Google keresés

Egyéni keresés

2012. október 13., szombat

Ruediger Schache: A Szívmágnes titkai - a Vonzás Törvénye és az emberi kapcsolatok

Rhonda Byrne Titok című könyve akkor siker lett, hogy azóta gyakorlatilag divattá vált a Vonzás Törvényéről beszélni, és persze írni is. Nem véletlen, hogy megjelentek a piacon a különböző Titok-másolatok, amelyek mind külalakjukban, mind tartalmukban erőteljesen emlékeztetnek Rhonda Byrne könyvére.
Ilyen Ruediger Schache könyve is, de mégis jelentősen különbözik az eredetitől. Először is a szerző német, ami azért fontos, mert jóval egyszerűbben, lényeglátóbban mutatja be a Vonzás Törvényének a lényegét, és nem a hurráoptimista amerikai stílusban. Ez utóbbi ugyanis kimondja, hogy akármi lehetsz és bármit megtehetsz.
Schache ezzel szemben a megértésre helyezi a hangsúlyt, vagyis fontos rájönnöd, hogy miért kerültél ebbe a helyzetbe, ahol most vagy, illetve miért ismétlődnek bizonyos események az életedben. Ha ezt már tudod, akkor képes vagy megváltoztatni az életedet. Persze csak akkor, ha igazán akarod.
Schache könyve a Titokkal ellentétben kizárólag az emberi kapcsolatokra fókuszál, vagyis bemutatja, hogy miért pont azokat az embereket vonzottad be az életedbe, akiket ismersz, továbbá elmondja azt is, hogy mit tehetsz a negatív emberi kapcsolataid, illetve helyzeteid megoldásáért.
A könyv elsősorban a szerelmi kapcsolatokról szól, vagyis arról, hogy hogyan találd meg az "igazit", de a könyv tanácsait lényegében az életed bármelyik területén használhatod, hiszen a Vonzás Törvénye az élet minden területét áthatja, sőt gyakorlatilag a Vonzás Törvénye maga az élet!
Szóval, ha elkezdesz változni, másképpen gondolkodni, akkor igen komoly erőket hozol mozgásba, amelyek akár gyökeresen megváltoztathatják az életed. Persze, sokszor ezek a változások nem olyan látványosak, de a Vonzás Törvénye ekkor is hat.
A szerző tíz titok (azaz fejezet) segítségével mutatja meg, hogy hogyan legyél egyre tudatosabb, illetve hogyan változtathatod meg a kisugárzásodat, amelyet a szerző Szívmágnesnek nevez, amelynek a segítségével bevonzod az embereket és a helyzeteket az életedbe. Az, hogy ez most pozitív vagy negatív előjelű-e, az attól függ, hogy te magad milyen érzelmi állapotban vagy, az Univerzum ugyanis nem ismeri ezt a két fogalmat, csak arra rezonál, amit kisugárzol.
Azok az események, amelyek most negatívnak tűnnek, minden esetben tanító jellegűek, illetve tükröt tartanak eléd, hogy észrevedd magadat. Ha ez nem sikerül, akkor újra és újra bevonzod az életedbe a hasonló problémákat, egészen addig, amíg tudatosodik benned az, hogy milyen negatív programjaid vannak, vagy - ahogy a szerző mondja - milyen frekvenciájú a Szívmágnesed.
Akármennyire is fájdalmas ez a folyamat, ez az igazi szeretet, és nem a kedvesség és a dicséret. (Bár persze ezek is a szeretet megnyilvánulásai, pláne ha tiszta szívből jönnek és nem érdekből).
Na, de semmi probléma, mert a Szívmágnesed kisugárzása megváltoztatható, ami nagyon hasonló ahhoz, amikor valamilyen rádióadást keresel. A könyvben bemutatott esettanulmányok segíthetnek felismerni a problémádat, de a könyv gyakorlati tanácsokat is ajánl a Szívmágnesed megváltoztatásához, illetve a tíz titok megtapasztalásához.
Nekem nagyon szimpatikus módszer az, amit a szerző ajánl a számodra hiányzó dolgok megtapasztalásához, ugyanis Schache azt mondja, hogy képzelj el magadban egy belső teret, ami teljesen üres, viszont mágneses hatással rendelkezik, ami a hiányzó dolgokat magába szívja. Mindez szerintem hatalmas segítség a vágyott dolognak az elfogadására, mint amit a Titok, és társai ajánlanak.
Ruediger Schachéról annyit kell tudni, hogy korábban Németország egyik legsikeresebb vállalatának volt az igazgatója, aztán pályát módosított, és manapság már újságíróként és íróként működik. Pszichológiából is lediplomázott, illetve utazásai során nagyon sok tapasztalatot gyűjtött az emberekről és a társas viszonyokról, amelyeket több könyvben is megörökített.

Kapcsolódó bejegyzések:

Rhonda Byrne: A Titok - a legnépszerűbb spirituális könyv a Vonzás Törvényéről
Rhonda Byrne: Az Erő - a Titok folytatódik!
Arielle Ford: Lélektársad titka - találd meg a szerelmet a Vonzás Törvényének a segítségével

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése