Google keresés

Egyéni keresés

2012. február 19., vasárnap

José Silva - Robert B. Stone: Agykontroll mesterfokon - a módszer használata az üzleti életben

Ha már olvastad az Agykontroll alapkönyvét, illetve sokszor hallgattad az alapmeditációt, és már gyakorlottan le tudsz menni Alfába, akkor már tovább tudsz lépni a következő állomásra. Azt már az alapkönyvben is megírta Silva, hogy az Agykontroll segítségével nemcsak a testedet lazíthatod el, hanem növelheted a képzelőerődet és megtanulhatsz tanulni is, egyszóval nagyban befolyásolhatod az életed alakulását.
Ebben az alapkönyvben egy fejezet erejéig már szó esett arról, hogyan lehet használni az Agykontrollt az üzleti életben is, de az csak egy összefoglaló fejezet volt. Az ajánlóban említettem is, hogy direkt létezik egy az üzleti életre szabott Agykontrollos könyv, és hogy fogok is róla írni.
Nos, ez az a könyv, amiről akkor beszéltem. Valójában a könyv alcíme egy kissé félrevezető, ugyanis az itt következő módszereket nemcsak az üzleti életben használatod fel, annak ellenére, hogy ez a könyv elsősorban a vállalatok döntéshozó szakembereinek íródott. Ez a kifejezés nemcsak a vállalattulajdonosokat és igazgatókat takarja, hanem a középvezetőkre, és a különböző X. Y. menedzserekre is érvényes.
A könyvben ismertetett technikák azonban rászabhatók a te életedre is, ugyanis az itt következő Agykontroll-praktikák megtanítják azt, hogyan növelheted a kreativitásodat, hogyan használd ki az elmédet,hogyan oszd be hatékonyan a nap 24 óráját, illetve hogyan kezeld a fejfájásodat és a kiégettségedet, ami manapság egyre több embert fenyeget.
A könyv azonban még ennél is többet nyújt, mert az Agykontroll megtanítja hogyan lehet az embereket ösztönözni, illetve együttműködésre bírni. Minden közösségben(nemcsak munkahelyeken) vannak ugyanis olyan emberek, akik lázadnak, szabotálják a közös munkát, vagy esetleg nehéz természetűek, akikkel nem könnyű tárgyalni.  Az Agykontroll segít ezeknek a problémáknak a kezelésében is, az ún. szubjektív kommunikációval.
Ezt a módszert nagyon sokféle probléma megoldására ajánlja José Silva, ezért is említem itt meg. A lényege ennek a módszernek az, hogy este elalvás előtt beprogramozod magad Alfában, hogy akkor ébredj fel, amikor a másik ember agya a legfogékonyabb a probléma megoldására, majd ha fölébredsz, akkor ismét menj le Alfába, és egyszerűen beszélj azzal az emberrel, akiről szó van. A részletes instrukciókat a könyvben  találhatod meg. Eme gyakorlat miatt is írtam azt, hogy ez a könyv már azoknak való, akik probléma nélkül le tudnak menni szintjükre, és el tudják képzelni a kívánt eredményt. Még nekik is nehéz lehet azonban ez a gyakorlat, nemhogy annak, aki még sohasem ment le Alfába.
Persze erre most mondhatnád azt, hogy  a szubjektív kommunikáció befolyásolja az embereket, és hogy ez veszélyes lehet, de ez nem így van. Embereket befolyásolni, rájuk hatni úgy is lehet, hogy egy szót sem beszélsz velük,mert a kisugárzásod is hatással van rájuk. Ne felejtsd el, hogy az Univerzumban minden hatással van mindenre.
Az Agykontrollnak, meg úgy általában véve az ezotériának nem célja az emberek térítése, és nem az a módszer lényege, hogy elérjük az embereknél, hogy mindenáron szeressenek bennünket.
A lényeg az együttműködés, illetve a csapatmunka hatékonyságának növelése, ami különösen a vállalatoknál kulcsfontosságú, de miután az ember közösségi lény, ezért az élet minden területén szükség van erre.
Na, de térjünk vissza a vállalatirányításhoz, amiről a könyv legnagyobb része szól. Az Agykontrollal a különböző vezetők a feljebb már felsoroltakon kívül  még a vezetői képességeiket is növelhetik, illetve hatékonyabb résztvevői lehetnek az értekezleteknek is, ami egy vállalati karrier szempontjából nem mindegy.
José Silva gyakran használja a könyvben a látnok és a látnoki képesség szavakat, azért mert az Agykontroll gyakorlása lényegében visszaadja a látnoki képességeinket, amellyel tisztán láthatjuk a problémák megoldását.
Lehet, hogy ezt most még nem hiszed el, de semmi gond: én sem hittem el, amíg komolyabban el nem kezdtem ezzel foglalkozni. Manapság már spontán is adódnak ilyen vízióim a jövőt illetően, szóval készülj fel rá, hogy az Agykontroll rendszeres gyakorlásával a te életed is meg fog változni, akár gyökeresen is.

Kapcsolódó bejegyzések:

Videók: Mire jó az Agykontroll? - beszélgetés Dr. Domján Lászlóval
Agykontroll sikerek fóruma - írd meg te is a sikeredet!
José Silva-Philip Miele: Agykontroll - alapkönyv a módszerről, amely döbbenetes módon változtathatja meg az életed!
Helene Hadsell: Nyerhetsz! - a hölgy, aki minden ynereményjátékot megnyert, amin csak részt vett. Vajon mi lehet a titka?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése