Google keresés

Egyéni keresés

2012. május 9., szerda

Alla Svirinskaya: Energiatitkok - hagyományos orosz gyógymódok végre Magyarországon is!

Erre a könyvre a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Központi Lerakatának a Böngészdéjében bukkantam rá, és egyből felkeltette az érdeklődésemet a cím. Beleolvastam, és azon lendülettel ki is kölcsönöztem, mert ilyen módszerekről még nem is hallottam.
Távol-Keleti eredetű gyógyászattal kapcsolatos könyvekkel már tele a padlás, de orosz népi gyógyászattal kapcsolatos könyvek közül csak ez az egy jelent meg magyarul, de hát orosz ezoterikus szerzőkkel sem nagyon lehet itt Magyarhonban találkozni.
Nem csoda, hogy a könyv az ezoterikus könyvesboltokban sem szerepel kiemelt helyen, hiszen egyáltalán nem trendi. Ettől függetlenül az Édesvíz és Elixír Könyvesboltokban kapható, illetve megrendelhető.
Miközben belemélyedek ebbe az energiagyógyászat alapjairól szóló könyvbe, észreveszem, hogy milyen sokfajta témát érint benne a szerző: olvashatsz ugyanis feng shuiról, csakrákról, auráról, méregtelenítésről, konfliktuskezelésről, pszichológiáról, lúgosításról és meditációkról is.
Mindebből lehetett volna valami borzasztó katyvasz is, de úgy érzem, a szerző szerencsésen nyúlt a témához, és végül is egy sokszínű, érdekesen megírt könyv született.
A könyv 8 darab kis részből áll, amelyek mind kisebb fejezetekre oszlanak, tehát könnyen olvasható, jól áttekinthető a mű, ami azért fontos, mert az anyaga nagyon tömény, és igen komoly elszántságra lesz szükséged ahhoz, hogy végigcsináld az itt ismertetett programot. Ha tehát úgy érzed, hogy tényleg meg akarsz gyógyulni, meg akarsz tisztulni, akkor olvass tovább!

A könyv bevezeti az olvasót az energiatan alapjaiba is, vagyis meg fogsz ismerkedni az aura és a csakrák működésének az alapjaival, bár a teljes ismeretanyagot nem innét fogod elsajátítani, de kezdésnek jó.
A rövid elmélet után pedig elkezdődik a komplex gyakorlati rész, amely meglepő módon nem a test és a lélek gyógyításával kezdődik, hanem arra biztat, hogy tegyél rendet a környezetedben is, mert a rendetlen, piszkos környezetben megjelennek a negatív energiák is, amelyek megbetegítik a lelket és a testet.
A szerző nem azt kéri tőled, hogy sajátítsd el a feng shui tanát - nincs is szó feng shuiról a könyvben -, csak felhívja erre a törvényszerűségre a figyelmet.
Cserébe néhány orosz tértisztítási módszert ajánl, amelyeket egy új helyre költözéskor, továbbá veszekedések, konfliktusok, továbbá haláleset után mindenképpen el kell végezni, mert ezek a negatív energiák szintén megrekednek a levegőben és továbbra is fertőzéseket okozhatnak az adott helyen. Mindezek a tértisztító módszerek meglepően hasonlítanak a feng shui által használtakhoz, úgyhogy ne lepődj meg.

Ha mindez megvan, akkor következik a test méregtelenítése, amelynél a szerző három szervnek a megtisztítását ismerteti: a máj, a vese és a vastagbél. Nem kell ahhoz biológusnak, vagy orvosnak lenni, hogy tudjuk, ez a három szerv az, amely megtisztítja testet a belekerülő méreganyagoktól.
Mondjuk normális esetben nincs szükség a méregtelenítésre, mert azt a szervezet elvégzi, de jelenleg olyan korban élünk, amikor az emberi testet két oldalról is rengeteg támadás éri.
Az egyik oldal az, amit megeszünk és iszunk. Közismert, hogy ma már az élelmiszerekben és italokban rengeteg tartósítószer és adalékanyag van, ami mind méreg, ráadásul az emberek esetében központi szerepet kap az étkezés, túl sokat foglalkoznak vele, ráadásul sokan túlterhelik a szervezetet az evéssel, és akkor is esznek, ha igazából nem is éhesek. Az italokról, meg a cigiről már nem is beszélve, szóval az emberek jó része intenzíven pusztítja önmagát.
Mindez a stressznek, a lelki problémáknak is köszönhető, és ez a másik oldal, ami sokkal inkább tönkreteszi a szervezetet, ugyanis a negatív gondolkodás, a szorongás megtépázza az immunrendszert, amely a szervezetet védelmezi. Ha ez meggyengül, akkor jönnek sajnos a különböző betegségek.
Ebből következik, hogy segíteni kell a szervezetnek kiüríteni a méreganyagokat, hogy felszabadulhasson, és energikus legyen. Mindez hat a lélek szintjén is valamennyire, de a szellemedet is meg kell tisztítanod az ártalmas gondolatoktól, illetve rendbe kell hoznod a kapcsolataidat is a többi emberrel. Mindez a későbbi fejezetek témája, de előbb a tested legyen rendben.

Mielőtt elkezdenéd a méregtelenítő kúrát, Svirinszkaja felhívja a figyelmedet arra, hogy ha beteg vagy, akkor csak orvosi engedéllyel csinálhatod a kúrát, ugyanis bizonyos összetevők ronthatnak a betegségeden!  Mindez csak a test méregtelenítésére érvényes, a meditációkat nyugodtan gyakorolhatod.
Vannak olyan orosz méregtelenítő módszerek, amelyeket mind a három szerv tisztításánál be kell iktatnod a programba, de ezekről a szerző egy külön fejezetben beszél. Például ilyen az agyagos víz, vagy a sópasztás bőrsúrolás, illetve a gőzfürdőzés.  Mindegyik tisztítókúra programja egy hétig tart szervenként, úgyhogy sok kitartást kívánok hozzá.
Ha befejezted a test méregtelenítését, akkor már életerősebbnek, könnyedebbnek érezheted magad, de a lelki problémák ettől még nem szűnnek meg, tehát a lelkedet is meg kell tisztítanod a negatív meggyőződésektől, illetve rendezned kell a konfliktusaidat a többi emberrel is.

Mindez a folyamat legalább olyan komplex, mint a test méregtelenítése, mert szintén több oldalból áll.
Az egyik oldal az, hogy az életedben minimálisra csökkented a stresszt azzal, hogy a negatív meggyőződéseidet, szorongásaidat átalakítod semlegessé (tehát nem kell mindenáron pozitívnak lenned), kezeled a konfliktusaidat a többi emberrel (főleg ha ezek tartósak), a másik oldal pedig az, hogy ezt a stresszmentes, magas energiaszintű állapotot meg is kell tartanod minden nap.
Ez utóbbiról szól az aura védelme című fejezet, amely több gyakorlatot is bemutat, hogyan is védd meg a te személyes energiateredet a támadóktól. Mindez különösen hasznos lehet emberektől zsúfolt helyeken, de akkor is, ha valaki személyesen rád támad, fenyeget, érzelmileg zsarol, stb.
Az ezzel a témával kapcsolatos részek nagyon sok meditációt, illetve gyakorlatokat tartalmaznak, úgyhogy ki tudod választani közülük a legmegfelelőbbet.
A meditációk egy része a csakrarendszert hangolja össze, ezért elég nehezek, és tovább is tartanak időben, tehát csak akkor csináld őket, ha biztosan lesz elég időd rá.
A meditációk jó része azt kéri tőled, hogy képzelj el valamit, ami sokszor nehéz lehet egy felnőtt embernek, de a képzelőerő sok gyakorlással fejleszthető, tehát semmi sincs veszve.

A könyv utolsó részében pedig a szerző bemutatja az ifjító étrendet is, amely egyben lúgosítja a szervezetet is, ami manapság egy nagyon felkapott téma lett.
Mindez azért nagyon fontos, mert a savas kémhatású ételek nemcsak mérgezik a szervezetet, hanem öregítik is, ezért a lúgos ételekkel történő semlegesítésük nemcsak fogyasztja a szervezetet, hanem fiatalítja is egyben. Innentől kezdve nem szükséges használni a sok méregdrága kozmetikai és fogyasztószert, ami ráadásul nem is hat akkora fantasztikus mértékben, mint ahogy reklámozzák.
Svirinszkaja közöl egy táblázatot is a könyvben, amely felsorolja a savas, a semleges és a lúgos élelmiszereket egyaránt, továbbá ismertet néhány hagyományos orosz receptet is, amely kiválthatja a korábbi egészségtelen ételeket-italokat.
A függelékbe is érdemes belenézni, mert Svirinszkaja két hagyományos orosz ráolvasás szövegét is megosztja az olvasókkal.Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése