Google keresés

Egyéni keresés

2013. április 16., kedd

Jack Canfield-William Gladstone: Az Aranymotorosok Klubja - változtassuk meg együtt a világot!

Kedvelem Jack Canfield stílusát, úgyhogy mindig örömmel várom a műveit. Na, nem a Titok miatt kedveltem meg, hanem az Erőleves sorozat, illetve a Merj nyerni című könyvek miatt, amelyeknek Mark Victor Hansen volt a társszerzője. Nem is olyan régen megláttam ezt a könyvet a boltban, és kíváncsi lettem rá, hogy mi ez, de végül is a könyvtárból hoztam ki.
A lényeg az, hogy ez a hatásvadász című könyv Canfield életrajzát takarja, amelyet egyébként nem sokan vettek volna meg, na de jó címmel, meg egy remek marketinggel sok mindent el lehet adni.
Erre az önéletrajzra nem azért van igény, mert a szerző akkora celeb lenne, sokkal inkább a 2012-es események, vagyis a dimenzióváltás és az emberek rezgésszintjének a megemelése miatt íródott meg ez a könyv.

Ehhez nagyon fontos megérteni, hogy kik is azok az Aranymotorosok, és mit csinálnak egyáltalán. Nos, a könyv eleje úgy kezdődik, mint egy sci-fi, ugyanis fenn az űrben fenséges, örökifjú és gyönyörű lények száguldanak aranyszínű motorbiciklin, miután éppen iskolai vakáción vannak. Egyszer csak az egyikük észrevesz egy gyönyörű kék bolygót, amelynek a fájdalmát már messziről, az űrből is érzi. Hamarosan kiderül, hogy ez a bolygó a Föld, ahol éppen a második világháború zajlik. Jack, aki felfedezte a bolygót, segíteni akar visszatéríteni az ottani energiát a helyes kerékvágásba, ezért elhatározza, hogy emberi alakot vesz fel, de a társai nem engedik el egyedül, ezért ők is vele tartanak. Még úgy is vállalják ezt a kockázatot, hogy a megszületésük után  kitörlődik a memóriájuk, és nem emlékeznek arra, hogy miért is vannak ott egyáltalán.
Valószínűleg ezek az Aranymotorosok a létközt, vagyis a bardót szimbolizálják, ahol minden lélek tartózkodik a Földre történő leszületése előtt. Mindenesetre zseniális húzás volt ez a szerzőtől szerintem.

Nos, amikor Jack Canfield megszületett (1944 augusztus 19-én), nem történt semmi érdekes, ő maga sem volt egy átlag feletti képességű gyerek, tehát semmi sem utalt rá, hogy valamiféle nagy erejű entitás lenne. Mondjuk ez az emberek döntő többségénél így van, és így is marad: az emberek jelentős részének fogalma sincs, hogy valójában milyen nagyszerű képességekkel rendelkezik. Canfield sem tudta sokáig, helyette inkább az átlag amerikaiak életét élte.
Közben a sorsa akaratlanul is abba az irányba terelte, ahol ki tudta teljesíteni az életét, vagyis Jack azzal kezdett el foglalkozni, hogy a környezetében élő emberek jól érezzék magukat.
Ő erre a pedagógiát látta a legmegfelelőbbnek, vagyis a tanítást, ami nemcsak arról szól elvileg, hogy a tanulóknak megtanítsa a tananyagot, hanem jóval többről: az emberi példamutatásról.
Ennek szellemében kezdett el egy chicagói középiskolában tanítani, amelybe jórészt fekete bőrű diákok jártak, de a tanárok jó része is fekete volt. Itt szembesült a rasszizmussal mindkét oldalról (vagyis a fehérek és a feketék részéről is), ami meglehetősen elkeserítette, és tehetetlennek érezte magát.
Még végzősként ismerkedett meg a humánpotenciál-mozgalommal, amelynek a lényege az, hogy az emberiség csak az agyának a 10%-át használja, pedig ennél jóval többre lenne képes. A mozgalom ezt kutatja.

Mindez lenyűgözte a fiatalembert, aki azonban mégis hátrányos helyzetű fiatalokkal dolgozott tovább, ezúttal már Iowában. Itt találkozott ugyanakkor a különböző motivációs tanításokkal W. Clement Stone alapítványa révén, ahol később ő maga is állást kapott. Itt kezdte el tehát tanulni azokat az alapelveket, amelyek később őt magát is sikeressé tették. Később aztán már ő maga is tréner lett, aki szemináriumokat tart mindmáig, illetve több sikerkönyvet is írt, amelyek magyarul is megjelentek.
Arra, hogy kicsoda ő valójában, a 80-as évek közepén jött rá tehát kb. 40 évesen) egy különleges találkozás után. Ekkor már sikeres motivációs trénerként dolgozott, és elhatározta, hogy megkeresi a társait, vagyis az Aranymotorosokat. Mindehhez hozzájárult még az általa szerkesztett Erőleves a léleknek című könyv, amelyhez szerzőtársként Mark Victor Hansen is csatlakozott. Ez a könyv részletes beszél arról, hogy miért is volt olyan nehéz kiadni ezt a művet, illetve az ezt követő sikerről is elég sokat beszél.
Mindez nem véletlen, ugyanis ennek köszönhetően találkozott több olyan emberrel is, akikkel később együtt szerepelt a Titokban. Amúgy magáról a Titokról erről a könyvben nem esik szó, tehát nem tudjuk meg, hogyan és miért is került bele Canfield a Titokba, pedig pont innét ismerik a legtöbben.
Mindenesetre az Erőleves első kötetének a hatalmas sikere után sokkal inkább tudta már, hogyan segítsen az embereknek jobban érezni magukat.

Nem sokkal a Titok megjelenítése után pedig William Gladstone-nal és Barbara Hubbarddal egy még nagyobb vállalkozáson kezdték el törni a fejüket, ez pedig az Új Föld Születésnapja lett, amelynek 2012. december 22-ét nevezték ki. Mindez azért történt, mert 2012. december 21-ével kapcsolatban rengeteg világvége prófécia látott napvilágot, amitől sokan megijedtek pláne, hogy a bolygó helyzete valóban okot ad az aggodalomra. Ezért elkezdtek kampányolni emellett a mozgalom mellett, amiről lényegében a könyv második fele szól.
Gladstone-ról annyit kell tudni, hogy a 12-fogytán az idő című könyvével lett ismert, amúgy pedig irodalmi ügynök. Barbara Marx Hubbard pedig látnok. 
A könyv nem azért íródott, hogy tanácsokat adjon, inkább csak segít elindulni egy úton azoknak, akik érzik, hogy valami nincs rendben, illetve akik érzik, hogy valamiért nem tartoznak ide. A könyvben van 5 kérdés, amely segíthet visszaemlékezni arra, hogy vajon miért is vagyunk itt
A könyv végén található függelékben felsorolták azokat az embereket, illetve szervezeteket, akik rezgésszint-emeléssel, illetve az új emberiség kialakításával foglalkoznak. Sajnos az a baj ezzel, hogy ezek mind angol nyelvűek, miután a két szerző amerikai.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése