Google keresés

Egyéni keresés

2013. január 18., péntek

Schmidtné dr. Holló Erzsébet: Delej: lélektárskereső és párválasztási tanácsadó - ajándék jóskártyával

A könyv alcíme egy kicsit megtévesztő, ugyanis mindössze egy rövidebb fejezet szól a társkeresésről, illetve a párválasztásról. A könyv sokkal inkább a karmáról, életfeladatról, a kézrátétellel történő gyógyításról szól, továbbá azt meséli el még, hogy a szerzőből hogyan lett közismert médium, jósnő, illetve boszorkány
Ez azt jelenti, hogy a könyv mindenből egy kicsit elvét követi, ennek megfelelően felszínes, és több ponton vitatható.

Az első részben a szerző röviden elmondja, hogyan születik a lélek a Földre, illetve ismerteti, hogy hová kerülünk a halálunk után. Ez korrekt, de nem is ezzel a résszel van baj, hanem amit a karmáról mond a szerző, az azért vitatható.
Én legalábbis nem hiszek abban, hogy aki itt a Földön agresszív, másokat bántalmazó ember volt, az a következő életében az áldozat szerepében tér vissza a Földre. Akkor ezek szerint az egykori áldozatból meg tettes lenne? Nagyon leegyszerűsített logika ez, ráadásul a földi élet, illetve az emberi sorsok nem ilyen egyszerűek: bármennyire is be akarják skatulyázni az embereket, meg determinálni a sorsot, nem fog menni.
Inkább az szokott lenni a lélekvándorlás esetén, hogy a lélek újra és újra hasonló szerepkörben találja magát, egészen addig amíg meg nem oldja az életfeladatát. (Ez nem mindig szokott az adott életben sikerülni).

A szerző a párválasztásról is érdekes, de mára már több tekintetben is elavult dolgot mond, pl. olyan tanácsokat ad, hogy a felek mindig dicsérjék egymást.
A nőkre kicsit nagyobb terhet rak a szerző, ugyanis azt tanácsolja többek között, hogy a munkahelyi és egyéb problémáit ne a társával, hanem a barátnőivel beszélje meg. (Na, de akkor hogyan is lehet őt a társamnak nevezni, és minek éljek vele? Ennyi erővel legyenek leszbikus kapcsolatok, hát nem)? Meg hát szolgáld ki maximálisan a férfi igényeit, de érdekes módon a viszonzás elmarad, és a férfi az csak úgy van, mint a ház ura.
Azóta azonban eltelt 50-60 év és változtak a szokások, modernizálódott a világ. A mai modern nők már nem szolgálják ki a férfit (legalábbis nem annyira), de a férfiak sem éppen a lovagiasságukról híresek. Sajnos, egyre több az eldobható kapcsolat, de hát a világ is egyre gyorsul, már nincs idő a szerelem kialakulásához és ápolásához, inkább a szexen alapulnak a kapcsolatok. Legalábbis a média egyre inkább ezt akarja elhitetni az emberekkel.

Apropó szex: erről egyáltalán nem ír a szerző, bár amikor ő volt fiatal, akkor ez még nem volt olyan fontos egy partnerkapcsolaton belül, míg manapság annyira lényegessé vált, hogy nem egy kapcsolat ment tönkre miatta, mert a felek szexuálisan nem passzoltak, vagy eltűnt a nemi vágy. Hát, ettől a könyvtől nem leszel okosabb ezen a téren, az biztos.
Helyette viszont megtudhatod, hogy a horoszkópod szerint milyen csillagjegyű partnerrel illesz össze, és milyennel nem. Ez a rész nagyon hasonló a bárgyú női magazinok horoszkóp rovatához, és csak a 12 Napjegyet veti össze egymással, ami nagyon kevés. Arról nem is beszélve, hogy nem mindegyik partnerkapcsolat jön létre azért, hogy megtapasztalják a boldogságot a felek. Bár ilyen egyszerű lenne az élet, de sajnos, nem az. Ez benne az izgalmas.

A könyv utolsó részéből kiderül, hogy mi is az a delejezés. Ez tulajdonképpen energiaátadást jelent, amit saját magadnak, illetve másoknak is átadhatsz. Az öndelejezésről nem sokat beszél a szerző, de ez nagyon hasonlít a Masaru Emoto-, illetve az Agykontroll Ultra módszeréhez, amikor is programozott vizet kell inni. Lásd bővebben ott.
Mások delejezése  lényegében a kézrátétellel történő gyógyítást jelenti, amelyet a szerző másoktól vett át, de a sajátjaként írja le. Ebben a részben többféle betegség delejjel történő kezelését írj le a szerző, de én valahogy nem hiszek abban, hogy valaki pont ennek a könyvnek a segítségével fog tudni gyógyítani.
Szerintem ehhez évekig tanulni kell komoly mesterektől ezt a szakmát.

Ha komolyabban érdekelnek az energiafejlesztés mágikus gyakorlatai, akkor a világhírű antropológus Carlos Castaneda könyvét javaslom erre a célra, aki sokáig dél-amerikai indiánok között élt, és az ő szokásaikat kutatta. Az ottani indiánok körében is létezik hasonló gyógymód, amit a varázslók végeznek, és Castaneda-t az a megtiszteltetés érte, hogy ezt ő testközelből megfigyelhette. Ezeket az energiafejlesztő gyakorlatokat az egyik könyvében megjelentette fotókkal, csak már nem tudom melyikben. Mindenesetre az tényleg öndelejezés.
 Azt, hogy a szerző mennyire szélhámos, azt nem tudom ennek a könyvnek az alapján megítélni, mert mond azért jókat, de nekem mégse jön át (ahogy Pély Barnabás is megmondta volt).

Ha már a jóslást említem: a szerző készített egy saját jóskártyát is, amelynek az ábráit a kötetben megtalálod, míg a könyvhöz 37 darab számot csomagoltak. Ezek közül kell majd húznod, az eredményt pedig a számokhoz rendelt kártyalapok jelentik majd a könyvben.
A jóskártyák működés hasonló a többihez, vagyis kérhetsz egylapos, vagy háromlapos jóslást is. Kérdezni ugyanúgy kell, mint az összes többi jóseszköznél. A kártyák külsőre leginkább a cigány-, illetve a Lenormand-kártyákra hasonlítanak. A Delejes jóskártyák egyébként felkerültek a Dudus.hu-ra is, ott keressétek!

A könyv legérdekesebb része, az a szerző önéletrajza, aki egyes szám harmadik személyben beszél önmagáról, a karrierjéről, és a házasságairól, mintha csak távolságot akarna tartani az eseményektől.
A sorokból kiderül, hogy neki is voltak nehéz évei, de a boldogság és a szerelem végül rátalált, habár maradtak így is fájó pontok az életében.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése