Google keresés

Egyéni keresés

2013. január 2., szerda

Kiss Zoltán Zéro: Sorsunk a számokban

Pár éve jelent meg ez a nagyméretű, piros színű könyv, amely a számmisztika világát ismerteti meg az olvasókkal. Elsősorban a kezdők részére javasolt elolvasni ezt a könyvet, mert tisztázza az alapfogalmakat, akit pedig komolyabban érdekelne a numerológia, az úgyis elolvas még ilyen témájú könyveket.
Szerintem ez a könyv egy kissé bulvárosra sikeredett, úgyhogy ha szereted az ilyen női magazinokat, akkor ezt a könyvet is szimpatikusnak fogod találni, ugyanis hasonló stílusban ír a szerző. Ha bejönnek neked Székelyhidi Ágnes, vagy Csiky Ildikó könyvei, akkor tetszeni fog Zéro stílusa is, amely eléggé lendületes, szórakoztató, tehát unatkozni nem fogsz.
Nekem mondjuk a számmisztikával foglalkozó könyvek közül még mindig Lynn Buess könyve a favorit, ugyanis a könyv felöleli a számmisztika teljes témakörét a mesterszámoktól kezdve a különböző numerológiai előrejelzésekig.
Zéro könyve is foglalkozik ezekkel, de csak felszínesen. A mesterszámoknak például ő nem is tulajdonít akkora jelentőséget, mert szerinte az emberek jó része nem tud ezekkel élni. Persze, hogy nem tudnak, ha egyszer fogalmuk sincs róla. Ráadásul erre még ez a könyv is rátesz, mert elsősorban az alapszámokkal foglalkozik, tehát minden részeredményt egyjegyű számokra bont le, még a mesterszámokat is.
Ezzel csak az a baj, hogy sokszor más eredmény jön ki, ami különösen a 11-es és a 2-es számok között jelent nagy különbséget: a 11-es ugyanis meglehetősen egoista, és vezető típusú, ráadásul roppant nagy ereje van, míg a 2-es éppen az ellentéte: neki nincs akkora egoja, mások véleményétől függ, ráadásul ő egy segítő együttműködő típus ellentétben a 11-essel. A 22-es és a 4-es között is van különbség. A többi dupla számot Zéro nem ismeri el mesterszámnak, egyedül csak azt fogadja el, hogy ezeknek a számoknak az ereje megduplázódik az egyjegyű számhoz képest, ami feszültséget okoz mindenképpen a szülöttnek.
Az viszont nagyon korrekt tőle, hogy az összes kétjegyű szám jelentését külön elemzi, ráadásul elég részletesen, az viszont már baj, hogy sokszor nem találja el a személyiség jellemzőit. Én végigpróbáltam magamon is és ismerőseimen/családtagjaimon is az elemzéseket, de sok esetben csak egy-két mondat volt igaz rájuk, a többi nem. Elképzelhető, hogy csak összeollózta őket valahonnan. Lehet persze, hogy neked más lesz a véleményed a könyvvel kapcsolatban, nem tudom.
Mindenesetre a könyv foglalkozik névelemzéssel és előrejelzéssel is, sőt azt is bemutatja, hogy  a szerző hogyan dolgozik, illetve néhány híres ember számmisztikai képletét is elemzi, pl. Müller Péter ezoterikus író, Stohl András, Vágó István, Sebestyén Balázs, Kovács Kokó István és Presser Gábor.
A névelemzés menete ugyanúgy zajlik, mint a többi számmisztikai könyvben, míg a születési dátum összegéből meghatározott egyjegyű számok jelentését a könyvben felsorolt egyjegyű számoknál találod. Ugyanezek a számok adják a születésnapszámok egyjegyűre redukált jelentését is.
Zéro még azzal is foglalkozik, hogy mit jelentenek a nevünkből hiányzó számok, illetve a nevünkben felhalmozódott többletszámok konkrétan. Ilyen mindenkinél van, tehát érdemes elolvasnod ezt a részt is.
A szerző összeveti a különböző egyjegyű számok viszonyát is egymással, ugyanis a számmisztika rendszere az asztrológiához hasonlóan alkalmas a párkapcsolatok vizsgálatára is. Sajnos, ez a könyvben eléggé felszínesre sikeredett, ugyanis Zéro a számokat csak egyféle módon veti össze, mégpedig a születési dátumok összege alapján. Ezzel az a baj, hogy a számokat többféle szempont alapján is össze lehet vetni (Lynn Buess könyvében például így vannak benne a párkapcsolati számok), úgyhogy Zéro módszere alapján elég veszélyes ítéletet mondani afelett, hogy két ember összeillik-e vagy sem. Egyébként sem a felhőtlen boldogság a célja az emberi kapcsolatoknak, hanem hogy megtanítsák egymást valamire, és sok esetben elég nehéz rájönni a közös feladatokra, célokra.
A könyv foglalkozik még előrejelzésekkel is, amely elsősorban az élet három nagy korszakának (gyerek-, felnőtt- és időskor) meghatározását jelenti a számok segítségével, illetve a személyes évek, hónapok, napok kiszámítását. Ez utóbbi arra jó, hogy megtudd az adott évedet, hónapodat, napodat milyen energiák hatják majd át. Mondjuk én személy szerint nem hiszek ebben a jósolgatásban, mert nem akarom, hogy tudattalanul is ez irányítsa az életem. Ráadásul kiszámolgattam az elmúlt éveket a könyv útmutatásai alapján, és a szerző ismét csak nem találta el a dolgokat.
Az élet három nagy korszakának a számát nagyon egyszerű kiszámolni, de a szerző csak a gyerekkor számainak a jelentéseit írja le, miután későbbi életünk alakulása szempontjából a gyerekkor a legmeghatározóbb. Ez a születésnap hónapjának a számár jelenti, ami nekem 1-es, miután januári vagyok.
 Itt elég sok mindent eltalált a szerző, de ugyanakkor nem hiszem, hogy csak 9 féle gyerekkori minta létezne. Az élet sokkal bonyolultabb ennél.
A könyv végén néhány híresség számmisztikai elemzésének az eredményét olvashatod. Bevallom ezt a részt csak felszínesen futottam át, mert annyira nem érdekelnek a celebek, bár belátom, hogy a különböző kiadványokat a legjobban az ő nevükkel lehet eladni.
Tulajdonképpen a szerző maga is híresség, legalábbis bizonyos körökben: például a Karthágó rajongók elég jól ismerhetik az arcát, miután ő a zenekar bőgőse vagy 30 éve már, tehát a zenészvilágban azért elég jól ismert a neve. A spirituális tanokat a felesége betegsége után kezdte el megtanulni az asszonnyal együtt, bár utóbbi érdeklődése az asztrológia felé fordult inkább. Ha jól vettem ki a könyvből, akkor a szerző tanít is, erről részleteket Zéro honlapján találsz. 

Kapcsolódó olvasnivalók:

Jon Sandifer: Feng shui asztrológia - sorselemzés és jóslások 
 Lynn Buess: Örök számmisztika - benne a mesterszámok jelentésével 11-től 99-ig
Ingyenes egyiptomi jóspiramis, amely a számmisztika alapján jósol!
Ingyenes számmisztikai elemzés tréning, továbbá spirituális tanítások Schilling Pétertől
Ingyense ji king-, angyalkártya-, tarot-, cigánykártya és tenyérjólás! Számmisztikai kalkulátor is van.
Ingyenes horoszkópok, ji king, tarot, névmisztika és online jóslás ingyen az Ezolive.hu-n!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése