Google keresés

Egyéni keresés

2013. február 19., kedd

A Titok Tanítóinak Könyvtára: Joe Vitale: Számíts a csodára! - a káprázatos siker elveszettnek hitt titka

A sorozat egyik legújabb darabja ez a kötet, amely igazából már semmi új dolgot nem mond, de igazából nem is ezért íródott, mert ami újdonságnak számított, azt a szerző a korábbi kötetekben már elmondta.
Ez a könyv egyszerűen egy motivációs kötet, amely a teremtésre sarkall, úgy hogy ne legyenek kétségeid a végeredmény felől.
Igaz, hogy már a Titokban is szó volt erről, de az emberek nem értik, vagy nem akarják megérteni a lényeget, ezért is van szükség ennyi motivációs könyvre, illetve hanganyagra.
Az emberekbe ugyanis annyira mélyen beleprogramozták a negatív dolgokat, hogy azt egyszerűen nem lehet egy-két hónap alatt megszüntetni. Sajnos sokszor évek kellenek hozzá, tehát olyan gyorsan nem fog menni a teremtés, mint ahogy a Titokban megírták. Még akkor sem mindig, ha kétségek nélkül tudod, hogy mit akarsz.
Éppen ezért azt mondja Joe ebben a könyvben, hogy legyél mindig nyitott az Univerzum jelzéseire, ugyanis ő folyton kommunikál veled, legfeljebb nem veszed észre, mert ezek annyira finom jelzések, amelyekhez az emberek egyszerűen nincsenek hozzászokva. Nekik egyértelmű jelzések kellenek, de azt meg az Univerzum nem ad, tehát nem egyszerű a dolog, de megtanulható a sok-sok ezoterikus-spirituális könyvből, amit az évek során kiadtak.
A könyv címe egy kicsit félreérthető, ugyanis azt sugallja, hogy ne csináljunk semmit, és várjuk a csodát, de ez nem igaz, mert cselekedni is kell, vagy ahogy Joe mondja: át kell lépnünk a komfortzónánkat, vagyis azt, amit már megszoktunk, fel kell adni az ismeretlen kedvéért.
Mindezt fizikailag és szellemileg is értve, vagyis a komfortzónádat akkor is átléped, ha elkezdesz nyelvet tanulni, vagy sportolni, vagy meditálni, vagy csak megváltoztatod a gondolataid irányát.
Különösen utóbbi a fontos ebben a könyvben, hiszen a szerző arra biztat, hogy tanulj meg hálásnak lenni minden apró dologért az életedben, bocsáss meg az ellened vétkezőknek, illetve számold fel az önkorlátozó hiedelmeidet.
Mindezt úgy akarja elérni a szerző, hogy minden fejezetben közöl olyan történeteket a tanítványaitól, amelyek neked is erőt adhatnak. Sőt, van egy olyan fejezet a könyvben, amely csak ezekkel van tele!
Vitale doktor a korábbi nagysikerű könyveiből, a Vonzásfaktorból és a Ho'oponoponóból is átvesz részleteket, például a Vonzásfaktorban már leírt 5 lépéses módszer itt is szerepel, illetve maga a ho'oponopono módszer is bemutatásra kerül, de csak nagyon röviden. Inkább arról beszél a szerző, hogy kik és hogyan használták sikeresen a módszert, ami egy biztatás arra, hogy használd te is.
Azt, hogy egészen pontosan milyen csodák léphetnek az életedbe, senki nem tudja megmondani, mert ez az Univerzum meglepetése a számodra, csak egyszerűen legyél nyitott.
Önkorlátozó hiedelmeid felszámolásához és a sikeres vonzás megtanulásához érdemes elolvasnod még Joe Vitale Vonzásfaktor és a Kulcs című könyveit is, mert ott részletesebben esik erről szó. Ez a könyv csak amolyan hiányzó láncszem, de mégis nagyon fontos láncszem.
A könyv szerencsére nem túl hosszú, és nagyon olvasmány, de aki ismeri Joe Vitale stílusát, az tudja ezt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése