Google keresés

Egyéni keresés

2012. december 18., kedd

Izing Klára Karmakönyv - az asztrológus történetei pénzről, családról , szerelemről

A karma egy szanszkrit eredetű szó, amely magyarul azt jelenti, hogy tett. A lényege pedig az, hogy bármit cselekszel, annak meg kell fizetned az árát, mert az Univerzumban mindennek következménye van.
Ezeket a következményeket persze nem rögtön fogod megtapasztalni, hanem évekkel/évtizedekkel később, és erősen valószínű, hogy valamelyik hozzátartozód, barátod, kollégád, stb és érintett lesz ebben. Lehet, hogy ebbe nem gondolsz tudatosan bele, de attól még így van. Aztán amikor valamilyen negatív dolog történik veled, akkor nem érted, hogy miért, és valamiféle ezoterikus- okkult tudománytól vársz rá magyarázatot.
Éppen ezért fordulnak olyan sokan a spiritualitás felé a hosszan tartó lelki válságok idején, ugyanis ezeknek a látszólag negatív eseményeknek sokkal nagyobb a tudatformáló erejük, mint a látszólag pozitív eseményeknek, amiktől legfeljebb elkényelmesedsz, de rosszabb esetben elbizakodottá is válhatsz.
Az asztrológia azért nagyon jó ebből a szempontból, mert a bolygók megmutatják, hogy hol billenhetsz ki az egyensúlyból, illetve mik a feszültség forrásai a képletedben. (Ez mindenkinél más). Ha már ezeket tudod, az nem fogja azt jelenteni, hogy meg fognak szűnni, viszont tudatosan felkészülhetsz ezekre a nehézségekre, amik enyhíteni fogják a nyomást.
Izing Klára történeteinek a szereplői is kivétel nélkül súlyos válságokat éltek át (pl. hirtelen jött pénz megszerzése, majd elvesztése, maradandó fogyatékosság, házasság felbomlása, családi konfliktusok), amelynek hatására az asztrológus szerzőhöz fordultak segítségért.
Érdekes módon az asztrológus mindegyikük horoszkópjában családi karmát fedez fel, amelyet még az adott szereplő ősei halmoztak fel valamilyen tettükkel, és azóta sem dolgoztak le. Mindez azt jelenti, hogy ugyanazt - vagy legalábbis hasonlót - cselekvést mindegyik generáció tagjai elkövették, ezért nem lehet lezárni ezt a karmát.
Azt, hogy milyen bolygók fényszögeiből tudhatjuk meg ezeket az nem derül ki a könyvből. Ennek az az oka, hogy ezek a történetek korábban mind a Nők Lapjában jelentek meg, ahol a szerzőnek asztrológiai rovata van, sőt a Nők Lapja ezoterikus magazinjában is rendszeresen jelentet meg írásokat és sztárinterjúkat. Márpedig ezeknek a történeteknek a célja a szórakoztatás, és nem a szakmai elismerés kivívása. Sőt, még az is lehet, hogy Izing Klára nem is asztrológus, és ezeket a sztorikat csak kitalálta. Legalábbis nekem gyanús a hölgy több okból is.
A legelső ok mindössze annyi, hogy a hölgy nem vállal horoszkópkészítést-és elemzést, és semmilyen elérhetősége nincs, pedig lenne rá igény. Ehelyett a Nők Lapja fórumában azt a választ adta az iránta érdeklődőknek, hogy nem vállal ügyfeleket. Márpedig manapság a legtöbb asztrológusnak van weblapja, de esetleg mégsem volna, akkor a különböző tudakozókban legalább egy e-mailcím, vagy egy telefonszám szerepel.
Ehhez kapcsolódik a következő ok: ha nem vállal ügyfeleket, akkor honnan a fenéből tud ennyi ember életéről, akik állítólag hozzá fordultak horoszkópelemzésért? Könnyen lehet, hogy sehonnan, csak jó a fantáziája.
Amit megfigyeltem, hogy ezek a történetek elsősorban a szerelemről, a hatalomról, a pénzről és az egóról szólnak, jobban mondva elsősorban az egóról és a hatalomról, hiszen mindenki olyasmit szeretne, ami neki nincs. A lényeg az, hogy sokan ettől a vágyott dologtól erősebbnek, szebbnek, jobbnak gondolják magukat. Vannak akik emiatt családokat tesznek tönkre például, bár valójában csak önmagukat csapják be, hiszen valójában mindenki úgy tökéletes, ahogy van. Viszont - ahogy az asztrológus is megjegyzi - vannak, akik semmiből nem tanulnak, és nem veszik észre a sors figyelmeztető jeleit. Ilyen történeteket gyűjtött össze az asztrológus ebben a kötetben. Olvasd el és vond le a tanulságot.
Ennek a vékony kis könyvnek az utolsó kb. 40 oldalán pedig sztárinterjúkat olvashatsz Malek Andreával, Bánsági Ildikóval, Szulák Andreával, Kovács Patríciával és Hegyi Barbarával, amelyeket szintén a szerző készített és a Nők Lapja Ezotériában jelentek meg anno.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése