Google keresés

Egyéni keresés

2012. november 27., kedd

Hazel Raven: Angyalbiblia - minden, amit az angyalokról tudni kell

A könyv alcíme enyhe túlzás, ugyanis ebben a könyvben nem találsz meg minden információt az angyalokról, bár a könyv elég széleskörű ismereteket tartalmaz.
Az Alexandra Kiadó által megjelentetett Biblia sorozat az ezotéria, az okkultizmus és az alternatív gyógyászat egyes területeit ismerteti meg az olvasókkal enciklopédiaszerűen, színes képekkel.
Ez azt jelenti, hogy a teljes tudásanyagot egyik könyvben sem találod meg, viszont ismerkedéshez kiváló mindegyik kötet, ráadásul a színes képek élvezhetőbbé teszik az olvasást. A sorozatban többek között volt már szó spiritualitásról, varázslatról, asztrológiáról, aromaterápiáról és az álmokról.
Az Angyalbibliából például részletesebben megismerkedhetsz az angyalokkal mondjuk, hogy kik ők, miben és hogyan segíthetnek, továbbá hogyan, milyen módon léphetsz velük kapcsolatba, de a szerző kitér arra is, hogy milyen kultúrák és vallások ismerik az angyalokat.
Én csak a keresztény, és a zsidó vallásokat tudtam, de a könyvből kiderül, hogy a természet közelében élő népek, a kelta kultúra, illetve a pogány vallások és a kabbala tanításai is ismerték őket. A kabbaláról elég sokat beszél a könyvben a szerző, tehát ha érdekel ez az ősi zsidó eredetű misztikus tudomány, akkor érdemes elolvasnod ezt a könyvet is.
Hazel Raven szerint az angyalokkal igen sokféle módon lehet kommunikálni, és nem csak úgy, hogy egyszerűen megszólítod őket, hanem írhatsz nekik levelet, készíthetsz a számukra oltárt, illetve bevonzhatod az energiájukat különböző illóolajok, vagy drágakövek segítségével.
Mindezek azért hatásosak, mert ezek a kövek és az olajok megemelik a rezgésszintedet, ami azért fontos, mert az angyalok rezgésszáma jóval magasabb az emberénél, ezért nem érzékeljük őket.  Éppen ezért az embereknek alkalmazkodni kell az angyalok energiájához, akik csak akkor jelennek meg ha az emberek hívják őket.
Ha drágaköveket használsz az angyalkommunikációhoz, akkor csak a magasabb rezgésszámú köveket érdemes használni, mint például az ametiszt, a citrin, smaragd, a moldavit, az angelit, a szelenit, illetve jópár olyan ásvány, amiről még soha életemben nem hallottam, mert olyan ritka, viszont a szerző mégis megemlíti őket a könyvben.
Hazel Raven mindegyik kőnél ismerteti az előfordulási helyeket, a gyakoriságot, a hozzájuk tartozó angyalokat, az általános tulajdonságokat, továbbá a fizikai, pszichológiai, érzelmi és mentális tulajdonságaikat, illetve javaslatokat, hogy melyik csakrán érdemes elhelyezni a köveket.
Az illóolajok esetében a szerző elmondja, hogyan tudod bevonzani az angyalokat, illetve ismertet néhány szabályt, amelyet mindenképpen be kell tartani, ha aromaterápiát alkalmazol, de azt is megtudod, hogy milyen módon tudod az illóolajokat felhasználni. Én csak fürdős és az aromalámpás módszert ismertem, de találsz még egy pár lehetőséget ebben a könyvben ezeken kívül.
 A könyvből kiderül, hogy az angyalok az asztrológiával is kapcsolatban állnak, de az erről szóló fejezet talán a legvékonyabb a könyvben, mert itt nem olyan széleskörű tudásanyagról van szó.
Cserébe viszont megtudjuk, hogy minden bolygónak, állatövi jegynek, napnak és órának megvan a maga angyala, ami erősíti az adott időszak energiáját.
Az angyalok a gyógyításban is segítenek, bár ennek a fejezetnek a gyakorlatait az angyalok segítsége nélkül is el lehet végezni, ugyanis elsősorban csakra-és aurakiegyensúlyozó gyakorlatokról van szó.  Ami érdekesség, hogy a csakra-és auragyógyításhoz az inga használatát javasolja a szerző azért, mert ha megtanulod jól használni az ingát, akkor segíthet meghatározni azt, hogy milyen az energetikai állapotod, van-e még valamelyik csakrádban energiablokk.
Mindez elvégezhető a másik emberen is, és önmagadon is, de ne feledd el, hogy ettől a könyvtől még nem leszel gyógyító, mert ahhoz éveket kell tanulnod, gyakorolnod. Viszont kiinduláshoz jó alap lehet. Ebben a fejezetben elég sok meditációs gyakorlat is van, amelyek egy kicsit bonyolultak, viszont a szerző megszámozta az egyes lépéseket, hogy jól áttekinthetővé váljanak. Pár fejezettel előrébb olvashatsz egy általános leírást, hogy hogyan is érdemes meditálnod az angyalokkal. Itt is vannak gyakorlatok, csak ezek nem gyógyító jellegűek. Ha netalán sürgősen szükséged lenne az angyalok segítségére, arra is találsz néhány tippet a könyvben.
A könyv végén találsz egy szómagyarázatot, ami a kötetben előforduló fogalmakat ismerteti lexikonszerűen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése