Google keresés

Egyéni keresés

2013. május 6., hétfő

Balogh Béla: A tudatalatti tízparancsolata

Minden embernek vannak vágyai és elképzelései arról, hogyan is élje az életét, például legyen célja és értelme annak, amit csinál, illetve fenn tudja magát és a családját tartani, de azért a pihenésre és a szórakozásra is jusson ideje.
Sajnos, ez nagyon sok embernek nem sikerül, vagy azért, mert nincs elég pénze, vagy azért, mert nincsen munkája és/vagy életcélja, ha pedig van munkája, akkor meg ahhoz van láncolva, ami a pihenés/szórakozás rovására megy.
Sokszor kérdezik az emberek, hogy miért van ez? Miért nem sikerül a vágyakat valóra váltani? Erre kétféle válasz lehetséges: az egyik esetben az illető igazából nem is akarja, hogy megvalósuljon a terve, csak azon a szinten van, hogy "de jó lenne, ha...", meg "bárcsak..." Így nem is fog menni, csak akkor, ha már eldöntötted, mit akarsz, és teszel is érte.
Vannak olyan emberek, akik ezt meg is csinálják nem kevesen, például aktívan Agykontrolloznak,  vagy használják a Vonzás Törvényét, de nekik sem jön össze. Ebben az esetben szinte mindig a tudatalattiban rejlik a válasz, vagyis ott olyan programok vannak, amelyek valamiért akadályozzák a célok elérését.
Balogh Béla könyve ez utóbbiról fog beszélni, vagyis arról, hogyan is működik a tudatalatti, és mit lehet tenni a zavaró programok ellen.
A könyv magát a tudatalatti fogalmát nem magyarázza meg igazából, bár ez nem egy olyan dolog, amit egy egymondatos definícióval meg lehet határozni. A tudatalatti ugyanis nem az ember találmánya, hanem egy végtelen mező, ahonnét minden élet származik, ezért a tudatalatti mindent tud: az előző életeket is ismeri, de a jövőről is van tudomása, ezért érdemes hozzá fordulni segítségért.
Azt hogyan, arról Balogh Béla könyve ismét csak nem beszél, ez ügyben érdemes az Agykontroll módszeréhez fordulni, mert ott vannak olyan technikák, amelyek ezt leírják.
A Tudatalatti tízparancsolata inkább csak egy vázlat, amely röviden bemutatja a tudatalatti működésének a törvényszerűségeit, vagyis azt, hogy hogyan ivódnak bele a különböző programok, illetve mit lehet tenni ellenük.
Azt már nagyon sok helyen leírták, hogy a legkomolyabb hatással a szülők vannak ránk, amit a szerző is megerősít, de ő továbbmegy, és a másik főbűnösnek a médiát tartja, amely hasonló módszerrel sulykolja az emberek fejébe, hogy fogyasszanak minél többet és többet.
Balogh Béla szerint a kutyaharapás szőrével kell gyógyítani, vagyis ha a káros dolgokat ezzel a módszerrel be lehet építeni a tudatalattiba, akkor a hasznos dolgokat is ugyanezzel a módszerrel el lehet ültetni úgy, hogy meggyökerezzen.
Illúzióid ne legyenek: ez nagyon sokáig fog tartani, ugyanis ha az agyadat több, mint 20 évig szennyezték mindenféle káros dologgal, akkor az nem fog egy hónap alatt helyreállni. Ilyen nincs, tehát sokáig és kitartóan kell a negatív meggyőződéseken dolgozni. Maga Balogh Béla is azt mondja, hogy legalább fél évig kell hallgatni az általa készített CD-t, hogy legyen valami eredmény.
Most gondold el, hogy a tudatalatti olyan, mint egy óriási számítógép, ami mindent megjegyez, illetve parancsra cselekszik. A számítógépet vírusirtó programmal védjük a különböző kórokozók ellen, bár 100%-ig hatékony vírusirtó nincs, szóval előfordul, hogy egy-egy kártevő bejut a rendszerbe. Ha szerencséd van, akkor a vírusirtó egy vizsgálat során kijelzi és elpusztítja a gonosztevőt. Ha nem akkor az tovább pusztít, és ha nem csinálsz semmit, akkor tönkreteszi úgy a gépedet, hogy dobhatod is el, mert semmire sem lesz jó. Ilyen esetben újra kell telepítened a rendszert, amihez a legjobb, ha szakértőt hívsz, és nem egyedül próbálkozol meg vele.
A tudatalatti esetében ilyen védőmechanizmus nincs: a legjobban tudatos viselkedéssel előzheted meg a kártevők (azaz a negatív, pusztító gondolatok) bejutását. Miután azonban emberek vagyunk, ezért sajnos átmennek ezek a gondolatok a szűrőn, ilyenkor újra kell telepíteni, illetve meg kell tisztítani a rendszert, pont úgy, mint a számítógép esetében, csak ez a folyamat az embereknél jóval tovább eltart, akár évekig is.
Főleg ha nem foglalkoztál ezzel eddig, és most csinálod először.
A könyvhöz csomagolt CD is éppen ezért  készült, hogy a tudatalattit megtisztítsa a káros gondlatoktól.
A szerző szerint ugyanis az emberek nem fognak, és nem is tudnak folyamatosan pozitív megerősítéseket mantrázni, mert egyszerűen nincs rá idejük és lehetőségük. Viszont a CD hallgatása sokkal hatásosabb a mantrázásnál még akkor is, hogyha csak a háttérben, például házimunka, utazás, vagy vezetés közben.
A szerző szerint tehát nem kell megtanulnod és mondogatnod a szöveget, bár ha ismételgeted az előadóval együtt, az sem fog rosszat tenni. Ami fontos, hogy kitartóan hallgasd a meditációkat, mert csak így lehet eredményeket elérni.
Balogh Béla műveiről és előadásairól a honlapjáról tudhatsz meg még többet.  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése