Google keresés

Egyéni keresés

2011. november 18., péntek

Jerry és Esther Hicks: Kérd és megadatik! - Ábrahám tanításai a Vonzás Törvényéről gyakorlatokkal kiegészítve

A Vonzás Törvényéről Rhonda Byrne Titok című könyve után kezdtek el elsősorban beszélni, mert a könyv jókora reklámot kapott. Innentől kezdve sorra jelennek meg a Titokban szereplő spirituális tanítók és milliomosok sikerkönyvei magyarul is. Mindez szép és jó, csak éppen két fontos szereplő kimaradt a könyvből, mégpedig a Hicks házaspár, Esther és Jerry. Ők azért fontosak, mert jóval előbb kezdtek el beszélni és írni a Vonzás Törvényéről, mint Rhonda Byrne, ráadásul az ő könyveik jóval részletesebbek és több gyakorlati példát mutatnak be, mint a Titok, csak hát jóval kevesebb reklámot kaptak...
A könyv lényege az, hogy egy Ábrahám nevű entitás a Hicks házaspáron keresztül beszél az Univerzum törvényeiről, amelyeket elfelejtettünk földi életünk során. Fontos lenne pedig ezeket a törvényszerűségeket ismernünk, mert mi is az Univerzum részei vagyunk, tehát ezek a törvények ránk is vonatkoznak. Éppen ezért íródott meg ez a könyv is, hogy emlékeztessen arra kik is vagyunk valójában, ami azért fontos, mert jóval többek vagyunk egy fizikai testnél.

Ennek a kétrészes könyvnek az első része pont ezt a témát boncolgatja, vagyis újra emlékeztet a Valódi Lényedre és az Univerzális Törvényekre, amiket az emberré válással elfelejtettél, bár homályos emlékeid ettől még lehetnek ezekről a dolgokról. (Nekem például mindig is voltak ilyen felvillanásaim, csak korábban nem értettem ezt az egészet.)
Az első rész 22 fejezete meglehetősen részletesen bemutatja a Vonzás Törvényének a működését is, tehát megismerheted, hogyan is működik valójában a teremtés folyamata. Elsőre mindez nagyon egyszerű: 1. kérsz, 2. erre válaszol az Univerzum valamilyen formában, 3. elfogadod azt, amire vágysz.
A kéréssel többnyire nincs is gond, mert mindenki vágyik valamire, de azt már nem tudják, hogy a Világegyetem mindig válaszol a kérésekre és gondolatokra, mert sokan nincsenek tisztában azzal, hogyan kommunikál az Univerzum. Hát nem úgy, ahogy mi emberek kommunikálunk egymással itt a Földön.
A Világegyetem elsősorban sugallatokon, megérzéseken keresztül kommunikál, illetve nyitva hagy több lehetőséget is, tehát mindig egy több dimenziós kommunikáció zajlik.
Ezzel szemben az emberek kommunikációja mindig lineáris, azaz mindenki elvárja, hogy mondják meg pontosan mit csináljon, mert az egyenes beszéd a legegyértelműbb. Ezt a két kommunikációs rendszert eleinte nehéz összeegyeztetni, de ebből a könyvből biztosan meg fogod tanulni.
Ábrahám azt mondja, hogy a teremtésben, illetve a Világegyetemmel való kommunikációban a legfontosabb irányelv az, hogy mit érzel. Mondogathatsz magadnak bármilyen pozitív megerősítést naponta 100-szor is, ha a szíved mélyén nem hiszel benne. Hiába akarnál sok pénzt, ha a pénz szócskára elönt valami negatív érzéshullám, akkor nehezen fog menni, mert ellenállsz. Mindez persze bármilyen teremtéssel kapcsolatos folyamatra igaz, ezért érdemes megvizsgálnod az érzéseidet a témával kapcsolatban, legalábbis a könyv szerint.

Erre szolgál a könyv 22. fejezetében található 22 lépéses skála, amelynek a segítségével meg tudod állapítani, hogy jelen pillanatban hogyan érzed magad. A jó hír, hogy érzelmi állapotod megváltoztatható, ennek a módszereit a könyvben található gyakorlatok mutatják be.
Ezek a rezgésszint-emelő gyakorlatok adják a könyv második részét, amelyekből szintén 22 darab van. Mindez nem is véletlen, a 22 ugyanis mesterszám, amely az Egyetemes Szeretetet képviseli. A gyakorlatok egyáltalán nem nehezek, nem kell vizualizálnod semmit, mert ezek a gyakorlatok inkább játékok, szóval ne vedd komolyan őket. Lehet, hogy némelyik gyakorlatnál ellenállást érzel, ilyenkor nem érdemes erőltetned a kipróbálásukat.
Mielőtt belekezdesz bármelyik gyakorlatba fontos megállapítanod az érzelmi beállítottságodat az előző részben már ismertetett érzelmi skálán, azért, hogy minél hatékonyabban el tudd végezni a rezgésszint- emelés folyamatát. Ha ugyanis nagyon lehangolt érzelmi állapotban vagy, akkor nem fogsz tudni rögtön eufórikus állapotba kerülni, mert a két rezgésszint között túl nagy a különbség, ezért nem fog sikerülni. Viszont apró lépésenként ki tudsz kerülni a legnagyobb érzelmi kátyúból is. Éppen ezért Jerry és Esther minden gyakorlat elején ismertetik, hogy a gyakorlatokat milyen érzelmi beállítottság esetén érdemes elvégezni.
Érdemes a könyvet nagyon lassan, és többször is elolvasni, hogy átjöjjön a mondanivalója, mert ha egyszerre egy ültő helyedben olvasod el, akkor túl soknak, túl töménynek tűnhet a tartalma.

Végezetül néhány szó a szerzőkről is essék, mert megérdemlik. Jerry és Esther Hicks egy teljesen átlagos amerikai házaspár, akik átlagos polgári életet éltek gyerekekkel (és manapság már unokákkal is), egyedül annyi különbség volt köztük és az átlagemberek között, hogy a házasságuk szokatlanul harmonikus volt mindvégig, különösebben nagy veszekedések, konfliktusok nem voltak közöttük, ami mindenképpen figyelemre méltó.
Egyetlen komoly ellentét volt csak közöttük: Jerry mindig is kereste a választ az élet értelmére, és arra, hogy ő miért van itt a Földön, ezért hamar a spiritualitás felé fordult. Esther ezzel szemben kifejezetten tartott a spiritualitástól és az okkult tanoktól, pedig nem volt egy mélyen vallásos ember.
A gyökeres változást az hozta el az életükbe, hogy egy médium érkezett a városukba, akitől lehetett kérdezni, és ettől Jerry egészen fellelkesült. Végül rábeszélte Esthert, hogy menjenek el a találkozóra, és kérdezzenek ők is. Ekkor derült ki, hogy ők maguk is médiumok (különösen Esther), és azt a tanácsot kapták, hogy meditáljanak egy negyedórát mindennap. Megfogadták a tanácsot, és ekkor Estheren keresztül bejelentkezett Ábrahám a szellemi vezetőjük. Az Ábrahám nevet viselő entitás valójában egy magas rezgésszámú tudatcsoport, amelynek a célja az ember látókörének a kitágítása, illetve segít visszatalálni az embereknek a Valódi Lényükhöz.
1989 óta a Hicks házaspár több, mint 600 kiadványt jelentetett meg Ábrahám segítségével, amelybe nemcsak a könyvek, de  hangfelvételek és videók is beletartoznak.
A Kérd és megadatik! című könyvnek azóta megírták a folytatását is, hamarosan azt is be fogom mutatni.

Kapcsolódó olvasnivalók:

Jerry és Esther Hicks: Kérd és megadatik 2. - Ábrahám entitás tanításai folytatódnak a Vonzás Törvényéről rengeteg gyakorlati példával
Rhonda Byrne: A Titok - a legnépszerűbb spirituális könyv a Vonzás Törvényéről
Rhonda Byrne: Az Erő - a Titok folytatódik!
A Titok Tanítóinak Könyvtára: Joe Vitale: Vonzásfaktor - egy ötlépéses módszer segítségével bármit magadhoz vonzhatsz
A Titok Tanítóinak Könyvtára: Joe Vitale: A Kulcs
A Titok Tanítóinak Könyvtára: Bob Proctor: Gazdagnak születtél
Vadim Zeland: Válasz ki magad a sorsodat! a transz-szörf módszerével
Arielle Ford: Lélektársad titka - találd meg a szerelmet a Vonzás Törvnyének a segítségével
Jerry és Esther Hicks: A bőság törvénye - hogyan vonzzad magadhoz a jólétet és az egészséget
A Titok Tanítóinak Könyvtára: Jack Canfield-D.D. Watkins: Élj a Vonzás Törvénye szerint!
Ruediger Schache: A Szívmágnes titkai - a Vonzás Törvénye és az emberi kapcsolatok
A Titok Tanítóinak Könyvtára: Bob Doyle: Ellenállás nélkül szenvedéllyel
Hogyan működtestd hatékonyan a Vonzás Törvényét - 10 részes ingyenes e-mail tanfolyam Álomkeresővel
Thesecret.hu - közösségi oldal és fórum a Vonzás Törvényéről
Rezgésszint-emelő tanítások az Ébredő Erő Akadémián
Videó: Ábrahám elárulja, hogyan vonzzad be a lottó-főnyeremnyt az életedbe! (magyar felirattal)
Világvége helyett Földfelkelte
Lélekpillangó - ingyenes spirituális mesék naponta a boldogságért!
Pierre Franckh: Kívánjunk sikeresen! - álmaid valóra váltása 7 lépésben
Michael J. Losier: Így működtesd a Vonzás Törvényét! -- tennivalók lépésről lépésre a mindennapokhoz
Richard Bartlett: Mátrix energetika - az átalakulás művészete
A Titok Tanítóinak Könyvtára Joe Vitale: Számíts a csodára - a képrázatos siker elveszettnek hitt titka

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése