Google keresés

Egyéni keresés

2013. július 12., péntek

Ann-Marie Gallagher: A varázslat bibliája - amit az amulettekről és a varázslásról tudni kell

A Nagy boszorkánykönyvről szóló bejegyzésemben azt írtam, hogy a könyv a mágia és a boszorkányság elméletét tartalmazza, de konkrét varázslatok nincsenek benne. Nos, ha hiányérzeted támad ezt illetően, akkor ajánlom figyelmedbe ezt a könyvet, ugyanis jórészt különböző varázslatok receptjei találhatók benne.
Miután a könyv teljesen kezdőknek szól, ezért a könyv első negyed részében a szerző elmagyarázza a mágia elméletét is, ráadásul úgy, hogy ez ne ijesszen meg, ugyanis a kör felvetése, illetve az egyes szertartások bonyolultsága visszatarthatja a próbálkozókat.
Nos, ezek a szertartások elég rövidek, egyszerűek, ráadásul a hozzávalókat is könnyű beszerezni a különböző ezoterikus-és bioboltokban. Ami szükséges mindenképpen a különböző varázslatokhoz: illóolajok, füstölők, gyertyák, illetve gyógyfüvek mindenképpen. A többi viszont a receptektől függ.
A varázslatokat  többnyire életterületek szerint csoportosították, például karrier-, szerencse-, szerelem-, bőség-és védelmi varázslatok. Vannak még a nyolc nagy boszorkányünnephez kötődő szertartások is, de ezekből nincs annyira sok.
A varázslatok receptjei kiválóan követhetőek, ugyanis a különböző lépéseket megszámozták, illetve a hozzávalókat is elkülönítették, hogy könnyebben megtaláld őket. Sőt, a szerző még azt is megadja, hogy az egyes varázslatokat milyen időszakban végezd el a siker érdekében. Persze nem ez az egyetlen tényező a sikerhez: nagyon fontos, hogy pozitív és derűs maradj, továbbá minél jobban el tudd képzelni a vágyott dolgot/állapotot, ugyanis a mágia az irányított képzelet művészete. Minél jobban műveled ezt, annál sikeresebb leszel, csak gyakorolj szorgalmasan.
A könyvben bemutatott varázslatok viszonylag ártalmatlanok, de tud, hogy mindennek, amit az Univerzumba kiküldesz, annak következménye van, tehát gondold meg, mit akarsz, és csak azután cselekedj.

Egy kis kedvcsinálónak jöjjön részletek a könyvből:

Hétköznapi mágia
Az őszi napforduló varázslatai
Gyertya-tövis varázslat
Varázsolj magadnak állást a Tyr segítségével!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése