Google keresés

Egyéni keresés

2013. szeptember 9., hétfő

Richard Webster: Gyertyamágia

A mágia témája iránt meglehetősen komoly az érdeklődés, de sokakat visszariaszt a gyakorlatok nehézsége, illetve sokan bérházban élnek, ezért nem tudják kivitelezni a szertartásokat, amelyeket eredetileg nem a városi panel életformához szabtak.
A gyertyamágiában viszont az a jó, hogy egyszerű is, illetve a városlakók is bátran alkalmazhatják, mert nem foglal sok helyet, ezenkívül nagyon hasonló a hagyományos mágiához.
Mindez kiderül ebből a könyvből is, amelyben kizárólag gyertyákkal végzett gyakorlatokról lesz szó, de eközben elsajátíthatod az okkult tudományok (pl. számmisztika, bűvös ábécék, bűvös négyzetek) egy részét is, de csak nagyon érintőlegesen.
A szerző nem vezet be a wicca és egyéb mágiák alapelveibe sem, bár sok mindent megtanulhatsz az alapelvektől, de ha komolyan érdekelnek az okkult tudományok, akkor érdemes elmélyedned a témában.
Amit viszont innét megtanulhatsz az az. hogy mit jelképeznek a színek, mikor milyen szertartást érdemes elvégezned (ez ugyanaz, mint a hagyományos mágiában), hogyan készítsd elő a gyertyákat úgy általában a varázslatokhoz, illetve milyen típusú szertartásokat végezhetsz gyertyával.
Nos, a könyvből kiderül, hogy gyakorlatilag mindenféle élethelyzetet tudsz befolyásolni velük, csak tartsd be a mágia legfontosabb alapelvét, vagyis a varázslatokat kizárólag jó célra használd! Nincs bosszúállás, illetve konkrét emberek befolyásolása, oké?
A könyvben elég sokféle szertartás receptjét megtalálhatod az egyszerűbbektől a bonyolultabbakig, de a könyvből gyertyát készíteni is megtanulhatsz.

Néhány szertartás receptjét megtaláltam neten is:

Érzelmi gyertyamágia
Karmagyógyítás gyertyamágiával
Gyertyamágia angyalainkkal
Gyertyamágia a szerelemért
Adventi meditáció

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése