Google keresés

Egyéni keresés

2011. augusztus 6., szombat

Robert E. Detzler: Spirituális választerápia - blokkok, traumák felderítése és oldása az inga segítségével, akár előző életekből is

Az előző életek témája meglehetősen kényes, ugyanis még az ezotériával, okkultizmussal foglalkozó szakemberek álláspontja is meglehetősen vitatott ebben a kérdésben. Vannak olyan ezoterikusok, akik nem tartják fontosnak az előző életeket, inkább azt vallják, hogy a problémákat ebben az életben kell megoldani, és elsősorban a mostani életünkkel kell foglalkozni.
Való igaz, hogy sok ember kíváncsiságból szeretne csak visszautazni az előző életébe, de ez nem olyan egyszerű és ráadásul nagyon veszélyes is, egyszóval nem véletlenül óvnak a szakemberek. Abban viszont egységes a szakértők álláspontja, hogy nem véletlenül nem emlékszünk sem az előző életeinkre, sem a jelenlegi életünk eljövendő eseményeire, ugyanis tanulni jöttünk erre a bolygóra, ezért tiszta lappal kell, hogy megszülessünk. Teljesen tiszta azonban sosem lehet ez a lap, mert az előző életeink emlékei átszivárognak a jelen életünkbe is, különösen igaz ez a traumákra, sérülésekre, halálesetekre.

Ezek a negatív emlékek onnan ismerhetők fel, hogy a mostani életünkben is erős érzelmeket okoznak: ide tartoznak a megmagyarázhatatlan félelmek, szorongások, negatív emberi kapcsolatok például. A lényeg az, hogy ezek az érzelmek olyan erősek, hogy nehéz őket megszüntetni, de még nehezebb a gyökereiket megtalálni. Szerencsére több módszer is van ezeknek a problémáknak a felderítésére és feloldására, ilyen például a kineziológia, a regressziós hipnózis, illetve a  jelen könyv témája a spirituális választerápia.
Az SVT módszerét ennek a könyvnek a szerzője, Robert E. Detzler amerikai lelkész fejlesztette ki, és a lényege az, hogy felderítse a jelenlegi élet blokkjait okozó traumákat, amelyek túlnyomó többsége valamelyik előző életünkből származik. Detzler állítása szerint gondokat okozhatnak ugyanis az eljövendő életek, illetve a másik dimenzióban élt életek programjai is, amelyek úgyszintén felderíthetők a spirituális választerápiával.

Az SVT módszerének a legfőbb eszköze az inga, amely egy láncra vagy zsinegre felfűzött pici súly, amihez ma már ezoterikus boltokban könnyedén hozzájuthatsz. Persze az ingát te magad is elkészítheted: felfűzhetsz zsinórra egy kulcscsomót, vagy láncra egy nagyobb darab drágakövet, és máris kész. Drágakő használata esetén azonban ügyelj a rendszeres tisztításra: használat előtt folyó víz alatt mosd le a követ, hogy megszabaduljon az esetleges negatív energiáktól. A feladatod ezután az lesz, hogy ráhangolódj az ingára és meghatározd, hogy mikor jelez igent, nemet, nem tudom-ot, vagy nincs választ ez a kis eszköz. Az inga használatának alapfeltétele, hogy csendesítsd le az elmédet, vagyis kerülj egyfajta meditatív állapotba, majd kezdődhet a munka.

Detzler a könyv első fejezetében röviden ismerteti a módszert magát, továbbá a függelékben pontokba szedve közérthetően ismerteti az alapvizsgálat menetét. A Spirituális Választerápia lényege az, hogy az inga segítségével meghatározott negatív tudatalatti programokat megtisztítsa a Felső Én segítségével. Felső Énje minden embernek van: ez egy kollektív tudat, amely folyamatosan kommunikál az emberrel a felsőbb dimenziókból, csak többnyire az emberek ezt nem veszik észre. Az SVT első lépéseként azt kell megállapítani, hogy egyáltalán milyen entitásokkal dolgozol együtt (pl. őrangyal, szellemi vezető, szeráfok, kerubok, Felső Én, testetlenek, démoni energiák, stb.), illetve, hogy kapsz-e engedélyt a Felső Énnel való közös munkára. Ha nem, akkor valószínűleg negatív entitásokkal, testetlenekkel dolgozol együtt, amelyek zavarhatják a Felső Énnel történő közös munkát, ezért ezt a kérdést mindenképpen fel kell tenned az ingának, amely a könyvben található táblázatok segítségével válaszol. A negatív entitásokat a könyvben található egyik ima segítségével tudod elküldeni magadtól.

Ha ez megtörtént, akkor elkezdődhet a tulajdonképpen munka, melynek során ki kell deríteni, hogy van-e tisztítandó program, milyen típusú ez a program, mikor keletkezett, és kik a további szereplők. Fontos tudni, hogy negatív programok nemcsak az előző életekben keletkezhetnek, hanem az ún. létközben is, vagyis abban a közegben, ahol a lélek tartózkodik két leszületés között. Blokkok, traumák keletkezhetnek az anyaméhben és a fogantatás során is: ekkor még a lélek nem jelenik meg a testben, tehát a negatív programok a sejtmemóriába íródnak bele, ezt kell tisztítani, ha adódik ilyen. A könyvben található 4 darab ingatábla segítségével ezek blokkok hatékonyan felderíthetők.
Egyszerre azonban mindig egy programot kell vizsgálni és tisztítani, majd utána jöhet a következő. Azt hogy hogyan is működik a spirituális választerápia, illetve, hogy milyen kérdéseket tesznek fel az ingának, az a könyvben megtalálható sokféle esettanulmányból kiderül. Detzler mindegyik fejezetben mutat be ilyeneket a legegyszerűbb esetektől a legbonyolultabbakig.

Jogosan merülhet fel benned a kérdés, hogy mi történik olyankor, ha a Felső Én feloldotta a negatív programokat? Nos, ilyenkor sem szabad a babérjaidon ülni: ekkor már elkezdheted alkalmazni a pozitív megerősítéseket, továbbá el kell indulnod a célod felé. Ez utóbbi esetben egyre inkább érezni fogod a sugallatot, hogy egész pontosan mit is érdemes ilyenkor tenned, hiszen a Felső Én mindig megérzéseken keresztül kommunikál az emberrel. Egy dolgot fontos megértened: negatív hatások mindig érik az embert a jelen életében is, ezért érdemes kialakítanod egyfajta lelki védelmet, amelyet szintén a Felső Énedtől kérhetsz. Időről időre pedig ellenőrizni kell az ingával azt, hogy időközben kialakultak-e, visszatértek-e negatív programok.

Detzler azt is elmagyarázza a könyvben, hogy milyen elv alapján működik az inga, honnét tudhat előre bizonyos dolgokat. Mindezt nagyon közérthetően beszéli el, tehát nincs semmilyen ezoterikus rizsa benne. Ami igazi kuriózum Detzer könyvében az az, hogy egyesíti a kereszténységet a spiritualitás alapelveivel. Nem ő volt az egyetlen keresztény pap, aki spiritualitással foglalkozott, de Detzler művét a médiumitás, illetve a szellemvilág iránt érdeklődők is haszonnal forgathatják, mert a szerző beszél azokról a rosszindulatú entitásokról is, akik megszállhatják a testet, illetve említi a más dimenziókban eltöltött életek lehetőségét is. A könyvben nem kevés bibliai idézet található az Újtestamentumból - már csak Detzler papi munkája miatt is -, ami azért van, mert Jézus elsősorban spirituális tanító volt, az Újtestamentum pedig az Ő életét és tanításait tartalmazza. Az ókeresztények még valóban Jézus tanításai szerint életek, de a középkorban mindenféle okkult-spirituális tanítást üldöztek, mert a keresztény vallást csak úgy lehetett gyakorolni, ahogy a pápa azt előírta, az eretnekeket pedig kiirtották. Ennek ellenére a spirituális tanokat nem tudták elpusztítani, sőt  most még népszerűbbek, mint valaha. A jó hír, hogy a Spirituális Választerápia már hazánkban is elérhető, mind a kezelés, mind a tanfolyam. A magyar SVT Közösség honlapja itt elérhető : ezen a helyen megtalálhatod tanfolyamok időpontjait, illetve a tanárok elérhetőségeit.
Ha a kezelést szeretnéd kipróbálni, akkor javaslom, hogy keresd meg László Erikát , ennek a  könyvnek a szakmai lektorát, akitől e-mailben is kérhetsz időpontot a kezelésre. Tanfolyamokat is tart egyébként, amelyeknek az időpontjait szintén megtalálod a honlapon.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése