Google keresés

Egyéni keresés

2011. december 17., szombat

A Titok Tanítóinak Könyvtára: Joe Vitale: A Kulcs

A korábbi, Vonzásfaktorról szóló bejegyzésem végén megígértem, hogy fogok erről a könyvről írni. Nos, hát íme! A Vonzásfaktor című könyv a Joe Vitale által kitalált ötlépéses tudatos teremtő folyamatot mutatta be, amelynek a harmadik lépése az, hogy tisztítsd meg a tudatalattidat mindenféle negatív beidegződéstől illetve blokktól. Míg a Vonzásfaktorban erre nem jutott akkora hely, addig a Kulcs című könyv pontosan ebből a célból íródott.
Joe Vitale azt írja a Vonzásfaktorban, hogy először válaszd külön azt hogy mit akarsz és mit nem, utána pedig jöhet a tudatalatti tisztítása, a vágyott dolog elképzelése, majd pedig a cselekvés. A könyv első részében, amely a Vonzás Törvényének a működését mutatja be, lesz ezekről a lépésekről szó.
A könyv első része olyan dolgokat mutat be a Vonzás Törvényével kapcsolatban, amelyet már ismerhetsz, ha olvastad a Titkot, illetve a Hicks házaspár könyveit, csak éppen Joe más szempontból mutatja be ezeket a témához szükséges alapismereteket.
Közben azt is megosztja a nagyérdeművel, hogy hogyan fogyott le gyakorlatilag egyik napról a másikra, illetve hogyan gyógyult meg egy daganatos betegségből, amelybe akár bele is halhatott volna. Mindezt megintcsak a Vonzás Törvényének, illetve a káros tudatalatti programok törlésének a segítségével sikerült neki elsősorban.
Annak ellenére, hogy a könyv első részének anyaga visszaköszön a Titokból és a Vonzásfaktorból, a szerző azért közöl új ismereteket is.

Az egyik ilyen új dolog az, hogy a látszólag negatív eseményeket nem szándékosan vonzzuk magunkhoz, hanem öntudatlanul, mert a Vonzás Törvénye mindig arra rezonál, amit mélyen legbelül a tudatalattidban gondolsz. (Valójában az Univerzum nem ismeri a pozitív és negatív fogalmakat, ő csak arra rezonál, amit egy adott ember kisugárzik magából. Azt, hogy mi a jó és a rossz, csak az ember találta ki.) Az Univerzum nem arra fog reagálni, amit megerősítésként mantrázol, meg nem is arra, amit csak úgy felületesen akarsz.
Azt hogy mi van a tudatalattidban, nem mindig könnyű felderíteni, mert mindenféle olyan élmény is lekerül oda, amelyet a felszínen már régen elfelejtettél, de azért mélyen legbelül mégiscsak irányítja az életedet.
Ezeket a gondolatokat kell felderíteni, majd pedig hatástalanítani a második részben ismertetett módszerek segítségével.
Ami szintén újdonság az az, hogy az Univerzum csak azt adja meg számodra, amit a tudatod mélyén szerinted megérdemelsz. Előbb-utóbb ugyanis elkezdesz korlátokat felállítani magadnak, még egy szerencsesorozat után is, mert valahol beléd nevelték azt, hogy semmilyen jó nem tarthat örökké, és bekövetkezik a rossz, jönnek az akadályok. Miután tudat alatt számítasz erre, valóban el is érkezik a küszöb. Ezzel vissza is érkeztünk az előző ponthoz, vagyis a negatív tudatalatti programokhoz, amelyeket tisztítani kell. 

Ezekkel a tisztító módszerekkel foglalkozik a könyv második része, amelyben összesen 10 darab ilyen módszer található. Valójában ezek egyáltalán nem újdonságok, bizonyára te is találkoztál már egyikükkel-másikukkal, de itt a könyvben most egy helyen meglelheted őket.
Amit talán itt hazánkban új dolognak hat még, az a ho'oponopono ősi spirituális rendszere, amely Hawaii szigetéről származik, és amellyel Joe Vitale már régóta foglalkozik. Na, nem az egész rendszert mutatja be a szerző a könyvben, hanem csak egy-két alapmantrát, amelyeket bátran mondogathatsz, főleg akkor, ha tényleg tiszta szívből hiszel benne. Erről szólnak a "Szeretlek!" és a "Bocsáss meg!" című fejezetek a könyvben.
Ha bővebben érdekel a módszer, akkor keresd a Hoponoponó című könyvet ugyancsak Joe-tól. Egyébként, ha olvastad Joe Vitale korábbi könyvét, a Vonzásfaktort, ott már írt erről a módszerről.
Ugyancsak volt szó a Vonzásfaktorban a jelenben élés, a meggyőződések megváltoztatása,  illetve a Neville - féle forgatókönyvek módszereiről is.
A 10 tisztító módszer ismertetése során, a Vonzáafaktorhoz hasonlóan Joe Vitale ismét csak beleszövi a saját, illetve az ügyfeleinek tapasztalatait is a mondandójába, egyszóval anekdotázva tanít. 

Végezetül pedig a harmadik rész Joe Csodatanácsadás szemináriumából közöl egy részletet magyarra fordítva, illetve bemutatja ezt a programot, hogy mi is ez.
A lényege az, hogy ez a program segít az embereknek a negatív tudatalatti mintáktól való megszabadulásban, különböző mentorok segítségével. Sajnos, ez a program csak Joe szülőhazájában, Amerikában érhető el, mindenesetre belekerült a könyv magyar változatába is.
A Kulcsnak van egy bónusz része is a könyv legvégén, ez pedig bemutatja az érzelmi szabadság alapismereteit, vagyis arról beszél, hogy tulajdonképpen mi is ez, és honnét tudod megállapítani, hogy tényleg szabad vagy-e a negatív hatásoktól. 
Ebben a részben 17 olyan gyakorlatot találsz, amellyel semlegesíthetsz mindenféle nem kívánt érzést és programot. Ezek mind egyszerű meditációs gyakorlatok, amelyeknek a segítségével megfigyelheted és beazonosíthatod az érzéseidet, utána már könnyebb lesz kezelni őket.
Szerintem a Kulcs egy alapmű, amelyet érdemes beszerezned, hogy végre sikerülhessen tényleg valóra váltani azt, amit szeretnél.
Ha jól megy az angol, akkor nézd meg Joe Vitale honlapját ,ahol háromfajta hírlevélre is feliratkozhatsz, olvashatod a blogját, vagy éppen megnézheted az ingyenes videókat. A honlapot látva azt hiszem nem véletlenül keresztelték a szerzőt "Tűz úr"-nak. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése