Google keresés

Egyéni keresés

2012. január 18., szerda

Kalo Jenő: A gyógyulás szelencéje I-II-III. - az orvosi asztrológia kézikönyve

Az asztrológiáról már többször említettem, hogy nem jóslás, hanem egy komplex önismereti rendszer, amely az élet minden területét átszövi. Az egyik ilyen életterület az egészség, amellyel manapság hatalmas problémák vannak: itt a nyugati kultúrában ugyanis egyre többen küszködnek valamilyen betegséggel, aminek elsősorban az egyre növekvő létbizonytalanság és az ezzel járó stressz az oka.
Az asztrológia ha a társadalmi gondokon nem is, de az egyéni  problémákon képes segíteni, és feltárni a bajok gyökerét. Mindez a betegségekre is igaz, ugyanakkor az asztrológia nem diagnosztizál betegségeket, mert az az orvos feladata. Ha tehát valamilyen egészségügyi problémád van, akkor menj orvoshoz, viszont ha ez a betegség krónikusnak bizonyul és/vagy nem találnak szervi problémát, akkor érdemes az asztrológia felé fordulnod, mert a bolygók a születési képletben mindig jeleznek valamit.
Azt hadd tegyem hozzá, hogy egy-egy bolygónak, háznak, jegynek és fényszögnek több jelentése is van, ezt a fogalomláncolatot nevezzük analógiának. Lényegében ez az Univerzum kommunikációs nyelve, amellyel mi emberek nagyon nehezen boldogulunk, mert nem ehhez szoktunk hozzá.
Nem véletlen, hogy az idők során jópár asztrológiai szakkönyv született, de ezek általában  tradícionális asztrológiával foglalkozó könyvek, amelyek a tudományt úgy általánosságban tárgyalják, az asztrológia egészségügyi vonatkozásairól már kevesebb szó esik.

Nálunk Magyarországon gyakorlatilag csak Kalo Jenő foglalkozik egészségügyi asztrológiával. Még Takács Tibor asztrológus is (akinek a Fejlődés iskolája című könyvét már bemutattam itt a blogon) ebből a könyvből vett át részeket a Fejlődés iskolája című könyvébe. Pedig amúgy ez egy olyan téma lenne, ami elég sok embert érdekel.
Miután egy meglehetősen szerteágazó témáról van szó, a Kalo Jenő által megírt tudásanyag nem is fért el egy kötetben, hanem mindjárt három lett belőle, amelyek a Édesvíz Kiadó gondozásában jelentek meg.
A szerző nemcsak a betegségek asztrológiai összefüggéseit mutatja be, hanem az asztrológiai alapokat (tehát a csillagjegyeket, bolygókat, házakat, fényszögeket) is tisztázza, de a horoszkóp készítését és elemzését nem innét fogod megtanulni, ahhoz válassz másik könyvet.

A három kötet anyaga egymásra épül: míg az első kötet a fej és idegrendszer betegségeit mutatja be, addig a második kötet a száj/nyelőcső/légzőszervek/emésztés/kiválasztás/szív és érrendszer betegségeit, míg a harmadik a kötet a szaporítószervek, a végtagok, illetve a mozgásszervek, továbbá a bőr betegségeit mutatja be, tehát a betegségek ismertetése fejtől lábig logikus sorrendben történik.
A harmadik kötet ugyanakkor a legösszetettebb is, hiszen két olyan speciális betegségformát is tárgyal, mint a rák, illetve a balesetek. Ez a két betegség szinte minden szervet érinthet, ezért beszél erről egyben, és nem külön-külön szervenként a szerző.

A rák egyébként is hálás téma, hiszen nagyon sok embert érint ez a betegség, akik közül nagyon sokan belehalnak, holott ez a betegség sok esetben gyógyítható lenne, ha a beteg tudná a betegség megjelenésének valódi, lelki okait. Persze vannak olyan esetek, amikor az illető, úgy tervezi el az életét még a Földre való leszületése előtt, hogy ő rákban fog meghalni, ebben az esetben a betegség sokszor gyors lefolyású, amellyel már a kezdeti szakaszban sem nagyon tudnak mit csinálni az orvosok, mert nem műthető. Legtöbb esetben azonban a rák csak figyelmeztetés, hogy valamit nagyon nem jól csinálsz.
Azt, hogy mik ennek a betegségnek a lelki okai, már Balogh Béla megírta, én pedig beszéltem már erről a könyvről, itt a blog hasábjain, nézd meg ha érdekel, tavalyi anyag.
Ebben a könyvben kizárólag az asztrológia szempontjából esik szó a betegségről, azaz melyik bolygókhoz és melyik fényszögekhez köthető a rák.

A másik speciális téma, a balesetek, amely minden esetben az agresszió fogalmához köthető, hiszen egy erőszakos behatásról van szó, ami sok fájdalommal és vérrel jár. A balesetekre a horoszkópban a Mars bolygó utal, amely az agresszióval és a vérrel egyaránt kapcsolatos. Bármennyire is elfogadhatatlan, de a baleseteket is mindig bevonzzuk az életünkbe, persze nem tudatosan.
A baleset ugyanis mindig csak következmény, ami azt jelképezi, hogy letértünk a számunkra megfelelő útról, a baleset viszont segít nekünk visszatalálni, továbbá a túlpörgött embert kényszerpihenőre ítéli, attól függően, mennyire súlyos esetről van szó. Mindez persze a többi betegségre is igaz.

Kalo Jenő minden betegségnél ismerteti a hozzá kapcsolódó bolygókat és analógiákat, amelyekből általában több is van egyszerre, ami azért megnehezíti az értelmezésüket. A szerző azt is bemutatja, hogy milyen lelki okok állnak a háttérben, de a horoszkópelemzés sem marad el.
A szerző nem teljes horoszkópokat elemez, csak a betegségekre utaló jeleket említi, de az is éppen elég tekintélyes mennyiség a fentebb említett okok miatt. Ez magyarul annyit tesz, hogy Kalo Jenő csak a betegségházakat (I., 2. IV., 6. 8. 12.), illetve az ezzel kapcsolatban álló házakat vizsgálja meg, vagyis azt, hogy van-e benne bolygó, mik a ház urai és hogyan állnak, vannak-e feszült fényszögek, stb. Egy-egy betegséghez több kapcsolódó horoszkópot is elemez a szerző, azért mert nincs két egyforma életút és nincs két egyforma beteg. Mindebből kiderül, hogy egy-egy betegséghez különböző utak vezetnek, még akkor is, ha éppen ugyanarról a betegségtípusról van szó.

Valódi betegek valódi horoszkópjairól beszél a szerző, de a személyiségi jogokat abszolút tiszteletben tartja, tehát csak az életkorukat és a nemüket közli az elemzéskor, na meg a teljes radixképletüket.
Mindegyik horoszkópábra remekül látható, tehát a bolygókat és a házakat is könnyen be tudod azonosítani.
Miután a legtöbben valamilyen betegség miatt távoznak a Földről, ezért a szerző a halálról is beszél, de csak érintőlegesen, mert nem ez a könyvsorozat témája.
Kalo Jenő szerint a halál már csak a legutolsó lehetőség, amikor az ember már semmiből sem tanul. Ekkor a halál által kapja a legutolsó tanítást, ami mindig ahhoz a bolygóanalógiához kapcsolódik, amit az ember nem volt hajlandó megtanulni, amivel nem volt hajlandó szembesülni élete során, még a betegség által sem.
Persze nem akarlak ezzel elkeseríteni, sem megijeszteni, csak arra kérlek, hogy figyelj, és figyelmesen olvasd el ezt a könyvet, mert megoldást adhat.
Szerencsére a könyv nagyon olvastatja magát, én legalábbis nagyon nehezen tudtam letenni. Kalo Jenő remek előadó, ami ebből a könyvsorozatból is könnyen átjön az olvasó számára.
A szerzőről annyit kell tudni, hogy nemcsak asztrológus, hanem természetgyógyász is (a kötetben szereplő horoszkópok többnyire a rendelőjét felkereső betegeké), illetve tanítja is az asztrológiát.
Különösen érdekli a pszichológia, ebben a témában több könyvet is írt Bagdy Emőkével és Popper Péterrel koprodukcióban. Ha bővebb információ érdekel a Mesterről, akkor nézd meg a Facebook oldalát .

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése