Google keresés

Egyéni keresés

2012. november 10., szombat

Marianna Sheldrake: Kristálygyógyító

Ez a könyv nem egy gyakorlati munka, tehát nem fogja megmutatni azt, hogy egészen pontosan hogyan dolgozz a drágakövekkel, tehát igazából nincsenek meditációs gyakorlatok benne. Helyette inkább azt írja a szerző - aki egyébként kristálygyógyász -, hogy tapasztald meg saját magad, hogy melyik kő hogyan segít a problémádon. Ez a könyv csak alapvető ismereteket, fogalmakat közöl, amivel segít az elindulásban.
Sajnos az összes drágakőfajta nincs benne a könyvben, csak azok, amelyeket a szerző is használ a praxisában, szóval tulajdonképpen a legalapvetőbb ásványokról esik szó ebben a könyvben. Ha érdekel a kövek leírása, akkor itt olvashatsz egy részletet a könyvből.
Sheldrake könyve elsősorban arról szól, hogy mi a kristályok szerepe az aura-és a csakragyógyászatban, illetve milyen betegségek - vagyis energiablokádok - gyógyítására, enyhítésére szolgálnak a kövek, ugyanakkor a szerző a különböző kristályokból készült eszközökről (pl. pálcák), a kristálykonfigurációkról (vagyis a drágakövek kirakásai a testen), a kristályok tisztításáról és az aura pszichikus védelméről is szót ejt.
A könyvben a kristályok és a betegségek leírása a legrészletesebb, bár a szerző itt sem megy bele annyira részletesen a témába, viszont egy-egy betegségre - vagyis inkább tünetre - sokszor több követ is ajánl, de ez fordítva is igaz: egy-egy kő többféle betegséget is gyógyít, például a hegyikristály csaknem mindenfajta betegségre jó, de az achátok és kalcitok is nagyon sokféle tünetet enyhítenek, hiszen ezekből a kövekből rengetegféle előfordul a természetben, úgyhogy mind a hét csakrára jut ezekből.
Ha már a csakrákat említem, a szerző röviden bemutatja ezeket is, de az már csak a kövek ismertetésénél derül, hogy melyik csakrára melyik kő hat, de nem minden esetben. Sajnos ez az összefoglaló kimaradt a könyvből, de annyit elárulok, hogy a kő színe sokszor elárulja a megoldást, hiszen a természetben előforduló ásványok is többnyire a csakrák színeiben pompáznak, kivéve a fehér, a szivárványszínű és a barna köveket. A fehér, illetve a szivárványszínű kövek gyakorlatilag minden csakrát erősítenek, míg a barna színűeket elsősorban a solar plexus, vagy a gyökércsakra erősítésére érdemes használni, miután földszínről van szó.
A szerző az auráról elég részletesen ír, sőt még fotókat is közül arról, hogy milyen egy normál, illetve egy stressz alatt álló felnőtt ember aurája. Mindez azért nagyon fontos, mert az aurában mindenféle energetikai probléma meglátszik, ráadásul jóval előbb megjelennek ezek, mielőtt még a fizikai testben kialakulna a betegség! Ezért egy aura diagnosztika segíthet megelőzni, illetve megoldani a különböző energetikai problémákat.
A szerző szerencsére látja az aurát, ezért a kezelések során hatékonyabban tud segíteni a betegeken, de erről a könyvben részletesebben mesél, sőt azt is elmondja, hogy mit várj egy kristályterapeutától, és hogyan zajlik egy ilyen kezelés. Szerencsére a kristályterápia már Magyarországon is elérhető több helyen, de még nem egy közismert lehetőség.
A drágakövek kezeléséről, tisztításáról, csak röviden ír a szerző, és sajnos hiányoznak a könyvből a drágakövek és kristályok fotói, ami alapvető fontosságú lenne a kezdők számára, hogy fel tudják ismerni a különböző köveket. Szerencsére ma már az internet segítségével mindez megoldható, illetve több olyan könyv is íródott a témában, amely tartalmaz fotókat is a különböző kövekről. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése