Google keresés

Egyéni keresés

2011. április 10., vasárnap

A. J. Christian: Talen - A Válaszok Könyve

Minden ember életében vannak olyan helyzetek, amelyekben dönteni kell, legyen az pályaválasztás, költözés, partnerkapcsolat avagy gyermekvállalás. Ezeket a helyzeteket egyszerűen nem kerülheted ki, mert azért vagy itt a Földön, hogy feladatokat oldj meg. Szellemi érettségedet - vagy ha úgy tetszik, felnőttségedet - az mutatja meg, hogy mennyire vagy képes felelősségteljesen dönteni a sorsod felől. Mindez egy tanulási folyamat része, de adódnak olyan esetek, amikor úgy érzed, hogy elakadtál, és csak egy helyben állsz. Ilyenkor a társadalom elvárásai szerint tanácsot kérsz valakitől - családtagoktól, barátoktól -, akiknek a hatására dönteni tudsz a sorsod felől.
Sokszor előfordul, hogy nem is kell tanácsot kérned, mert az emberek közül sokan kéretlenül is osztogatják az észt, de a saját életükben valahogy egyikük sem ilyen bölcs. Nem véletlen, hogy a különböző ezoterikus tanok divatosak manapság, mert az emberek azt hiszik, hogy a különböző spirituális könyvek, meg tanítómesterek majd segítenek megoldani a problémáikat. Önmagában az ezoterikus és okkult tanokkal semmi baj sincs, viszont a túl sok információ hatására előbb-utóbb összezavarodsz.
Ha most azt mondanám neked, hogy minden embernek van egy belső bölcsessége, amely tudja, hogy mit kell tenni, akkor lehet, hogy nem hiszel nekem, mert a társadalom ezt nem tanította. Ezt a belső bölcsességet más szavakkal tudatalattinak hívják, és benne kódolva van az ember teljes múltja és jövője, beleértve az előző életeket is.
Az emberek életét voltaképpen ez a belső bölcsesség vagy tudatalatti irányítja, de ennek nagyon kevesen vannak tudatában, pedig a tudatalatti folyamatosan próbál kommunikálni az emberekkel. Lényegében ennek a kommunikációnak az eszköze a ji king, a tarot, illetve az egyéb jós - és angyalkártyák is, de az üzenetek érkezhetnek különböző sugallatok, megérzések formájában is. Mindehhez csak annyit kell tenned, hogy legalább napi 5 percre csendben légy, és csak úgy létezz, különben nem jutnak el hozzád ezek az üzenetek. A Talen táblái hasonló módon működnek a fentebb említett eszközökhöz, de maga a rendszer mégis teljesen más. Először is, a táblákon nincsenek különböző díszes képek, sőt vannak olyan táblák, amelyek csaknem üresek. A jóstáblák jóval kevesebb lapból állnak, mint a 78 lapos tarot-pakli, és olyan szavak találhatók rajtuk, mint például Jelen, Tudatosság, Figyelem, Befogadás. A táblák egy részén kicsi körök láthatók, amelyeket Christian kulcsoknak nevez, és tulajdonképpen ezek megléte adja a sorsvetés alapját. Az egyes táblákhoz tartozó válaszokat a könyvben találod meg, de Christian figyelmeztet, hogy ne olvasd el mindet egyszerre, mert értelmetlen, és csak összezavarodsz tőle. Meg különben is, a Talen nem regény, hogy minden betűjét el kelljen olvasni.
A Talen használatának a menete is eltér a tarot-és kártyajóslásoktól. Először is a Talen nem jóslás, illetve jövendőmondás, mert nem mondja meg a jövődet, inkább a mostani helyzetedre ad tanácsot. Mielőtt húznál a kártyákból, Christian azt kéri tőled, hogy ne foglalkozz semmi mással, csak úgy legyél. Mindez nagyon nehéz, különösen ha az agyad sok mindenen jár, de időnként az elmét is pihentetni kell. Egyszerűen csak koncentrálj a légzésedre, viszont a felbukkanó gondolatáradatnak ne szentelj túl sok figyelmet. Ebben a meditatív állapotban fogalmazd meg a kérdésedet, és mondd ki bátran hangosan, ne szégyellj semmit. Olykor előfordulhat, hogy ebben a nyugalmi állapotban megoldást találsz a téged foglalkoztató kérdésre, ebben az esetben el is teheted a könyvet. Ha mégsem, el kell döntened, hogy a kérdésed anyagi vagy érzelmi körbe tartozik-e, amelynek a meghatározásához a könyvben találsz útmutatót. A válaszok ugyanis e két csoport szerint különülnek el egymástól a könyvben. Miután ez is megtörtént, elkezdheted magát a sorsvetést, amely az jelenti, hogy a 30 darab táblát elkezded kupacokba rendezgetni, majd újra összerendezni. Mindezt folytasd addig, amíg úgy érzed, hogy elég, majd válassz két lapot. Amit először húztál ki, az lesz a Felső Tábla, a következő lap pedig az Alsó Tábla, és ezek fogják megmutatni neked a választ, csak kövesd a könyv utasításait. Nos, gondolom a sorsvetés menete eddig is bonyolultnak tűnt, de a továbbiakban ez még fokozódhat, ugyanis a kihúzott lapoknak többféle kombinációja, változata létezik, amelyeket most nem ismertetnék, mert a könyvben megtalálod.
A Talen válaszai elsőre bonyolultnak tűnnek, de ez azért van, mert a tanítások felsőbb dimenziókból erednek, ahol teljesen máshogy kommunikálnak, mint ahogyan azt itt a Földön már megszoktuk. Miután ez egy anyagias társadalom, ezért az emberek az ún. egyenes beszédből értenek a leginkább, amely pontosan elmondja, hogy mit is kell csinálnod, vagy, hogy menj el A-ból B-be, ekkor és ekkor. Éppen ezért a Talen tudománya fellengzősnek, elvontnak tűnhet. Ha úgy érzed, hogy elsőre nem érted a kapott választ, akkor érdemes lejegyezned valahová a kérdéseddel együtt, hogy később vissza tudj rá térni.
Ha szeretnéd komolyabban megismerni a Talen rendszerét, akkor érdemes elmenned Christian ezzel kapcsolatos kurzusaira, ahol azt is megtanulhatod, hogyan segíthetsz a többi embernek a Talennel. További részleteket Christian honlapján találsz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése