Google keresés

Egyéni keresés

2011. november 23., szerda

Jerry és Esther Hicks: Kérd és megadatik 2 - Ábrahám entitás tanításai folytatódnak a Vonzás Törvényéről rengeteg gyakorlati példával

Nos, ahogy korábban már megígértem, most ismertetem a Kérd és megadatik című könyv folytatását a Hicks házaspártól. Azt, hogy kicsodák ők, már az első részben ismertettem, most csak annyit jegyeznék meg, hogy Ábrahám egy magas rezgésszámú és szerető entitáscsoport, aki Esther Hicks médiumon keresztül szólal meg. Ábrahám már az első kötetben alapvetően elmondta az Univerzum törvényszerűségeit, amelyeket emberként élve a Földön már elfelejtettünk. Ábrahám ugyanakkor bemutatott 22 darab rezgésszintemelő gyakorlatot is, amelyek megnövelik a Vonzás Törvényének a hatékonyságát.
Mindez valószínűleg elindított egy úton, de valószínűleg azt hitted, hogy mondjuk egy hónapnyi kísérletezés után mondjuk gyökeresen megváltozik az életed. Persze lehet, hogy vannak ilyenek, illetve bizonyára történtek változások az életedben a gyakorlatok hatására, de nagy a valószínűsége, hogy nem vagy elégedett az eddigi eredményeddel, és azon tűnődsz mit ronthattál el.

Éppen ezért született meg a könyv folytatása, amelyben Ábrahám nemcsak az Univerzum működését mondja el újra, hanem gyakorlati konkrét példákat is hoz olyan meggyőződésekre, hiedelmekre, amelyek beleégtek az emberekbe. A szerzők kielemzik ezeket a mondatokat és megmondják, hogy mennyire visznek közelebb vágyaid tárgyához.
Ábrahám továbbra is azt mondja, hogy az érzéseid mutatják meg azt, hogy a vágyad mennyire fog megvalósulni, vagyis az lesz a fontos, hogy mit gondolsz a vágyaid tárgyáról valójában a szíved mélyén.
Az első kötetben már részletesen volt szó az Érzelmi Vezérlőrendszerről, amely egy 22 pontos skálán mutatja be a lehetséges emberi érzelmeket. Az első kötetben található gyakorlatok elvégzése előtt ezen a skálán kellett megállapítanod azt, hogy milyen hangulatban vagy éppen, ugyanis a gyakorlatoknak azzal a céllal készültek, hogy a rezgésedet megemeljék, és ezáltal jobban érezd magad.

A gyakorlatok a második kötetben is szerepelnek, mégpedig ugyanazok, mint az előzőben! A különbség mindössze annyi, hogy a szerzők ismertetnek pár konkrét helyzetet, amelyeket a gyakorlatok végzése során  más szempontból néznek, mert megváltoztatják a gondolatokat és érzéseket ezekkel kapcsolatban.
Könnyen lehet, hogy ezek a helyzetek a számodra is ismerősek lesznek, mert voltál, vagy éppen most vagy benne ezekben. Ha esetleg nem, akkor a gyakorlatokat átszabhatod a saját helyzetedre, ez nem akadály.
Amit fontos megértened: ezek a gyakorlatok nem oldják meg a kialakult nehézségeket, csak éppen más nézőpontot mutatnak meg, amely emeli a rezgésedet. Ettől jobban érzed majd magad, vagy legalábbis megkönnyebbülsz, és ebben a magasabb rezgésű közegben fog elérkezni a számodra a megoldás.
Jerry és Esther könyvének lényegében egyetlen nagy tanulsága van, mind az elméleti, mind a gyakorlati rész alapján: gondolataid és érzéseid megváltoztathatók, hiszen ezek csak gondolatok, és érzések. Nagyon nem mindegy, hogy te uralod őket, vagy ők uralnak téged. Ha megtanulod uralni a gondolataidat és érzelmeidet, nagyobb tudatosságra teszel szert. Persze, ez nem máról holnapra fog bekövetkezni, mert egy olyan képességet sajátítasz el, amelyet eddig nem tudtál, ezért előfordulhatnak zökkenők, esetleg lesznek majd olyan gondolatok, amelyeknek ellenállsz. Mindez nem baj, semmit nem kell erőltetned.

Jerry és Esther mára már több, mint 600 kiadványt készített el Ábrahámmal közösen. Ez a mennyiség rettentő soknak tűnik még úgy is, hogy ez az összeg a hang-és videófelvételeket is magában foglalja. Ezek után jogosan kérdezheted meg, hogy miért készítettek ilyen sok kiadványt, és hogy nem-e önismétlés ez? Igen, vannak ezekben az anyagokban olyan részek, amelyeket többször mondanak el, de a Vonzás Törvényéről meglehetősen sokat lehet beszélni, miután az emberiség nagy része még csak most ismerkedik meg vele közelebbről.
Erről a témáról azért is kell annyit beszélni, amit már én is többször leírtam: az emberek és az Univerzum kommunikációs rendszere gyökeresen eltér egymástól, ezért az ember pusztán jó szándékból is pont a vágyainak az ellenkezőjét vonzza be, pusztán azért mert rosszul teremt. (A könyv második felében található gyakorlatok tele vannak ilyen negatív mondatokkal, amelyeket a szerzők pozitívakkal írnak felül.)
Az emberi társadalom ugyanis a negativitásra épül szerte a világon, amelyet már egészen kicsi korban igyekeznek belenevelni a gyerekekbe. Gondolj csak vissza arra, hogy neked mit mondtak a szüleid, a tanáraid, a közvetlen környezeted. Valószínűleg ugyanezt a mintát fogod te is öntudatlanul átadni a gyereke(i)dnek. A szüleid és a tanáraid persze nem rossz szándékból tették ezt, hanem egy több évezredes minta alapján, amelyet láncolatát a következő generáció öntudatlanul magával viszi.
A pozitív, szeretetteli mintákat úgy lehet megtanulni, hogy megszakítod ezt a láncot. A Hicks házaspár könyvei segíthetnek elsajátítani ezeket az új mintákat, de fogok még majd ezekről később beszélni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése