Google keresés

Egyéni keresés

2013. december 9., hétfő

Tanmaya Honervogt: Reiki - a belső harmóniához vezető út

A reiki egy japán eredetű, kéz által közvetített gyógyító eljárás, amelyet a XIX. század végén fedezett fel őjra egy szerzetes, Dr. Mikao Usui. A lényege az energiaátadás testnek, akár sajátunkról, akár egy másik emberéről van szó. Mindez nagyon egyszerű módszer, amit bárki megtanulhat.
Gondolom láttál már reiki tanfolyamot reklámozó hirdetést. Egy ilyen helyen megtanulhatod, hogy a test mely pontjaira tedd a kezed ahhoz, hogy gyógyító energiát adj át, de ez még nem minden: a reikinek ugyanis vannak titkos szimbólumai, illetve mantrái is, amelyek a még hatékonyabb gyógyítást teszik lehetővé.
Ezt hívják behangolásnak, aminek három szintje van, de a szimbólumokat és a mantrákat már csak a második és a harmadik fokozaton tanítják meg a mesterek.
Ha meg akarsz ismerkedni a reikivel, és nem akarsz sok pénzt költeni tanfolyamra, akkor ez a képeskönyv is sokat segíthet neked a tanulásban. Igaz a szimbólumok és mantrák nincsenek benne, csak a kéztartások, de egy feszült nap után el tudnak lazítani ezek is. A lényeg, hogy legyen kb. egy órád erre, mert elég sokáig tart elvégezni a gyakorlatokat, legalábbis a teljes alapkezelés eddig tart.
Ezen kívül azonban még sokféle gyakorlat található itt, amelyek az élet minden területére kínálnak megoldást. Önbizalomhiányod van? Munkahelyi stressz? Problémás család, illetve párkapcsolat? Betegek a gyerekek, vagy jön a kamaszkor, esetleg neked van konkrét testi panaszod? Esetleg válságos életszakaszhoz értél?
Mindezek a kihívások áthidalhatók, megoldhatók a reikivel is. Persze ez nem azt jelenti, hogy csodaszer lenne, csak segít ellazítani a testet, a többit már te magad végzed el. Az agyad ugyanis jóval többet tud, mint gondolnád, és ha nem terheled túl, akkor képes rájönni a megoldásra. A reiki abban segít, hogy letedd ezeket a terheket, másban nem, tehát nem tüneti kezelést ad, csak energiát. Viszont ha már van energiád, akkor elképesztően sok mindenre vagy képes. Ha nem hiszed, próbáld ki.
A gyakorlatok igazán könnyűek, fotóval illusztrált minden lépés, illetve az egyes lépéseket megszámozták, hogy könnyebben tudd őket követni. Némelyik gyakorlathoz megerősítések is tartoznak, amelyeket mondani kell az elvégzésük közben. A gyakorlatoknak káros mellékhatása nincs, már csecsemőkön is végezhető a kezelés.
A kötet végén találsz egy szógyűjteményt is, amely a felbukkanó idegen szavak jelentését igyekszik tisztázni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése