Google keresés

Egyéni keresés

2013. október 28., hétfő

Michael Gienger-Wolfgang Maier: A szervóra és a kristályok

Ez a könyv igazi kuriózum, ugyanis az ősi kínai gyógyászatot egyesíti a nyugati alternatív terápiákkal, jobban mondva a kristálygyógyászattal. Mindez nem volt könnyű, mert a szerzőpárosnak sok évi kutatómunkájába került, főleg Wolfgang Maiernek, de azért Gienger is hozzátette a magáét.
Ha már ismered a távol-keleti alternatív gyógyászat alapjait, akkor a könyv egy része már nem lesz újdonság neked, legfeljebb a szerzők más kifejezéseket használnak benne, mint amit már esetleg megszoktál.
Csak egy példa: a testben az energia különböző vezetékeken keresztül áramlik, amelyeket a kínaiak meridiánoknak neveznek, ebben a könyvben viszont funkcióköröknek, de attól még ugyanarról a dologról van szó.
Ha esetleg nem ismered egyáltalán az ősi kínai gyógyászatot, akkor a szerzők röviden elmagyarázzák az alapfogalmakat, vagyis az öt elemet, illetve a jin-jang jelentését, tehát nem maradsz tájékoztatás nélkül. Mindez persze csak bevezető jellegű, tehát ha elmélyednél a témában, akkor érdemes több könyvet is elolvasnod. 
A szervóra fogalma így első hallásra talán bonyolultnak tűnhet, pedig nagyon egyszerű dologról van szó. Minden meridiánnak van egy csúcsidőszaka, amikor a legjobban működik, de ez mindegyik vezetéknél értelemszerűen más és más. Ebből a bejegyzésből kiderül, hogy melyik meridián hány órakor teljesít a legjobban, tehát mikor érdemes nekik energiát adni.
Mindez úgy kapcsolódik a kristályokhoz, hogy ezek szintén energiahordozó eszközök, tehát képesek a szervezetnek energiát átadni saját magukon keresztül. Ebből következik tehát, hogy a kristályok tökéletesen alkalmasak a meridiánok működési zavarainak a kezelésére. Most már csak az nem mindegy, hogy melyik kristályt választod erre a feladatra, de ebben a szerzők segítenek.
A könyvben megtalálod az összes meridiánt, illetve azok szellemi-fizikai jelentéseit, na meg a hozzájuk tartozó kristályokat is. Egy-egy meridiánhoz több fogalom is társul, úgyhogy mindegyikhez más-más kövek rendelődnek, továbbá több kő közül is választhatsz, attól függően, hogy mi a panaszod. Mindegyik kő fotóval szerepel a kötetben, hogy fel tudd őket ismerni. 
A könyv végén jó tanácsokat találsz a kövek kiválasztásához, használatához, illetve tisztításához, de a szerzők azt is elmagyarázzák, hogy mit jelent az egyes meridiánok túl-és alulműködése. Mindez azért fontos, mert egyáltalán nem mindegy, mi okozza az energiaáramlás zavarát, ugyanis mindkettőt másképpen kell kezelni. A könyv ehhez ad segítséget, de ne feledd, hogy a komolyabb és tartós betegségekkel orvoshoz kell fordulni, és az ő utasításai lesznek az irányadók. A kristálygyógyászat csak kiegészítő kezelés lehet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése