Google keresés

Egyéni keresés

2011. december 19., hétfő

A Titok Tanítóinak Könyvtára: Bob Proctor: Gazdagnak születtél

A könyvsorozat következő darabjában a szerző azt állítja, hogy minden ember gazdagnak született, legfeljebb ebben a pillanatban kevesebb a pénze, mint lehetne, de ez egy ideiglenes állapot.
Könnyen elképzelhető, hogy ezt az állítást nem tudod elfogadni, mert éppen a kispénzűek táborába tartozol, de gondolkodj el a következőkön: az embereknek már gyerekkorukban megtanítják, hogy a gazdagság egyenlő a sok pénzzel, és azokkal a dolgokkal, amiket ezen a sok pénzen meg lehet venni. Azt is megtanították az embereknek, hogy a pénz nem jön könnyen, keményen meg kell érte dolgozni, a gazdagok pedig csalással szerezték meg a vagyonukat, és a többi.
A korábbi Vonzás Törvényéről szóló könyvek pontosan ezeket a hiedelmeket oszlatták el, ezért Bob Proctor könyve már nem megy bele annyira mélyen ezekbe, inkább csak egy kivonatot ad a Vonzás Törvényéből.
Igaz, hogy ez a könyv elsősorban a pénzzel foglalkozik, de a pénzügyi kérdések átfedést mutatnak életed többi területével is, tehát a pénzhiány nem ok, hanem következmény.
A pénzhiány mindig azt mutatja meg, hogy az életed többi területén is zűrzavar van. A mostani időkben szokás a válságra hivatkozni, és való igaz, a régi jól megszokott társadalmi minták kezdenek megszűnni, de eltart egy ideig, amíg új minták alakulnak ki. Ez a jelenség az oka a mostanában egyre növekvő létbizonytalanságnak, ugyanis az emberek nincsenek sokszor tudatában annak, hogy minden változik.
Pontosan ezekben az időkben nagyon fontos a megfelelő hozzáállás, mert ebben az esetben  a válság sem tud akkora sebeket okozni, illetve hamarább véget érhet.

Éppen ezért Bob Proctor könyve nemcsak azt mutatja be, hogyan vonzz be több pénzt, de beszél a Vonzás Törvényének a működéséről, illetve a teljesítményed növeléséről is, hogy hatékonyabb lehess mindabban, amit csinálsz.
Tehát nem csak arról van szó, hogy képzeld el, és várd el a bőséget, hanem arról is hogy tegyél érte, és cselekedj.
A könyvben bemutatott eljárásokat (képzelőerő növelése, a vágyad elengedése és Istenre bízása, a múltban élés befejezése és a józan kockázatvállalás) nem csak a pénz növelésére használhatod, hanem a többi vágyad beteljesítésére is, ugyanis a könyvben bemutatott módszerek erőteljes átfedést mutatnak a Vonzás Törvényével. Sőt, a szerző egy fejezet erejéig bemutatja a Vonzás Törvényének a működését is, mint ahogy azt eddig minden témába vágó könyvnél megszokhattuk már.
Konkrét pénzügyi tanácsokat is találsz a könyvben, pl. mit tegyél, hogy ha éppen adósságaid vannak, hogyan is rendezd ezeket (sok ilyen ember van), illetve úgy általánosságban is beszél a pénzről, hogy milyen természete is van.

A legfontosabb gondolat tőle így hangzik rögtön a könyv első részében: "az embereket szeretni, a pénzt pedig használni kell". Sokan éppen fordítva csinálják, éppen ezért is alakulhatott ki annyi negatív rezgés a pénzzel kapcsolatban. Márpedig ha nem szereted a pénzt, ő sem fog szívesen megérkezni hozzád, inkább sietve távozik. Szóval Bob azt mondja, hogy a pénzt forgatni, áramoltatni kell, különben beposhad, értéktelenné válik.
Egyébként nemcsak ez az egy gondolat figyelemre méltó tőle, mert például a kockázatnövelésről és a borotvaélről szóló részek is több ilyet tartalmaznak.
Nem véletlen, hogy Bob Proctort a gondolkodás nagymesterének tartják többen is, aki a könyvben a saját, illetve mások tapasztalatait meséli el. Miután több, mint 25 éve dolgozik az üzleti életben, van miről beszámolnia, úgy hiszem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése