Google keresés

Egyéni keresés

2013. március 27., szerda

Dr. Robert O. Young-Shelley Redford Young: A Ph csoda fogyás - lúgosítással a kiegyensúlyozott testsúlyért

Ha ezt a bejegyzést olvasod, akkor bizonyára neked is problémáid vannak a testsúlyoddal, sőt az is lehet, hogy kifejezetten elhíztál. Valószínűleg kipróbáltál már pár fajta diétát, ami csak időlegesen hatott, mert utána visszahíztad a korában már leadott kilókat.
Nem vagy egyedül, mert nagyon sok sorstársad van még, sőt. A jóléti társadalmakban kifejezetten népbetegség az elhízás! Ennek ellenére a társadalom mégsem fogadja el a kövérséget követendő példának, mert az emberek közül sokan azt vallják, hogy aki elhízott, az saját maga tehet az állapotáról, mert ennyire van igénye.
Young doktor a könyvben nem népbetegségként diagnosztizálja az elhízást, hanem járványként, mert szerinte ez nagyon sok embert érint és rohamosan terjed. Mondjuk ő Amerikáról beszél a könyvben végig, és nem Magyarországról, de nálunk is hasonló a helyzet, bár talán még nem annyira durva.
A szerző szerint a mostani civilizációs betegségre jelentős része a túlsúlyra vezethető vissza, ami viszont megelőzhető lenne az egészséges étkezéssel.
Dr. Young szerint erre a problémára a lúgosító étrend a megoldás, amelynek az alapelveit már az előző kötetben részletesen elmagyarázta, illetve a felesége receptjeit is közzétette. Ebben a könyvben már csak azokat az ismereteket mondja el a lúgosításról, amik kifejezetten a fogyáshoz kapcsolódnak.
Például kiderül, hogy mi okozza valójában az elhízást, és miért nem működnek a különböző divatos diéták. A könyvből eléggé meglepő dolgok derülnek ki, úgyhogy ha tényleg fogyni akarsz, akkor teljesen máshonnét kell kezdened a dolgot. A szerző azt javasolja, hogy ne a fogyásra koncentrálj, hanem az egészséges életmódra, amely majd elhozza testsúlycsökkenést, illetve energikusabb szervezetet eredményez, de lelkileg is jobban fogod magad érezni.
Azt, hogy mit egyél és mit ne a szerző ebben a könyvben is elég részletesen ismerteti, hasonlóan az előző kötethez. 
Ámde a szerző nem áll meg az egészséges táplálkozásnál, mert szerinte ez nem sokat ér, ha az ember lelkileg nincs rendben, mert mondjuk agyonnyomja a stressz. Részletesebb instrukciókat persze nem fogsz kapni arról, hogyan hozd rendbe a lelkedet, csak olyan tanácsokat kapsz, amiket máshol már rengetegszer megírtak, de valamiért az emberek mégsem fogadják meg ezeket a tanácsokat.
Ha azt hiszed, hogy ezzel a módszerrel csak diétáznod kell, és megúszhatod a testmozgást, akkor csalódni fogsz, mert mozognod itt is muszáj lesz, hiszen a savakat így lehet a leggyorsabban a testedből eltávolítani.
Persze a házaspár szerint nem mindegyik mozgásforma jó, mert van amelyik kifejezetten hízlal.
Ők inkább az izzasztó hatású edzéseket ajánlják, például a gumiasztalon való ugrálás, illetve a súlyzózás. Előbbiből elég  sokféle konkrét gyakorlatot mutatnak be jól látható ábrákkal. Ráadásul ezek a gyakorlatok eléggé egyszerűen tűnnek, szóval nem kell futnod, meg ilyenek.
A könyv végén - az előző kötethez hasonlóan - rengeteg receptet fogsz találni, talán még többet is, mint a Ph csodában. Itt is mindenféle ételtípust megtalálsz, de ezeket kifejezetten a fogyókúrázók igényeihez igazították.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése