Google keresés

Egyéni keresés

2013. június 29., szombat

Peggy McColl: Használd a sorskapcsolód!

Ha olvastad Esther és Jerry Hicks könyvet (különösen a Kérd és megadatik 1. és 2. címűeket), akkor abban említik többször is, hogy válts át egyik érzelemről a másikra, mintha a tévé-vagy a rádióadók között keresgélnél. Persze a valóságban ez nem ilyen egyszerű, de csak azért, mert nem erre kondícionáltak minket, hanem arra, hogy az érzelmeinket, hangulatainkat nem tudjuk irányítani.
Nahát ez nem igaz, ezt már Hicksék is megmondták anno, csak éppen ők jóval spirituálisabbak, ezért az ő könyveiket mondjuk kevesebben olvassák.
McColl könyve lényegében ugyanazt mondja el, mint Hicksék, csak ő másmilyen módszereket ajánl az érzelmeid megváltoztatásához. Ezt a könyvet igazából akkor is olvashatod, ha nem sok közöd van az ezotériához, mert ez bárkinek szól, aki változtatni akar önmagán.
McColl szerint az érzelmeket ugyanúgy lehet szabályozni, mint egy kapcsoló segítségével az elektromosságot, csak éppen itt a kapcsoló két oldalán az ellentétes érzelmek állnak, amelyek között választanod kell, hogy mit akarsz érezni.
Persze a legfontosabb az lenne, hogy megismerd, hogyan működnek az érzelmek úgy általában, illetve hogyan alakulnak ki a negatív érzelmek, továbbá milyen érzelmi állapotok léteznek. Ez utóbbi esetben a szerző részletesen felsorolja milyen fajta pozitív és negatív érzelmek léteznek, illetve utóbbi esetben a szerző segít meghatározni, hogy ezek miért alakulhattak ki, és mit lehet ellenük tenni.
Ha ezt már tudod, akkor könnyebben meg tudod változtatni a sorsodat, pláne ha elképzeled, amit fentebb már említettem, hogy az érzelmi életed egy kapcsolótáblához, vagy hangerőszabályzóhoz hasonlít, és egyszerűen csak a pozitív, magasabb rezgésű érzelmek irányába tolod a szabályzót.
Mindebben a könyv harmadik és negyedik részének a gyakorlatai lesznek a segítségedre. Igazából itt sem olvashatsz már olyan rettenetesen új dolgokat, mert a gyakorlatok egy része kísértetiesen hasonlít a Hicks házaspár könyvében leírtakra, a többit pedig hasonló típusú önfejlesztő könyvekben, de újságcikkekben is olvashattad már, de hát a szerzőnek muszáj volt ezzel is pénzt keresni.
Mindenesetre azoknak, akik még kezdők az önfejlesztés területén bátran ajánlhatom eme könyvet, a többieknek már kevésbé.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése