Google keresés

Egyéni keresés

2012. január 15., vasárnap

A Titok Tanítóinak Könyvtára: Dr. John F. Demartini: A benned élő gazdagság

A könyvsorozat következő darabja sem a Vonzás Törvényéről szól (arról amúgy is írtak már éppen elegen) inkább a személyiségfejlesztésről, motivációról.  Igazából a személyiségfejlesztés az nem is jó kifejezés a könyv tartalmának meghatározására, mert a szerző szerint már kész vagy és tökéletes vagy valójában, csak éppen időközben egy csomó illúzió rakódott rád, továbbá elhitted mások véleményét, akik szerint erre vagy arra soha nem leszel képes, továbbá ilyen és ilyen körülmények között nem tudsz sikereket sem elérni.
Valójában ez nem igaz, mert vannak olyan emberek, akiknek sikerült kitörniük olykor lehetetlennek tűnő helyzetekből is, mert nekik voltak céljaik, illetve megvolt bennük a kellő erő és elszántság ezek valóra váltásához.
Persze könnyen lehet, hogy neked különösebb céljaid nincsenek is, csak általános dolgokat válaszolsz arra a kérdésre, hogy tulajdonképpen mit is akarsz az élettől valójában. Hát, így nem is fogsz túlzottan nagy dolgokat elérni, legfeljebb vegetálsz. Mindezt te is érzed, hogy nem jól van így, és hogy többre vagy képes, különben nem olvasnád ezt a bejegyzést.
A könyv azt mondja, hogy nem kívülről kell várnod a gazdagságot, mert már most gazdag vagy! 
 Itt nem csak a pénzről van szó, hanem azokról az emberi értékekről, amelyek megteremtik a pénzt, ami már csak az életmódod következménye.
Dr. Demartini azt mondja, hogy minden embernek hétféle kincse van: szellemi, testi, lelki, anyagi, szakmai, családi és társadalmi kincsek. A hetes szám sem véletlen, mert ez a legspirituálisabb a kilenc alapszám közül. Az is érdekes, hogy az emberi testnek szintén hét energiaközpontja - azaz csakrája - van, amelyek nemcsak fizikai erőközpontok, hanem szellemi centrumok is. Igazából ez a hétféle kincs megfeleltethető a hét csakrának, bár nem egyértelmű, hogy melyik kincs melyik központot jelképezné. Mondjuk nem is ez a lényeg, meg nem is erről szól ez a könyv, csak mint érdekes egybeesést vetettem fel.
Igazából a könyv arra ad választ, hogyan is fényesítsd ki és tisztítsd meg a már meglévő kincseidet, hogy ismét a régi fényükben ragyogjanak. Tulajdonképpen arról van szó, amit már több ezoterikus szerző is megemlített, vagyis, hogy találj vissza önmagadhoz, azaz ahhoz a lényhez, aki a Földre születése előtt voltál. 
A szerző minden egyes fejezetet több alpontra osztott a könnyebb tájékozódás érdekében. Ezekben az alpontokban olvashatod Demartini doktor jó tanácsait, amelyek közül jó néhány már a Titokból is ismerős lehet, például az, hogy képzeld el, amire vágysz, szeresd azt, amit csinálsz, illetve legyél hálás azért, amid már megvan.
Valójában ezek az alpontok olyan rettenetesen sok új dolgot nem tartalmaznak, viszont a könyv remekül tagolt, és nekem személy szerint bejön Demartini doktor látásmódja, mármint az, hogy szellemi kincseknek nevezi a már meglévő adottságainkat.
Igazából a könyv hasonlít a sorozat többi tagjára abban, hogy sok esettanulmány található benne, továbbá a szerző elmeséli benne a saját történetét is.
Ami azt illeti az ő sorsa sem volt egy fáklyás menet, mert hatéves korában a tanárnője tanulási nehézségekkel küszködőnek bélyegezte, és azt állította, hogy sohasem fog igazából megtanulni írni és olvasni. Ahhoz képest ma Dr. Demartini maga is tanít, meg könyveket ír, és ebből jóval több pénzt keres, mint egykori tanítónője.
A sikerhez azonban meglehetősen nehézkes út vezetett: a fiú ugyanis kimaradt az iskolából és elszökött otthonról is, aztán pár évig csavargott. Egykori csavargó cimborái mára mind drogosok lettek, már aki még életben maradt közülük. Később Demartini mégis befejezte a sulit, majd orvosi egyetemre ment, ahol végképp eltűntek a tanulási nehézségei. Miután lediplomázott, kiropraktőrként kezdett el dolgozni, és innét nőtte ki magát. Manapság már szakmai tanácsokat ad különböző egészségügyi szakembereknek és cégvezetőknek, továbbá motivációs szemináriumokat is tart magánemberek részére.
Miközben dolgozott, kifejlesztett egy érzelmi konfliktuskezelő módszert, amelyet saját magáról nevezett el.
A lényeg ennek a módszernek az, hogy szembesítse az alanyt a többi ember iránt érzett erős (többnyire negatív) érzelmeivel, majd semlegesítse azokat.
Az érzelmek megállapítása egy 14 oszlopos táblázat segítségével történik, amelyet a könyv függelékében megtalálsz. Dr. Demartini azt javasolja, hogy egyszerre csak egy személlyel kapcsolatban végezd el a módszert, és lehetőleg egyszerre töltsd ki a 14 függőleges oszlop kérdéseire a válaszokat, szóval ne hagyd félbe a munkát.
A függelék második része elárulja, hogy miért kéri ezt a szerző, továbbá ugyanitt kezeli a felmerülő lehetséges kifogásokat is.
Javaslom, hogy olvasd el a könyvet, ha az önbizalmad a nullán áll, vagy afelé közelít, mert nagyon sokat lendíthet rajta, és új nézőpontból láthatod a világot.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése