Google keresés

Egyéni keresés

2011. december 13., kedd

A Titok Tanítóinak Könyvtára: Joe Vitale: Vonzásfaktor - egy öt lépéses módszer segítségével bármit magadhoz vonzhatsz

Annak idején, amikor a Titok Magyarországon megjelent, a benne szereplő vendégek hazánkban még nem voltak ismertek. Miután Rhonda Byrne könyve nálunk is nagy sikert aratott, ezért egyre többen kezdtek el érdeklődni a benne szereplő vendégek könyvei iránt. Miután ilyen nagy igény mutatkozott erre, az Édesvíz Kiadó létrehozott egy sorozatot, a Titok Tanítóinak Könyvtárát, amelynek égisze alatt kezdtek sorra megjelenni a könyv szereplőinek munkái. A sorozat első darabja Joe Vitale Vonzásfaktor című munkája lett, valószínűleg nem véletlenül.
Joe Vitale ugyanis a legtermékenyebb és legaktívabb a Titok szereplői közül: rengeteg könyvet írt, illetve konferenciát tartott, továbbá egy ősi hawaii spirituális rendszerrel, a ho'oponoponóval is foglalkozik, írt is róla könyvet, amely magyarul is megjelent. Majd fogok róla írni, megígérem.
Ha olvastátok a Titokban a szereplők életrajzát, akkor bizonyára emlékeztek Joe fotójára: egy kopasz, fekete szemű mosolygós úriember fekete ruhában. Talán néhányan azt gondoltátok, hogy a ruhája nagyon hasonlít egy papi reverendára. Nos, nemcsak hogy hasonlít, de ez valóban reverenda, ugyanis Joe felszentelt pap, tehát tarthat prédikációkat is. Hát ennyire sokoldalú ember.
A foglalkozása amúgy marketingszakértő, amelyet már régóta kombinál a spirituális tanításokkal, egészen pontosan azóta, amióta olvasta a Hicks házaspár Kérd és megadatik című könyvét.
Joe Vitale korábban nagyon sokáig hajléktalanként élt, és áruházi lopásokból tartotta fenn magát (erről beszél is ebben a könyvben), míg végül megtanulta, hogy a gondolatai megváltoztathatók, és ezáltal a sorsa is jobbra fordítható.
Mi is az, amit kaphatsz ettől a könyvtől egészen pontosan?  Először is, nagyon sok minden ugyanaz, amit a Hicks házaspár és Rhonda Byrne is leírt, de Joe más szemszögből néz rájuk, és máshogyan fogalmazza meg azokat. A Vonzás Törvényének az alapjai mindig ugyanazok minden erről szóló kötetben, legfeljebb a szerzők hozzáteszik a saját illetve az ügyfeleik tapasztalatait, merthogy ezekből is lehet nagyon sokat tanulni.
Joe Vitale is így tett: részben saját magáról beszélt, részben azokról, akiken segített, sőt maga a könyv is Joe vallomásával kezdődik.
Joe elmondja azt is, hogy ő egy olyan ember, akivel nap mint csodák történnek. Mindez azért van, mert ő már eljutott arra a rezgésszintre, hogy mindent könnyedén vesz, és nem haragszik semmire és senkire, inkább hálát ad azért, amije már megvan. Minderre te is képes vagy, ha elengeded a már meglévő hitrendszeredet, bár elismerem ez nem lesz olyan könnyű feladat, de Joe-nak is sikerült.
A könyv mindjárt a hálás köszönőlevelekkel indít, amelyekben az emberek elmesélik a saját tapasztalataikat ezzel a könyvvel kapcsolatban, utána következik csak a valódi tartalom.
Mielőtt a szerző a rátérne az öt lépés ismertetésére, elárul két titkot is: az egyik titok az, hogyan vonzz be magadnak még több pénzt, a másik pedig az, hogy hogyan váltsd valóra a vágyaidat minél rövidebb időn belül.
Ez a két dolog ugyanis minden embert foglalkoztat akár bevallja, akár tagadja. Joe azonban igencsak meglepő válaszokat ad erre a két kérdésre, olyanokat, amelyekre egyáltalán nem is gondolnál.
Amikor megismerkedtél a Vonzás Törvényével, megtanultad, hogy a teremtés 3 lépésből áll. Joe Vitale könyvében azonban ezek a lépések kiegészülnek 5-re. 
Mindez az öt lépés a tudatosságodat fogja növelni, és segít meglépni azt a kvantumugrást ami a mostani rezgésed és a vágyott dolog rezgése között van.
Lényegében ez az öt lépés sokban megegyezik a Hicks házaspár által leírtakkal, de Vitale megfogalmazásában nem olyan tömény, ráadásul a szerző úgy fogalmaz, hogy erőteljesen motivál, tehát máris késztetést érzel a gondolataid megváltoztatására és a cselekvésre. Ez utóbbit sem úszhatod meg, ugyanis Joe arra biztat, hogy cselekedj, valami hihetetlenül nagy dolgot, olyasmit, amit eddig nem mertél.
A könyvben vannak nagyon egyszerű gyakorlatok, amelyek a célkitűzést és a vizualizálást segítik, amelyek szintén részei az öt lépésnek. Nem kell megijedni tőlük, csak írd össze a céljaidat, azt amit igazán akarsz. Persze erre szokott az a kifogás jönni, hogy nem tudom mit akarok az élettől, de Joe szerint ilyen nincs, mert mindenki tudja a szíve mélyén, hogy mire vágyik, legfeljebb elfojtotta. A szerző egyébként is remekül kezeli a felmerülő kifogásokat és panaszokat ezzel az újfajta nézőponttal kapcsolatban.
Ami érdekesség, hogy Joe Vitale szerint alaposan meg kell tisztítani energiarendszerünket a benne lerakódott blokkoktól, mert ezek gátolják a Vonzás Törvényének működését. Ennek a tisztításnak többféle módszere is létezik, amelyeket a szerző a Kulcs című könyvében ír le. Hamarosan erről fogok írni, tartsatok akkor is velem!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése