Google keresés

Egyéni keresés

2012. július 1., vasárnap

Egy könyvesbolt, amely könyvtár is egyben: Első Könyvsiker Kölcsönző Budapesten és Pécsen is!

Az Első Könyvsiker Kölcsönző egy különleges könyvesbolt, ahol ha megvásároltad az adott könyvet, és mégsem tetszett, akkor 15 napon belül visszahozhatod a a vásárláskor kapott nyugtával együtt, és akkor visszakapod az árát, kivéve az 500 forintos kölcsönzési díjat. Mindez azt jelenti, hogy csak 500 forintot buktál az üzleten, és mondjuk nem 2500-at, ami azért nem mindegy.
Ha tetszik a könyv és megtartanád, akkor más tennivalód nincs, hiszen már egyszer megvetted a könyvet.
Ráadásul ebben a könyvesboltban már eleve állandó 10-25%-os kedvezménnyel vásárolhatod meg a könyveket, ami a vadiúj példányokra is vonatkozik, és ez azért azt hiszem nem egy rossz dolog, hiszen manapság meglehetősen drágák a könyvek.
Persze mehetnél könyvtárba is, de ezzel meg az a baj, hogy a legújabb könyvek jelentős késéssel érkeznek meg a könyvtárakba, ami különösen a falusi és kisvárosi könyvtárakra igaz, ráadásul az ország lakosságának jelentős része éppen ilyen helyeken lakik, és nekik is lenne igényük a kultúrára. Arról nem is beszélve, hogy a könyvtárakban csak egy-egy példány jelenik meg az adott műből, amit hamar kivisznek az olvasók, és esetleg sokáig nem kerül vissza a könyv a helyére.
Az Első Pesti Könyvkölcsönző éppen ezért nyílt meg, hogy a legújabb könyveket kedvező áron elérhetővé tegye, egyedül az a baj, hogy ők éppen pont  Pesten vannak a Westendben. Miután viszont komoly sikere lett a vállalkozásnak, Pécsen is nyitottak egy üzletet a belvárosban, a Rákóczi út 49-es szám alatt, az Árkáddal szemben, hogy azért az élvezetekből a ország túlsó végében élők se maradjanak ki.  Remélem, hogy még egy-két nagyvárosban is lesz majd ilyen üzlet, pl. Szegeden és Debrecenben, esetleg Győrben is.
Persze most kérdezheted, hogy mi köze ennek az ezotériához? Hát csak annyi, hogy ilyen könyveket is árulnak, például Müller Pétert, a Titok Tanítóinak Könyvtára sorozatot, A. J. Christiant, stb.  Nézd is meg a választékot a bal oldalon látható menüben, ahol valószínűleg látni fogod, hogy nem a szakirodalmon van a hangsúly, hanem inkább a szórakoztató irodalmon és az ún. bestsellereken. Szakkönyveket pedig ne itt keress, hanem a megfelelő könyvesboltokban, mert ez nem az a hely.
Online is tudsz rendelni könyvet, de csak akkor érdemes ezt megtenni, ha el tudsz érte menni személyesen a Westendbe, mert házhoz szállítás nincs. Az online rendelésnél is ugyanazok a szabályok, mint a hagyományos vásárlásnál, csak éppen ez a nap 24 órájában működik. A webes megrendeléshez szükséges egy regisztráció is, ami ingyenes, továbbá feliratkozhatsz külön egy hírlevélre, amely az eljövendő újdonságokról tájékoztat, amelyről bármikor leiratkozhatsz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése