Google keresés

Egyéni keresés

2013. február 4., hétfő

Barefoot Doctor (Stephen Russell): A mezítlábas doktor tanácsai

Ebben a könyvben egyszerű taoista bölcsességeket olvashatsz, amelyek segítenek neked másképpen látni a világot. Mindezt úgy, hogy nem kell hosszú éveket eltöltened a több ezer éves kínai filozófia tanulmányozásával.
A könyvből kiderül, hogy a szerzőnek önálló rovata van egy népszerű angol magazinban, amelynek az írásai ebben a könyvben jelentek meg. Mindez azért nagyon jó, mert így sokkal több helyre eljuthatnak ezek az egyszerű taoista bölcsességek, például hazánkba is.
A szerző nem csak elméleti tudást kínál, hanem gyakorlati ismereteket is közül, például meditációs technikákat, illetve olyan gyakorlatokat, amelyek segítenek felélénkíteni a meridiánok energiáját.
Az ősi távol-keleti tanítások ugyanis azt tartják, hogy az energia meghatározott pályákon kering az emberi szervezetben, és ha ezeken a pályákon elakadás jelenik meg, akkor alakulnak ki a betegségek.
A gyógyuláshoz mindössze annyi szükséges, hogy eltüntessék ezeket az elakadásokat különböző technikákkal. Ilyen például az akupunktúra, a taj csi, vagy csi kung is, de a különböző masszázstechnikák is kiválóak.
A szerző mindegyik technikát magas fokon műveli (sőt képzett harcművész is), de ebből a könyvből nem fogod ezeket megtanulni, viszont a mű kiváló arra, hogy felkeltse a távol-keleti tanok iránt az érdeklődést.
A könyv több nagy témával is foglalkozik, például a kreativitás növelése, az elme ereje és a megerősítések, a szerelem és a szex, az általános testi erőnlét növelése, az immunrendszer erősítése, a stressz elengedése, alkalmazkodás a közvetlen környezethez és a Földhöz, illetve évszakonkénti meditációs teendők.
Mindegyik nagy témán belül vannak rövidebb altémák, úgyhogy a könyv remekül áttekinthető, nem válik unalmassá, már csak azért sem, mert a szerzőnek kifejezetten szórakoztató, lendületes stílusa van.
Számomra eddig ez volt a legjobb ezoterikus témájú könyv, amit olvastam, márpedig én elég sokfélét olvastam ebben a témában.
A szerzőről azt kell tudni, hogy 11 éves kora óta foglalkozik távol-keleti tanokkal. Először önvédelmi sportokkal kezdte, később lett belőle gyógyító. Ért a különböző masszázsfajtákhoz, a taj csihez, és a csi kunghoz is, ugyanakkor képzett hangterapeuta és zenész is, szóval olyan sokoldalú, hogy az már szinte gömb. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése