Google keresés

Egyéni keresés

2013. április 3., szerda

Frank Schmolke-Varda Hasselmann: Lélekelixírek - készíts a lelki szerepednek megfelelő gyógyitalt!

Ahogy elkezdtem olvasni ezt a könyvet, az az érzésem támadt, hogy a német szerzőpáros lenyúlta John Edward Bach módszerét, a Bach-virágterápiát, és ez alapján alakította ki a saját rendszerét.
Mindkét módszer lényege az, hogy a kívülről bevitt rezgések segítenek emlékezni a embernek az elfeledett feladatára, miközben felszámolják a szervezetben esetlegesen megtalálható blokkokat is.
Mindkét módszer azt vallja, hogy a különböző embereknek különböző szerepeik vannak itt a Földön, ami elkíséri az embert teljes földi élete során. Ezek az archetípusok ugyanakkor nem jelentenek korlátozást, mert elég széles körben be lehet teljesíteni a hozzájuk tartozó életfeladatot.
A Lélekelixírek című könyvben 7 fő archetípus van: a gyógyító, a művész, a harcos, a tudós, a bölcs, a pap és a király. Mindegyik fő archetípuson belül van 5 al archetípus, ami segít tovább árnyalni a különböző karaktereket. Lássunk is egy példát erre, ami egyúttal azt is bemutatja, hogy mi az ennek megfelelő lélekelixír: A kávé, mint gyógyító lélekelixír
Nekem az ezzel a gondom, hogy igazából nem találok olyan archetípust, ami igazán rám illik. Talán még a nyughatatlan művész az, ami a leginkább közel áll hozzám, de van bennem a harcosból is.
A könyv elég részletesen bemutatja mind a 35 lélektípust, sőt a könyv jó része ebből áll! Mondjuk az sem gond, ha nem találsz a típusodnak megfelelő elixírt, mert vannak általános lélekelixírek is, igaz ezekből nem sok akad.
A könyv azt mondja, hogy lehetőleg frissen szedd le a szükséges virágokat, illetve a kávét is lehetőleg bioboltban vedd meg. Ugyanígy a vizet, ami ezekhez az italoknak az elkészítéséhez szükséges szintén bioboltban szerezd be, mert a sima csapvíz az nem jó. A szerzők szerint a legjobb a forrásvíz, de azt egy nagyvárosban kissé nehéz lesz találni. Amúgy is nagyon ritka már a tiszta víz a természetben.
A szerzők állítása szerint ezek az italok segítenek neked emlékezni a szerepedre, ami azt jelenti, hogy a fizikai testet nem gyógyítják, csak a rezgéseket. Általában az italok egyik alapanyaga valamilyen virág, de van, amelyik kávéból készül, vagy kagylóhéjból, esetleg csigaházból.
A szerzők a könyv végén leírják azt is, hogy milyen hatása van általában a lélekelixíreknek, illetve mi történik akkor, ha netán nem megfelelő szert választasz, de ugyanakkor az italok általános elkészítési módját is ismertetik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése