Google keresés

Egyéni keresés

2012. május 23., szerda

Pierre Franckh: Kívánjunk sikeresen! - álmaid valóra váltása 7 lépésben

A Vonzás Törvényével és az Univerzummal kapcsolatban már nagyon sok könyv íródott, de a legtöbb ember elsősorban Rhonda Byrne Titok című könyvét ismeri. Többnyire ezek a Vonzás Törvényével kapcsolatos könyvek amerikai szerzők tollából születtek, és az ő hurráoptimista,  legyünk happy szemléletmódjukat képviselik.
Mindezzel amúgy semmi baj nincs, csak éppen itt Európában ez a szemlélet eléggé idegen, különösen hazánkban. Ennek ellenére a Titok itt is óriási siker lett, de ugyanakkor megszületett az igény arra is, hogy európai szerző is írjon erről a témáról az itteni élethelyzetekre kihegyezve, kevésbé hatásvadász módon.
A Titokból ugyanis sok minden kimaradt, viszont legalább felkeltette az érdeklődést az iránt, hogy az ember megváltoztathatja a sorsát.
Pierre Franckh könyve megfelel ennek az igénynek, részben azért, mert a szerző német, részben azért, mert a könyv igyekszik válaszokat is adni a felmerülő kérdésekre, például arra, hogy miért is nem teljesülnek a kívánságok.
A könyv nyelvezete a legendás német precízséget, egyszerűséget tükrözi, ami azt jelenti, hogy a kívánságok megalkotásának a menetét 7 lépésben mutatja be, de az egyes részeket, még külön alrészekre is osztotta a jobb áttekinthetőség érdekében.
Igazából ebben a könyvben olyan rettenetesen új dolgokat már nem fogsz találni, de a könyv anyaga segíthet növelni a tudatosságodat, ami azt jelenti, hogy egyre jobban ráláthatsz a világra, és tudatosabb lehetsz az életedben bekövetkező eseményekre.
A szerző szerint ugyanis azért nem teljesülnek a kívánságaid, mert tudat alatt blokkolod őket. Sokszor éppen az önszeretet és az önbizalom hiánya a legnagyobb gátja a kívánságok teljesülésének.
A szerző ezzel kapcsolatban ajánl is egy meditációt, amiből egyébként több is van a kötetben. Ezek a gyakorlatok egyáltalán nem nehezek, nem kell elképzelned semmit, inkább arra kér a szerző, hogy gondolkodj, vedd számba életed eddigi eseményeit.
A kívánságok teljesülését a szerző a saját életével mutatja be, szóval a kötet életrajzi elemeket is tartalmaz. Szintén nagyon szimpatikus vonás, hogy a szerző a könyvben elég sok teret enged a feleségének, Michaelának is, akivel könyvet is írtak közösen a szerelemről, ami hazánkban is megjelent. Ha sikerül elolvasnom, szerintem fogok róla írni is...
Pierre Franckh egyébként a hazájában közismert ember, ugyanis színész, aki elsősorban tévéfilmekben és sorozatokban játszott, mint például a Derrick.
A korábbi hivatását azonban otthagyta az írás kedvéért, ami elég jól mehet neki, mert több könyve is megjelent már, amelyek magyarul is elérhetők.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése