Google keresés

Egyéni keresés

2013. június 2., vasárnap

Sanaya Roman-Duane Packer: Teremts pénzt! - a bőség enciklopédiája Orin és DaBen entitásokkal

A pénzteremtésről és a bőségről szóló könyvek a leghálásabb témák közé tartoznak, hiszen ki ne szeretne magának jobb életet, ahol mindene megvan? A válasz egyértelmű, de mégis sokan nem ezt teszik, hanem épp az ellenkezőjét annak ellenére, hogy a jó szándék megvan.
Az embereknek megtanították, hogy a jobb életet, a biztonságot, a társadalmi előrelépést csakis sok pénzzel lehet elérni. Ha jól belegondolsz, akkor ez igaz is, hiszen az életben a legtöbb dolog nem ingyen van, hanem fizetni kell érte, mégpedig a pénzzel.
Emlékezz vissza, mint mondtak a szüleid a pénzről: valószínűleg azt, hogy keményen meg kell dolgozni érte, hiszen ők is ezt csinálták, miközben esetleg panaszkodtak, hogy most a számlákat fizessék-e ki, vagy kaját vegyenek-e rajta. (Na, jó kivéve akkor, ha gazdag családból jöttél, de akkor miért is olvasod ezt a könyvet?)
Szóval gyerekként megtanultad, hogy micsoda gondokat tud okozni a pénz, márpedig a gyerekkori bevésődések a legerősebbek, és ezeken nehezebb változtatni, bár nem lehetetlen. Ha az lenne, akkor soha senki nem lépne túl a gyerekkorán, márpedig vannak olyanok, akik a bántalmazott zaklatott gyerekkor után most normális, lelki sérülésmentes életet élnek.
A magyarázat mindössze annyi, amit már Louise L. Hay és a Hicks házaspár is megírt: vagyis minden helyzetet te teremtesz meg, illetve vonzol be, sokszor még a születésed előtt, de vannak olyan folyamatok is, amelyek már a földi viselkedésed következményei. Ez azt jelenti, hogy a bántalmazó szülőket és a veleszületett betegségeket is te vonzod be. Ezeket muszáj sokszor elmondani, amíg a tudatodba beleég.
A Sanaya Roman és Duane Packer által közvetített entitáspáros is hasonlókat mond, mint a Hicks házaspár által közvetített Ábrahám, csak éppen más a fókusz.
Ábrahám ugye azt mondta, hogy érezd jól magad, és fogadd el a dolgokat, amihez sokféle gyakorlatot találhatsz a könyveikben.
Orin és DaBen ezzel szemben az önismeretedre épít, vagyis hogy miért akarod bevonzani az adott dolgot az életedbe. Valószínűleg jobban akarod magad érezni, attól várod a biztonságodat, vagy az emberek tiszteletét, stb.
A két entitásnak azonban van egy jó híre ezzel kapcsolatban: ezeket a dolgokat közvetlenül is megteremtheted magadnak, tehát nem a pénzen, a jó álláson, meg a státusszimbólumokon múlnak ezek a dolgok. Tudom, hogy mi a társadalom véleménye erről, de felejtsd el ezeket, és ismerd meg önmagad, érezd jól magad ahol éppen vagy. Csak mert ha továbbra is a tárgyaktól várod a jobb érzéseket, akkor komoly csapdába estél.
Azt, hogy hogyan teremtsd meg ezeket a jobb érzéseket, akár önmagad iránt is, a könyv gyakorlatai bemutatják. Ezeknek a gyakorlatoknak a fele önismereti kérdéssor, a másik fele pedig meditáció.
Ez utóbbiak nehezek lehetnek azok számára, akik még nem dolgoztak a képzelőerejükkel, de semmi vész, mert ez az adottság tanulható, tehát gyakorold és menni fog. Az entitások arra biztatnak még, hogy légy mindig kapcsolatban a belső vezetéseddel, mert ő fogja elárulni, hogy mennyit időt tölts a számodra vágyott tárgy, helyzet, élmény megteremtésével.
A könyvnek négy nagy témája van: a pénz megteremtése, hogyan tanuld meg uralni a folyamatot, valódi hivatásod megteremtése és fenntartani a tudatot, hogy van pénzed bőven.
Mindegyik részben vannak esettanulmányok, illetve sokféle önismeret és meditációs gyakorlat, amelyek segíthetnek a problémádon, de csak akkor, ha örömmel végzed őket.
A könyv egyébként elég sok átfedést mutat a Hicks házaspár, illetve Rhonda Byrne műveivel, de sokkal földközelibb és gyakorlatiasabb a nyelvezete.
Szerintem nagyon hiányzott már egy ilyen jellegű mű a piacról, ami pótolja azt a bizonyos hiányzó láncszemet, és helyreteszi a dolgokat.
A szerzők Sanaya Roman és Duane Packer már van 30 éve közvetítik Orin és DaBen tanításait, akik úgynevezett fénylények. Akiket bővebb információ érdekel, azok nézzék meg Orin, illetve DaBen tanításait magyarul az Espavo oldalán. Erről az oldalról azt kell tudni, hogy New Age jellegű jellegű weboldal, amely szeretne hozzájárulni tanításaival a Föld rezgésszámának a megnöveléséhez.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése