Google keresés

Egyéni keresés

2010. szeptember 30., csütörtök

Judy Hall: Kristályzodiákus (drágakőboltok címeit lásd a poszt alján)

Az asztrológia tudományát az ember ősidők óta ismeri, és miközben figyelte a természetet, észrevette, hogy az állatok és a növények a viselkedésük, illetve a tulajdonságaik alapján hozzárendelhetők a tizenkét állatövi jegyhez és a Naprendszer bolygóihoz. A drágakövekkel, kristályokkal ugyanez a helyzet: az ember szintén régóta ismeri és használja őket gyógyításra, vagy a szerencse és a jólét vonzására. A Földön azonban az elmúlt évezredek alatt rengeteg kultúra létezett, akik különböző módon társították a drágaköveket az asztrológiával, illetve különböző hatásokat tulajdonítottak nekik.
Judy Hall könyve nem kíván igazságot tenni a többféle rendszer között, inkább egy alternatívát ad a kezedbe azzal, hogy a napjegyekhez több követ is felsorol, amelyet különböző célokra tudsz használni. Bizonyos kövek a születési adottságaidat erősítik, más kövek pedig a napjegyhez tartozó küldetésed teljesítésében segítenek.
Továbbá az asztrológus szerző feltárja az egyes napjegyek gondolkodásmódját, érzelmeit, illetve azt, hogy milyen lelki utat kell bejárniuk.

Az újságok bugyuta asztrológiai előrejelzései szeretnék elhitetni az emberekkel, hogy mindössze 12 féle személyiség létezik, de ez nem így van: a 12 napjegy mindössze archetípusokat jelöl, amelyeket nem írják le teljesen a személyiséget, csak egy-egy szeletét mutatják be. Ahhoz, hogy önmagadat jobban megismerd, érdemes elkészítened a személyes horoszkópábrádat, amely olyan mint az ujjlenyomat: mindenkinél egyéni, bár hasonlóságok előfordulhatnak. A napjegyen kívül fontos megvizsgálni azt, hogy az aszcendens és a Hold melyik jegyben áll, sőt az aszcendens ismerete nélkül az egyéni horoszkóp el sem készülhet, miután ez jelöli a kör alakú ábra kezdő-és végpontját.
Kiszámításukhoz a könyv végén találsz segítséget, de ezen az oldalon könnyebben boldogulhatsz

Judy Hall szerint az aszcendens jegye mutatja meg azt, hogy a külvilág milyennek lát téged, vagyis azt, hogy milyen álarcot viselsz, ami tulajdonképpen a személyiségedet jelenti. (A személyiség görög megnevezése a persona szó az ókori görög színházakban használatos maszkokra utal. ) Az aszcendens jegye csak nagyon ritkán egyezik meg a napjeggyel, sőt teljesen eltérhet annak minőségétől, például Kos napjegyű ember Rák aszcendenssel. Ebben az esetben a tűz találkozik a vízzel, amely meglehetősen ellentmondásos személyiséget fog eredményezni.
Az aszcendenskristályok bemutatásánál a szerző mindegyik jegyhez csak egy kristályt társít, amely segít az önbizalmad megnövelésében, hogy ki tudd használni azokat a veleszületett jó tulajdonságaidat, amelyeket az aszcendensednek köszönhetsz.

A könyv harmadik részében a születési Holdjegyekhez tartozó kristályokkal foglalkozik. Mint említettem, a Hold helyzete nagyon fontos a horoszkópban, mert ez képviseli a személyiség női pólusát, vagyis az érzelmeket, ösztönöket és az intuíciót, amelyek a tudattalan szintjén működnek. Ahhoz, hogy ezeket a tudat alatt működő érzelmeket a felszínre hozd, szükséged lehet olyan kristályokra, amelyek a születési holdjegyeddel összhangban állnak. Ahhoz, hogy megtudd, hol állt a születési képletedben a Hold, különösen fontos, hogy ismerd a pontos születési idődet (dátum, óra, perc), mert ez a mozgékony égitest minden hónapban végigjárja az állatövet, tehát egy nap alatt 15-20 fokot is haladhat.
A könyv segítségével megismerheted, hogy a Holdjegyed milyen pozitív tulajdonságokkal bír, mik a rejtett vágyaid, hogyan győzheted le a gátlásaid, hogyan fejlesztheted intuíciódat, illetve az előző életeidről is ad egy felszínes képet.

Mind a három rész (Napjegy, Aszcendens-és Holdjegykristályok) tartalmaz meditációkat az összes jegy számára. Míg a napjegy és aszcendens meditációkat csak az adott születési jegyhez tartozók végezhetik, addig a Holdjegyhez tartozó meditációk önállóan is végezhetők. Ilyen önálló meditáció például az igazság szertartása, vagy az elengedés szertartása. A napjegyekhez tartozó meditációkat minden évben egyszer, a születésnapodon kell elvégezni a szertartáshoz javasolt kővel.
A Napjegyhez és az aszcendenshez tartozó drágakövek beszerzése egyszerű, míg a Holdjegyhez tartozó kövek tartalmaznak ritkaságokat- legalábbis itt Magyarországon-, pl. akva aura, dioptáz, cerusszit, krizantém kő, piroluzit, vanadinit, morganit, danburit, fukszit. Angliában, ahol Judy Hall él, valószínűleg könnyebben beszerezhetőek ezek a ritka példányok is.
A könyv végén egy ún. kristálymandalát találsz, amely az eddig ismertetett köveket tartalmazza egy horoszkópábrán, mintegy összefoglalásul.

Kapcsolódó olvasnivalók:

Marianna Sheldrake: Kristálygyógyító
Elke Lopes: Ezoterikus nemeskőgyógyászat - drágakőterápia és távol-keleti orvoslás együtt
Teresa Moorey: Ismerd meg személyes kristálykódodat!
Boltmustra: Mandala Egészségkuckó ecskemét Battyhányu. 25. Ásványok is kaphatók!
Boltmusra: Feng Shui üzlet Baja Szenes u. 10 a városi piac mellett Ásványok is kaphatók!
Boltmustra: Szerencsekő Drágakőüzlet Mammut I. Budapest II. Széna tér
Boltmustra: Ásványvilág Drágakőüzlet Sugár Áruház Budapest XIV. Örs vezér tere
Boltmustra: Ásvány Sziget Vértes Center Tatabánya Győri út 7-9.
Boltmustra: Angyalbolt Győr Aradi vértanúk u. 8.
Boltmustra: Szite Kristály-és Ásványszalon Pécs Ferencesek utcája 5.
Hegyikristály ásvány-ékszer és ajándék Debrecen Piac u. 43. az udvarban
Boltmustra: Ametiszt ásványbolt Szolnok Ady E. u. 28. Skála áruház földszintjén
Boltmustra: Ajándéksziget ezoterikus és feng shui kellékek boltja Szeged Retek u. 12/b Ásványok is kaphatók!
Boltmustra: Gyöngyhalász bizsuk és ásványékszerek Esztergom Rákóczi tér 6/a
Boltmustra: Sass Fészek ezoterikus és feng shui kellékek boltja Zalaegerszeg Kossuth L. u. 4-6. Csipke Üzletház
Boltmustra: Ametiszt ásványbolt Keszthely Kossuth u. 8.
Boltmustra: Feng Shui Ajándék Nagykanizsa Sugár u. 2.
Boltmustra: Angyalos Bolt ezoterikus-és ásványbolt Székesfehérvár Fő u. 3.
Boltmustra: Kőbirodalom ásványbolt Budapest VII. Wesselényi u. 76.
Boltmustra: Tigriisszem ajándék-, feng shui-és ásványbolt Eger Bajcsy-Zsilinszky u. 17.
Boltmustra: Borostyán gyógynövény-és ásványbolt Békéscsaba Andrássy u. 49.
Boltmustra: Kelet Varázsa távol keleti ajándék-és ezoterikus bolt Budapest XXI. Kossuth L. u. Csepelen
Boltmustra: Gangesz Ajéndékbolt és Ezotéka Eger Érsek u. 13-15.
Boltmustra: Ásványvilág ásványbolt Budapest XIX. Vak B. U. 73-75 KÖKI Terminál


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése