Google keresés

Egyéni keresés

2011. augusztus 23., kedd

Dr. Doreen Virtue: Megváltoztatnám az életem, ha volna időm - gyakorlati tanácsok spirituális segítséggel

Vágyai, álmai, tervei, elképzelései minden embernek vannak, de sok esetben ezek nem válnak valóra. Alapvetően két dolog miatt nem valósulnak meg ezek a tervek: nincs rá idő, illetve nincs rá pénz. 
A baj ezzel az, hogy hiányállapotból legfeljebb hiányt lehet teremteni, ezt a Vonzás Törvénye is kimondja. Tehát, ha azzal a kifogással jössz mindig, hogy nincs rá időd, vagy pénzed, akkor továbbra is be fogod vonzani az időhiányt és a pénztelenséget. A harmadik alapvető hiba pedig az, hogy folyton arra koncentrálsz, hogy mit nem akarsz. Ezzel az a baj, hogy az Univerzum nem tud az emberek nyelvén kommunikálni, csak annyit érzékel, hogy bizonyos dolgokra koncentrálsz, azt hogy ez most negatív, vagy pozitív ez a dolog a te szempontodból, az teljesen mindegy: azt fogod kapni, amire fókuszálsz.

A társadalom már kicsi kortól kezdve rengeteg félelmet, hiedelmet táplál az emberekbe, amelyeket Doreen végigvesz ebben az ötrészes könyvben, és egyben meg is cáfolja azokat. A legalapvetőbb hiedelem az az, hogy a céltudatos ember, aki mindent megtesz a céljaiért, az önző, különösen, ha nőről, családanyáról van szó. Utóbbi esetben a társadalom fokozottan elvárja a mások véleményétől való függést, a másokért élést, illetve a gondoskodást a többiekről. Csakhogy antropológiai kutatásokból kiderült, hogy az emberben alapvetően kódolva van az önzés és az agresszió, különben nem maradna életben. Az most mindegy, hogy már nem a dzsungelben élünk, hanem civilizált körülmények között, az alapvető emberi ösztönök megmaradtak. Gondolj arra, hogy az őskori embernek is voltak már céljai, különben még mindig barlangokban élnénk.
A legeslegfontosabb tehát az, hogy határozd meg, mit is akarsz, tehát tűzz ki célokat! Nem véletlen, hogy a könyv első része is a célkitűzés gyakorlatával foglalkozik.
Miután ez egy spirituális témájú könyv, ezért a célokat isteni rendeltetésként értelmezi, ez pedig minden embernek van, azaz minden embernek van feladata itt a Földön, amiért ide született.
Az első rész végén életterületenként lebontva kérdéseket találsz, amelyek megkönnyítik céljaid elérését. Gondolkodj el rajtuk, és írd le a válaszaidat egy füzetbe, így könnyebben valóra válnak.

Nos, miután tudod már, hogy mit akarsz elérni, az igazi munka ez után kezdődik, a céljaidat ugyanis valahogy valóra kéne váltanod. Ámde ez nem olyan egyszerű, ugyanis a társadalom sokféle önkorlátozó hiedelmet épít az emberekbe, nehogy véletlenül a kezükbe vegyék életük irányítását. Ilyen hiedelem lehet az, hogy idősebb korban már nem érdemes változtatni, vagy például egy jó álláshoz okvetlenül diploma szükséges. Akadályozó tényező lehet a félelem a többiek véleményétől, esetleg attól, hogy rossz döntést hozunk. A könyv 2. része segít diagnosztizálni és eloszlatni ezeket a félelmeket, hiedelmeket mások történeteinek a segítségével. A 2. részből kiderül, hogy alapvetően két tényező az oka az összes akadálynak, amely megakadályozza az embereket céljaik elérésében: az egyik az, hogy nem érdemeljük meg a sikert, a másik pedig a félelem a változástól. Márpedig a siker óhatatlanul változással, felelősséggel jár, olykor az egész életed gyökeresen megváltozhat. Mindez ijesztő, tudom.
Doreen viszont azt mondja, hogy terjeszd ki szárnyaidat és repülj, valahol majd csak földet érsz.
A 3. és a 4. rész foglalkozik az idő beosztásával, kezelésével, azáltal, hogy felismerteti veled, hogy mire megy el valójában az időd, és hogyan töltheted el azt hatékonyan, új szokások kialakításával. A könyvből megtudhatod, hogy melyik a 10 leginkább időrabló tevékenység, és hogyan tudod hatékonyan átalakítani ezeket. Ez a két fejezet abban is segít, hogy hogyan tudsz hatékony napirendet kialakítani, hogyan férjen bele az idődbe a családoddal történő foglalkozás, hogyan szakíts időt a testmozgásra, a karrieredre, a pénzügyeidre, illetve hogyan győzd le a halogatást.

A könyv első négy része alapján levonható a tanulság: a könyvben bemutatott emberek egyszerűen nem szeretik, nem tisztelik önmagukat, ezért is képtelenek célokat kitűzni, illetve azokat megvalósítani, mert azt hiszik, hogy érdemtelenek rá. Mindez egy általános jelenség, habár az emberek nagy része fel sem ismeri, hogy valójában éppen az önszeretet hiánya a legfőbb problémája. A felismerés, felvállalás után a következő lépés a negatív erők átalakítása pozitívvá, amely nagyon munkás folyamat, különösen negatív, visszahúzó környezet esetén. Gyakori eset, hogy a negativitás legyőzéséhez segítségre lesz szükséged. Na, nem arra gondolok, hogy menj pszichoterapeutához, meg ilyenek. Van egy olyan segítség, amely korlátlanul a rendelkezésedre áll, és nem kell érte semmit fizetned: ez pedig a spirituális segítség, vagyis a szellemi vezetőhöz, illetve az angyalokhoz fordulás. Minden embernek van szellemi vezetője és őrangyala, de ez a szellemi kíséret mindig a háttérbe húzódik, ennek ellenére folyamatosan kommunikál az emberekkel. Az emberek viszont ezt a fajta kommunikációt nem értik, mert a két kommunikációs rendszer között jókora szakadék tátong.
Az emberek a lineáris kommunikációból értenek elsősorban, vagyis ha megmondják egyenesen, hogy mit kell tenni, hová kell menni, stb. Az Univerzumban ez nem így működik: a felsőbb entitások sugallatok és intuíció alapján kommunikálnak, illetve egy-egy feltett kérdésre több választ is adhatnak. Kiemelten fontos, hogy az Univerzum lényeinek be kell tartaniuk a Szabad Akarat Törvényét is, azaz csak akkor segítenek, illetve adnak tanácsokat valakinek, ha kérik. Ellenkező esetben nem mozdulnak.

Az emberek azonban nem tudják megérteni ezeket a dolgokat, főleg a Szabad Akarat Törvényét nem. Márpedig, ha szeretnél segítséget kapni a szellemi vezetődtől/őrangyalodtól, akkor meg kell értened az ő kommunikációs rendszerüket. Erre tanít meg a könyv 5. része, amely szerint a legfontosabb kommunikációs elem az emberek és a felsőbb entitások között, a meditáció. A könyv utolsó része többféle meditációt is kínál, amelyek ellazítanak, feltöltenek és megemelik a rezgésszámodat. Mindez azért fontos, mert a szellemi vezetők és angyalok rezgésszáma jóval magasabb, mint az embereké, ezért nem láthatjuk őket szemtől szembe. Viszont ellazult és örömteli állapotban már érzékelhetők az energiáik.
A könyvben Doreen ajánl egy speciális meditációt a szellemi vezetővel történő kapcsolatfelvételhez, de szerintem ez a meditáció nem éppen a legjobb a kezdők számára, ugyanis semmi konkrét nincs benne, vagyis nem vezetett meditációról van szó. Sokkal több figyelmet érdemel a csakratisztítás meditációja, amely végigvezet az összes csakrán, hogy kiegyensúlyozza azokat. Ez egy komplett vezetett meditáció, amely elsőre eléggé nehéznek tűnik, de érdemes megcsinálni a szellemi vezetővel történő kapcsolatfelvétel előtt, hogy semmilyen visszahúzó erő ne maradjon benned. Az 5. rész megismertet nagy vonalakban a spiritualitás törvényszerűségeivel, és bemutat néhány önbizalomépítő megerősítést is.
A könyv minden egyes része remekül tagolt, mind a lélektani törvényszerűségeket, mind pedig a gyakorlati teendőket illetően, tehát eltévedni nem fogsz.
Doreen Virtue egykor szintén vesztes helyzetben volt, elhízott munka-és pénznélküli háziasszonyként. Manapság világhírű pszichoterapeuta, tisztánlátó médium és író, akinek a jövedelme dollármillókban mérhető.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése