Google keresés

Egyéni keresés

2013. július 30., kedd

Gill Farrer-Halls: Az aromaterápia bibliája - amit az illóolajok használatáról tudni kell

Az aromaterápia, vagyis az illatokkal történő gyógyítás tudománya több ezer évre vezethető vissza. Már az ókori egyiptomiak is használták, de Kínában és Indiában is ismerték. A módszer lényege az, hogy ez egy holisztikus gyógyítási forma, ami azt jelenti, hogy a teljes testre hat, és nem csak annak egy részére.
Az olajok, illetve a füstölők illata helyreállítja a test energiarendszerét, és megnyugtat, vagy felpörget, attól függően, hogy milyen aromát használunk.
Maga az illóolaj elnevezés is megtévesztő, ugyanis csak állagában hasonlít az étolajhoz, de egyrészt a kémiai összetétele más, másrészt az illóolajok folyton párolognak, illetve papírra cseppentve el is illannak. Nem véletlenül kapták hát a nevüket. Aromának meg azért nevezik őket, mert rendkívül erős illatuk van, ezért egyszerre csak kis mennyiségben szabad őket használni higítva.
Ha még kezdő vagy az aromaterápia terén, akkor ebből a könyvből megtanulhatod az alapokat, illetve a szerző ismertet 68 féle illóolaj hatását is, amelyekhez bio-és ezoterikus boltokban elég könnyen hozzájuthatsz.
A bevezető rész nem túl hosszú, szóval a szerző elég hamar a lényegre tér, és a könyv jó részét a különböző gyakorlati tanácsok, tippek töltik ki.
Megtudhatod belőle például, hogyan használd az illóolajokat (pl. aromalámpában párologtatva, fürdővízbe csepegtetve, vagy éppen masszírozáshoz) hogy kifejtsék gyógyító hatásukat.
A szerző ezenkívül 68 féle illóolaj hatását is bemutatja részletesebben azért, hogy megtaláld a neked leginkább megfelelőt. Az olajokat ráadásul csoportosította is a szerző annak alapján, hogy a növény melyik részéből nyerik ki, pl. virág, gyökér, levél, kéreg, stb.
Maga a könyv nem tartalmaz olyan óriási nagy tudásanyagot, de a kezdőknek csak ajánlani tudom, már csak a színes képek miatt is. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése