Google keresés

Egyéni keresés

2012. december 14., péntek

Silver Ravenwolf(Jenine E. Treyer): Angyalmágia - mágikus trükkök az angyalokkal történő kapcsolatfelvételhez

Ezt a könyvet elsősorban azoknak ajánlom, akik érdeklődnek a mágia, illetve a különböző szertartások iránt, ugyanis ez a könyv elsősorban a mágiáról fog szólni. A különbség annyi a többi mágiáról szóló könyv és e között, hogy az Angyalmágiában az angyalok állnak a középpontban, és nem az Istennel/Istennővel lépsz kapcsolatba, továbbá nem a természetet ünnepled.
A mágia alapelvei viszont mind a két könyvben azonosak: a lényeg, hogy ezzel a hatalmas erővel nem szabad viccelni, illetve másoknak ártani, mert visszakapod a sorstól, amit cselekedtél. Viszont pozitív dolgokra bátran használhatod, de csak a saját kívánságaid teljesítésére. Más emberek életébe már nem avatkozhatsz bele.
A könyvből kiderül, hogy a wicca és az angyalmágia nagyon sok átfedés van: például az angyalmágiában is fontos szerepet játszanak a különböző szertartások, a meditációk, az asztrológia, a jóslás (pl. tarot, rúnák, inga használata, szóval ilyen okkult tudományok), a négy elem tana, illetve a különböző szigillumok és talizmánok készítése, csak éppen mindezek a területek kifejezetten az angyalokhoz kapcsolódnak.
Ebből következik, hogy ebből a könyvből nem fogod megtanulni a mágiát, mert sok olyan ismeret nem került bele, amelyet egy mágusnak alapfokon ismernie kell. Ilyenek például a 8 alapvető boszorkányünnep és az ezekhez kapcsolódó szertartások, továbbá a gyógynövények ismerete, vagy a számmisztika, illetve még nagyon sokféle szertartás és mágikus recept.
Az Angyalmágia azonban mégis elég vastag kötet lett sokféle hasznos tanáccsal, illetve szertartások receptjeivel, amelyeket bátran kipróbálhatsz. Úgy láttam, hogy olyan különösebben ritka alapanyagok nem kellenek hozzájuk: gyertyákat, illóolajokat, füstölőket például elég sok helyen lehet kapni manapság már.
A szertartások eléggé bonyolultak, úgyhogy többször is el kell majd olvasnod őket, hogy megjegyezd az egyes lépéseket, viszont szerencsére a könyv könnyen olvasható, szórakoztató nyelvezetű, tehát ez nem probléma.
A könyvből kiderül, hogy az angyalok elég sokféle problémára megoldást tudnak adni, például álláskeresés, karrierépítés, pénzügyi gondok, emberi kapcsolatok rendezése, takarításhoz segítség, és az előző életek felfedezése.
A könyv a sokféle praktikákon kívül még bemutatja az arkangyalokat, az angyali hierarchiát, illetve egy külön fejezetben a őrangyalok feladatát is, ámde ezekbe a témákba nem megy olyan részletesen bele, mint a korábban bemutatott Angyalbiblia.
Hazel Raven könyvéhez hasonlóan az Angyalmágia is tele van angyali megfelelésekkel, ugyanis a könyv bemutatja, hogy  minden bolygónak, csillagjegynek, napnak, hétnek, órának megvan a maga hozzárendelt angyala, sőt még a négy alapvető elemnek is (tűz, föld, víz, levegő)! Ez utóbbival négy külön fejezetben is foglalkozik a szerző, mert annyira fontosak. 
A könyv végén található függelékben van egy összefoglaló arról, hogy a különböző problémák esetén milyen angyalt hívhatsz segítségül.
A szerző már régóta wiccával foglalkozik, vagyis boszorkány, tehát a könyvben leírt szertartásokat valamennyit használta már.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése