Google keresés

Egyéni keresés

2013. július 26., péntek

Mike Booth: Színgyógymód - az auraszóma tudománya

A blogomban már több alternatív gyógyászattal kapcsolatos könyvvel foglalkoztam már, de a színterápiával kapcsolatos könyveket még nem olvastam. Most akkor megragadnám rá az alkalmat, és bemutatnám ezt a meglehetősen hatásos módszert, ami azért fontos, mert a színek befolyásolják a hangulatunkat. Ezt bizonyára te is tudod, és alkalmazod időnként, még ha csak ösztönösen is.
Most meg fogod tanulni tudatosan is, ha nyitott vagy rá. Szakképzettség sem kell hozzá, csak akarja változtatni az életeden, ez a legfontosabb.
Mike Booth könyve a színterápia komplex formájával, az auraszómával foglalkozik. Az aura szócska már biztos ismerős lesz, és talán azt gondolod, hogy ez a terápia helyreállítja, feltölti az aurát.
Nos, igazad is van, mert valóban van egy ilyen hatása is, de az auraszóma hatása összetettebb ennél: a módszer ugyanis a lélekre is hat, és segít a lelki problémákat kezelni, továbbá a fizikai panaszokat is javítani.
Persze az auraszóma nem csodaszer, és nem biztos, hogy önmagában képes megoldani a problémákat, de semmi gond, mert a módszer remekül kombinálható a többi alternatív terápiával, sőt a hagyományos orvosi kezeléssel is. Az nyilván mondanom se kell, hogy ha valamilyen betegséged van (főleg ha krónikus), akkor midig az orvosi utasítás legyen az irányadó, és csak mellette folytasd az alternatív terápiákat.
Az auraszóma lényege, hogy egy-egy kis üvegcsében kétféle különböző színű folyadék található, melyek közül a felső olaj-, míg az alsó vízalapú, így nem keverednek össze. Összesen 94 darab ilyen kis üvegcse van, és mindegyiknek megvan a saját önálló jelentése.
Ezek közül kell választanod négy darabot, amelyek közül az első a felvállalt célodat, a második az ennek útjában álló legyőzendő akadályokat, a harmadik a jelenlegi állapotodat, míg a negyedik pedig a lehetséges jövődet jelenti. Ennek a négy üvegnek a jelentését olvassa össze a terapeuta a kezelésen.
Ez után kell összeráznod mind a négy üveget, amelyeket egyensúlyüvegeknek neveznek azért, mert a természetet is mindig két tényező (világos-sötét, hideg-meleg, apály-dagály) egyensúlya alkotja. Márpedig az auraszóma is az univerzális törvények alapján alakult ki. A betegnek pedig azért kell összeráznia az üvegeket, hogy belevigye a saját energiáját a folyamatba, és a gyógyítás megkezdődjön.
Ezek után a beteg többféle módon is felhasználhatja az üvegek gyógyító energiáját, például állandóan a közelében tartja az üvegeket és gyakran rájuk néz, vagy pedig az illóolaj alapú folyadékot a színnek megfelelő csakránál belemasszírozza a bőrébe.
Az auraszómát Vicky Wall angol gyógyszerész és médium fejlesztette ki a látomásai alapján. Ebben az az érdekes, hogy ő akkor már nem látott, de ennek ellenére a szellemi képességei megmaradtak, ezért volt képes erre a bravúrra.
Mindezt részletesebben Mike Booth elmondja ebben a könyvben, aki Vicky Wall közvetlen munkatársa volt.
A könyv részletesen leírja azt is, hogyan hat az auraszóma, illetve bemutatja a 94 üvegcsét is színes fotókkal, de a színek jelentését is elég részletesen elemzi. Nyilván felmerül a kérdés, hogy milyen módszerrel történik a 4 darab kis üveg kiválasztása, illetve mi történjék, ha a beteg meggyógyult, és energiái helyreálltak. Nos, a könyv ezekre is választ ad.
A szerző egyébként az üvegek kiválasztásához leginkább a tarot-t és a ji kinget ajánlja. Segítségképpen az üvegek bemutatásánál feltünteti az adott üvegcséhez tartozó tarot lapot, illetve ji king ábrát.
Érdekesség, hogy az üvegcséken kívül Vicky Wall kifejlesztett még 14-14 darab pomádét, illetve Mesterek kvintesszenciát. Az előbbiek tulajdonképpen színes illóolajok, míg az utóbbiak kis flakonokban levő alkoholos oldatok, amelyek egy-egy felemelkedett mesterről kapták a nevüket és az ő energiájukat képviselik. A könyv részletesen ismerteti az ő jelentésüket és felhasználási módjukat is.
Ez azonban még mindig nem minden, mert a könyv tanácsokat ad ahhoz is, hogyan válasszuk ki az auraszóma-alapkészletet is. Ez annyit jelent, hogy az élet különböző helyzeteihez is kapsz tanácsot, hogy melyik üvegcsét használd, például gyereknevelés (dackorszak, kisiskoláskor, tinikor, stb.), terhesség, gyermekszülés, öregkor, haldoklás, stb. Az auraszómát használhatják gyerekek és várandós anyukák is, de pontosabb részleteket a könyv közöl.
A könyv nem túl vastag, úgyhogy hamar a végére lehet érni, ráadásul meglehetősen olvasmányos is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése