Google keresés

Egyéni keresés

2011. november 14., hétfő

Elke Lopes: Ezoterikus nemeskőgyógyászat - drágakőterápia és távol-keleti orvoslás együtt

Egyre több embert érdekelnek a különböző ásványok gyógyhatásai, ebből következően egyre többen vásárolnak különböző drágaköveket marokkő, illetve ékszerek formájában. Sok ember azonban nem tudja, hogy ezeket a köveket hogyan is használja ahhoz, hogy a gyógyulás bekövetkezzen, mert a különböző drágakövekkel foglalkozó könyvek csak a kövek gyógyhatásait írják le, részletesebb utasításokat már nem adnak, pedig lenne rá igény.
Elke Lopes pontosan ezért írta meg ezt a könyvet, amely nemcsak az ásványok gyógyhatásaival ismerteti meg az olvasót, hanem bevezet a távol-keleti gyógyítás alapjaiba is, különös tekintettel az akupresszúrára és a meridiánokra.
A lényeg az, hogy ebből a könyvből megtanulhatod azt is, hogy a testednek melyik pontjára tedd az ásványokat, hogy meggyógyulhass. A könyv nemcsak a fizikai panaszok orvoslását tartalmazza, hanem az emögött álló lelki problémákra is mutat megoldást, pl. bátorság növelése, bizonytalanság, bűntudat csökkentése, döntési nehézségek megoldása, elnyomott érzelmek feloldása, stb.

Elke Lopes azonban nem áll meg ennyinél: bemutatja röviden a testünk energiarendszerét (azaz a csakrákat és az aurát), a drágakövek alapvető használatát, testünk meridiánjainak térképét az összes akupresszúrás ponttal, továbbá néhány fajta meditációt is ajánl.
Ezek a meditációs gyakorlatok mind erősítik és kiegyensúlyozzák a csakrákat és az aurát, ezért az elvégzésükhöz több kő is szükséges a gyakorlatok nehézségétől függően. Sokszor azt kéri a szerző, hogy rakj ki a tested köré egy hatszöget hegyikristályokból. Ebben az esetben elsősorban nagyobb méretű kövekre lesz szükség, a legalkalmasabb ezek közül a csúcsos végű hegyikristály, de persze ez nem kötelező.
Egyes esetekben a szerző olyan köveket javasol a meditációhoz, amelyek itthon nehezebben szerezhetők be, mint pl. alexandrit, purpurit, prázem, fakvarc, vízopál, apofillit.
Ezek a meditációs gyakorlatok megtanítják az aurádnak a határszabást, visszavezetnek az előző életedbe (ezzel vigyázz, mert veszélyes lehet!), stabilizálják az érzelmeidet, erősítik az asztráltestedet, oldják a szerelmi bánatodat, leküzdik a válságokat, erősítik a jint és a jangot és kiegyensúlyozzák a csakrákat.

Elke Lopes könyvének második fele inkább egy lexikonra emlékeztet, mert csak röviden beszél a betegségekről, amelyeknek a kezeléséhez egyszerre több  fajta követ is ajánl, amelyeket a test bizonyos pontjaira kell helyezni, hogy kifejtsék gyógyító hatásukat. Ezeknek az akupresszúrás pontoknak a helyét a könyv hátsó részében található meridiántérképeken megtalálod. Amúgy a meridiánokról ebben a könyvben nem sok szó esik, de a távol-keleti orvoslással foglalkozó könyvekben a témáról bővebben esik szó.
A könyv részben a testi, részben a lelki bajokkal foglalkozik, de a könyv először a lelki problémák kezelésére ajánl megoldást. Mindez nem véletlen, hiszen a fizikai problémákat is a lelki dolgok okozzák, ezért először azokat kell kezelni.
A könyv ráadásként a drágakövekkel történő fejmasszázs módszerébe is bevezeti az olvasót. 
A könyvből kiderül, hogy 42 reflexzóna van a fejen, amelyeken keresztül a hozzájuk tartozó agyközpontok stimulálhatók a masszázs segítségével. A fejmasszázs zónáit csak címszavakban ismerteti a szerző, viszont a hozzájuk tartozó köveket már nem tüntette fel itt. Ha meg akarod keresni a hozzájuk illő követ, akkor a könyv leghátsó részében található drágakő mutatót tanulmányozd át, mert itt megtalálhatod a kövek gyógyhatásait is röviden.
A szerző néhány szóban ismerteti azt is, hogy hogyan használd és kezeld a már meglevő köveidet, hogy a gyógyító hatásukat minél optimálisabban kihasználd.
A szerző, Elke Lopes Németországban élő természetgyógyász, aki hosszú ideig Indiában élt, ahol az ottani ősi gyógyítási rendszert, az Ayurvédát tanulmányozta. Végül is aztán az ásványokkal történő gyógyítás ragadta meg a figyelmét, amelyet összevetett az ősi keleti orvoslással, majd a hazatérése után megírta ezt a könyvet.
Ha szeretnéd megrendelni ezt a könyvet, esetleg kipróbálni a drágakőterápiát, avagy az energiagyógyászatot, akkor nézd meg a magyar kiadó, Tomcsányi Csaba természetgyógyász honlapját .

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése