Google keresés

Egyéni keresés

2013. május 16., csütörtök

Dr. Bruce Goldberg: Energiavámpírok - a lelki önvédelem alapvető technikái

Manapság elég sokféle írás születik az úgynevezett energiavámpír-jelenségről, amikor is azt érzed bizonyos emberek jelenlétében, hogy különösebb ok nélkül kimerülsz esetleg feszült leszel, vagy kifejezetten agresszív, pedig nem is szólt hozzád az az ember. A jelenség fokozottabban megmutatkozik olyan helyeken, ahol rengeteg ember található egyszerre, például tömegközlekedési eszközökön, bevásárlóközpontban, szabadtéri, vagy zárt rendezvényeken, de nagyvárosok utcáin is.
Ha ilyesmit érzel, akkor ne próbáld meg elfojtani, illetve bebeszélni magadnak, hogy nem vagy normális, mert ez egy teljesen rendjénvaló jelenség. Az emberek ugyanis nagyon sokfélék, éppen ezért különböző módokon hatnak egymásra. Van olyan is, hogy egy-egy ember jelenlétében valahogy feltöltődsz, megnyugszol, de ez a legritkább eset, sokkal inkább a fenti jelenség igaz, ami azért következhet be, mert az emberek nagy részének átlagos, vagy alacsony az energiarezgése, és ezt valahogy pótolnia kell. Persze az emberek nincsenek ennek tudatában, mint ahogy annak se, hogy ők éppen energiát rabolnak el másoktól. Mindezt azért csinálják, mert ez a legegyszerűbb módszer.
Ha tehát indokolatlanul fáradtnak, ingerültnek, érzed magad, netán olyan fájdalmaid lennének, aminek a szervi okát nem találják az orvosok, akkor érdemes gyanakodnod arra, hogy az energiádat valamilyen úton-módon elszívják. Ilyenkor a megoldás az, hogy föl  kell töltened az energiaraktáradat, illetve ha ez megvan, akkor meg kell védened magad ezen a szinten is.

Ebben a témában már több könyv is született, de Bruce Goldberg könyve jóval komplexebb, ő ugyanis bevezeti az olvasót a szellemtudomány rejtelmeibe is.
Erre azért van szükség, mert nemcsak az emberek csapolhatnak le energiát egymástól, hanem a szellemvilág képviselői is, szóval a szellemekkel kapcsolatos filmek és írások egy része igaz: a valóságban is léteznek ártó szellemek, illetve kísértetek, de a mágia és a boszorkányok is!
Goldberg könyve lényegre törően összefoglalja ezeket, azért, hogy értsd, hogyan is működik a szellemvilág.
Természetesen a gyakorlati részek sem maradnak el: van több külön a gyakorlatokkal foglalkozó fejezet, de a többi fejezetben is jelennek meg különböző energiagyakorlatok, illetve meditációk, amelyeknél a szerző számokkal, vagy gondolatjelekkel jelöli a különböző lépéseket, hogy az jól áttekinthető legyen.
Igaz, hogy a könyv az alcímében a lelki önvédelem alapvető technikáit ígéri, de ezek már csak a könyv utolsó három fejezetében találhatók meg, a többi az mind elmélet.
Persze nincs az elmélettel semmi baj, csak Goldberg belekever például történelmi dolgokat is, ami szerintem nem idevaló, úgyhogy a lényeglátással gondja van a szerzőnek. :) 

A gyakorlatok egy része amúgy nem nehéz, legalábbis a légzőgyakorlatok. Vannak azonban olyan technikák is, amelyeknél el kell valamit képzelned, ami esetleg problémát okozhat, ha kezdő vagy. Viszont érdemes gyakorolnod ezeket is, mert egy zsúfolt, emberekkel teli helyen megmarad az energiád, úgyhogy továbbra is életerősnek érezheted magad. Különösen olyankor fontos ez, amikor olyan emberrel kell élned/dolgoznod együtt, aki elszívja az energiádat, mert folytonosan panaszkodik, illetve veszekedést provokál.
Na, ők az energiavámpírok, akik a kötet címét is adják.
Igazából azonban ez a könyv nem is annyira az emberekről szól, mert ezeket az embereket a különböző pszichológiával, önismerettel, aurával és csakrákkal foglalkozó könyvek már kivesézték. Pszichológiai témájú könyvek közül Barbara Berckhan Verbális önvédelem címe az, ami nagyon jó gyakorlati tanácsokat tartalmaz.

Goldberg könyve elsősorban a szellemtudomány és az okkultizmus iránt érdeklődő olvasóknak készült, és elsősorban a szellemek támadásáról, illetve a boszorkányok rontásáról szól, továbbá bemutatja a különböző okkult tudományokat, mint például a fekete és a fehér mágia, a kabbala, de beszél még a ji kingről, továbbá bemutatja az aura és a csakrák működését is vázlatosan.
Ez utóbbi azért nagyon fontos, mert az energiavámpírok, szellemek és démonok az aurát csapolják meg és nem a fizikai testet, szóval nem véletlenül nevezik őket energiavámpíroknak. Ez az energiaveszteség aztán olyan fizikai fájdalmakat, betegségeket okozhat, amiknek szervi oka nincs.
Pontosan ezért írta Goldberg ezt a könyvet, hogy az ilyen típusú problémák esetén erre is gyanakodj, és esetleg fordulj hipnotizőrhöz, illetve médiumhoz, akik látják az aurádban történt elváltozásokat, illetve az ezen keresztül csatlakozott testetleneket, ártó szellemeket is, akiket el tudnak küldeni.
A kötetben szó lesz még az előző életről, amely szintén problémákat okozhat a jelenlegi életedben, bár ez nem biztos! Nyilván nem minden problémát és betegséget energetikai támadás okoz, de szerintem te is meg tudod érezni a különbséget.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése