Felszálló Holdcsomópont a jelenlegi élet feladataira utal, addig a Leszálló Holdcsomópont a különböző gátlásokra, akadályokra, előző életekben felhalmozódott hibákra mutat rá.
A könyv bemutatja mindkét Holdcsomópont jelentését elsősorban a házakban, amelyek ugye egy-egy asztrológiai jeggyel analógok.

A 12. - vagyis a legutolsó- ház mutatja a jelenlegi életben az élethosszig tartó korlátozásokat, illetve hogy milyen múltból eredő karmát kell ledolgozni. A könyv csak azt mutatja be, hogy melyik jegy milyen összefüggésbe hozható ezzel a házzal, amit úgy határozhatsz meg, hogy a születési horoszkópodban megnézed, hogy melyik jegybe esik a ház csúcsa, mert itt a legerősebb a hatás. Ugyancsak figyeld meg a horoszkópodban, hogy vannak-e ún. házba bezárt jegyek, vagyis olyan jegyek, amelyek teljes egészükben egyetlen házba esnek. Ebben az esetben az adott jegy, illetve ház átveszi a 12. ház jellegét, tehát ha van házbazárt jegyed a horoszkópban, akkor több 12. házas életterületed is van, függően a házba bezárt jegyek számától.

Mindez persze elég kevés az életfeladat meghatározásához, mert a karma, a sors meglehetősen bonyolult dolog, nem lehet egy-két tényezővel leírni. Éppen ezért a szerző is tovább megy, és bemutatja, hogy a különböző fényszögeknek milyen szerepe van a karmában, az előző életekben. Mint fentebb említettem, az asztrológia egyszerre több dimenzión ível át, ezért egy-egy fényszög utalhat az előző életre, és a mostanira is egyszerre, de ezeket meghatározni nem egyszerű feladat asztrológusnak.
Mindenesetre, ha a képletben legalább két bolygó retrográd, illetve több 150 fokos fényszög áll fenn a bolygók között, akkor már lehet gyanakodni....
Gina Lake könyve nem mutatja be az összes lehetséges fényszögkapcsolatot a bolygók között, inkább csak esettanulmányokat mutat be, illetve leírja a fényszögek alapvető jelentéseit. A könyv nem ítéli el a fényszögeket, nincs "jó" vagy "rossz" aspektus, inkább kihívó és lágy kapcsolatokként emlegeti őket. Gina Lake szerint  a külső bolygók (Uránusz, Neptunusz, Plútó) negatív aspektusai a múltból eredő problémákat jelzik, amelyeket a szerző esettanulmányokkal is alátámaszt.

Végezetül a szerző a Holddal kapcsolatos karmikus összefüggéseket is bemutatja. A Hold elsősorban az anyaság, termékenység és az érett nő jelképe, de ugyanakkor utal az érzelmi életre, az intuíciókra, ösztönökre is. A könyvben elsősorban a gyermekkori körülmények hosszan tartó lelki hatásait ábrázolja Gina Lake a Hold segítségével, amely megmutatja, hogy a szülött hogyan képes kezelni az érzelmeit. Itt sem mutatja be a szerző az összes fényszöget, inkább csak a Szaturnusszal, illetve a külső bolygókkal alkotott nehéz fényszögek jelentését elemzi általában. Mindez azért fontos, mert a gyermekkori élmények, hatások, benyomások sokszor egy életre megmaradnak az emberben, és nehéz a negatív tapasztalatokat feloldani.
A könyv végén a szerző három ember horoszkópját elemzi a karma és előző életek szempontjából.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése