Google keresés

Egyéni keresés

2013. október 9., szerda

Louise L. Hay: Éld jól az életed most!

Louise L. Hay nevét sokan ismerik hazánkban, mert elég népszerűnek mondható, ráadásul meglehetősen egyszerűek a tanításai. Jómagam is az ő könyvein keresztül találkoztam a spiritualitással még a kétezres évek elején.
Voltak olyan tanításai a könyveiben, amelyek számomra is működtek, ugyanakkor gazdag, meg milliomos nem lettem, de a világszemléletem sokat változott az ő hatására.
Tanításainak lényege, hogy felelős vagy a saját világod kialakításáért, amelyek a gondolataid hatására jönnek létre. Vannak olyan dolgok, amiket nem tudsz megváltoztatni, de a gondolataidat, érzéseidet viszont irányíthatod, de gondolom ezzel már tisztában vagy. Mindez rendkívül egyszerűnek látszik, de mégis komoly erőket mozgat meg.
Louise L. Hay filozófiáját a korábbi könyveiből, az Éld jól az életedből és az Erő benned vanból részletesen megismerheted. Ezekben a könyvekben is van elég sokféle megerősítés, amit aztán mondogathatsz magadnak, de szerintem az ő könyveiben a filozófia a lényeg. Ha abban hiszel, és át tudod érezni, akkor működik, de önmagában nem fog egyik megerősítés sem változásokat hozni az életedbe. Mindezt nagyon nehéz lehet elkezdeni, pláne ha nem szereted önmagad, de a jó munkához idő kell.
Ebben a vékony kis kiadványban elég sok gyakorlati segítséget találsz, azaz megerősítő példamondatokat egy-egy élethelyzetre, illetve meditációs gyakorlatokat. Ez utóbbiak nem nehezek, tehát nincs egyiknél se bonyolult több lépésből álló feladatsor. Bizonyos témáknál a szerző az önismeretedet elősegítő kérdéseket is feltesz, hogy segítsen megtalálni a problémáid gyökerét. Ilyen például az egészség, illetve a kritikus gondolkodásmód problémaköre.
A könyv ezeken kívül még abban segít, hogy a félelmeidet, és a függőségeidet is kezeld, de megváltoztathatod a pénzzel, a megbocsátással, az emberekkel, a munkával és a szeretettel kapcsolatos gondolataidat is a segítségével.
Mindehhez hozzásegít a könyvhöz csomagolt meditációs CD hallgatása is, amelyen szintén a könyvben olvasható megerősítések hallhatók.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése