Google keresés

Egyéni keresés

2012. február 7., kedd

Arielle Ford: Lélektársad titka - találd meg a szerelmet a Vonzás Törvényének a segítségével

A lélektársról írni egy nagyon hálás téma, mert minden ember szeretne a szíve mélyén tartozni valahová, ahol megértik és szeretik őt. A lélektárs  tulajdonképpen egy gyűjtőfogalom, amely a hasonlóan gondolkodó embereket köti össze, akik erőteljes vonzódást, szeretetet éreznek egymás iránt, amit nem tudnak megmagyarázni. Ez a vonzalom/szeretet nem hasonlít ahhoz, amit itt a Földön megszoktunk, hanem jóval erősebb annál, ezért ez egy spirituális szeretet.
Igazából a lélektárs lehet egy családtag, egy munkatárs, egy barát, de lehet egy teljesen idegen ember is, akivel csak rövid ideig tart a kapcsolat, de mégis valami nagyon fontosat adnak egymásnak, ami inspiráló lehet, tehát a lélektárs fogalma nem korlátozódik kizárólag a szerelemre.

Ez a könyv viszont arról szól, hogyan vonzzad be magadnak a szerelmet: egy olyan társat, aki nagyon szeret és tisztel téged, ugyanakkor kiegészítitek egymást, és az mély spirituális szeretet is megvan köztetek, amiről már fentebb beszéltem.
A mostani modern időkben ez a vágy egyre inkább lehetetlennek tűnik, hiszen nagyon sok kapcsolat vagy veszekedések, viták sorozatává válik, vagy pedig unalomba fullad. Arról nem is beszélve, hogy sokan azt hiszik, hogy ha jó a szex, akkor már mindjárt szerelmesek is egymásba, de ez azért nem így van.  Persze ezeknek a problémáknak a nagy részén elvileg lehetne segíteni szakember segítségével, de sokkal egyszerűbb szakítani, és egy másik partnert keresni, mert legalább az elején izgalmas az egész. Na, de ha elmúlik az újdonság varázsa, akkor megint nem marad más a helyén, csak a nagy űr, és kezdheted elölről az egészet újra és újra, viszont a problémák ugyanazok maradnak, mert nem oldottad meg őket, csak menekültél körbe-körbe.
A Vonzás Törvénye erre azt mondja, hogy mindez nem véletlen, és egészen addig nem léphetsz tovább, amíg szembe nem néztél ezekkel a gondokkal és meg nem oldottad őket.

Arielle Ford könyve segíthet ezen az úton, mert ismertet olyan tényezőket, amelyek kifejezetten akadályoznak a boldog szerelem megtapasztalásában és megtartásában.
Több ilyen tényező is van, pl. ha nem tudod elengedni a korábbi kapcsolataidat, amit alatt a szerző nem csak a korábbi szerelmi partnereidet érti, hanem egyéb más emberi kapcsolatokat is, ahol valamilyen sérelem ért, amin nem tudsz túllépni. Igazából ez lehet bármilyen fajta sérelem, de elmúlt, már vége, ezért meg kell szabadulnod tőle, hogy tovább tudj lépni, Persze mondani könnyű, mert nem egyszerű túllépni a régmúlt dolgain, de mégiscsak meg kell próbálni, mert az elengedés folyamata gyógyító hatású is lehet, például különböző krónikus fájdalmak, betegségek egyik pillanatról a másikra megszűnhetnek. Persze vannak olyan esetek, amikor egyedül nem megy, pl. ha megerőszakoltak,  vagy egyéb módon fizikailag, esetleg lelkileg bántalmaztak, akkor valószínűleg pszichoterápiára is szükséged lesz, mert ilyen esetben csak úgy magadtól nem fogod szerethetőnek és értékesnek érezni magad.

Arielle Ford olyan meditációkat kínál ebben a könyvben, amelyek segítik az elengedés folyamatát. Azt nem mondom, hogy könnyűek ezek a gyakorlatok, mert valószínűleg erős ellenállás dolgozik benned, ezért nehéz lesz őket elkezdeni. Ráadásul a gyakorlatok egy része olyan, hogy el kell képzelned valamit, ami a kezdőknek megintcsak nehézséget okozhat. A lényeg az, hogy ne erőltesd a gyakorlatokat, ha nem megy, mert az is lehet, hogy nem állsz még készen ezeknek a megvalósítására, és másféle spirituális utat kell választanod.

A másik ok ami akadályozza azt, hogy a szerelem rád találjon az az, hogy nincs hely az életedben egy partner számára vagy azért, mert túlzottan bezárkóztál a csalódásaid miatt, vagy azért zsúfoltak a napjaid, továbbá az életed maga is egy nagy zűrzavar.
Arielle azt mondja erre, hogy csinálj helyet a szerelem számára, és tégy úgy, mintha már lenne partnered. Minél erősebben, minél jobban beleéled magad ebbe a helyzetbe, annál hamarább hozza el neked a Vonzás Törvénye a kívánt szerelmet. Persze arra azért figyelmeztet a szerző, hogy mindez a folyamat csak akkor hatásos, ha egy örömteli folyamat ez számodra, és nem egy görcsös kompenzálás.
A szerző a feng shui alapelveit is segítségül hívja a lélektársad bevonzásához, amely szintén segíthet, viszont ebből a könyvből nem fogod megtanulni a feng shuit, csak egy-két alapelvet.
Arielle a feng shui iskolái közül kizárólag az amerikai születésű Háromajtós Iskolát használja a kötetben, ami nem éppen a leghatásosabb, viszont a legegyszerűbb az iskolák közül.
Ez az iskola az ún. lo shu négyszög alapján jelöli ki a 8 életterületet, amely mind a teljes lakás, mind csak egy helyiség területére is használható. A szerelem sarka ebben az esetben leghátul van jobbra, erre kell koncentrálni. A könyvben találsz is egy ilyen ábrát, meg egy nyolcszögletű bágúá térképet, amely szintén a feng shui életterületeit mutatja a legősibb FS iskola, a Báguá Iskola  alapján, amely égtájak szerint rendezi be a lakást, illetve a helyiségeket.

A legfontosabb ok, amiért nem sikerül az életedbe a szerelmet bevonzanod, az az, hogy nem szereted magad sem, és mástól várod el azt, hogy boldoggá tegyen. Ezért van az, amiről már fentebb beszéltem, vagyis a sok boldogtalan kapcsolat.
Az, hogy nem szereted magad, nem a te hibád, sőt még csak nem is a szüleidé, hanem ez egy hosszú társadalmi folyamat eredménye, amelyben a szüleid is éppen úgy áldozatok voltak és a többi ember is. Szóval, akik kritizálnak, negatív megjegyzéseket tesznek rád, azoknak valójában nem is veled van bajuk, csak a saját problémáikat vetítik ki rád. Persze bizonyos szabályokra szükségünk van, hogy mi emberek együtt, közösségben tudjunk élni, de figyeld meg, hogy a gyerekek mennyire nyitottak, és a felnőttek mennyire nem azok. Az is érdekes, hogy a gyerekek nem szégyenlősek egyáltalán, önbizalmuk is van, csak éppen a felnőttek beléjük nevelik a gátlásokat és az önbizalomhiányt.
Persze szükség van keretekre, illetve arra, hogy késleltessük a vágyainkat, de az önbizalomhiányra már nincs. Mindez  az önbizalomhiány megszüntethető, de gyakorlatilag ez a legnehezebb feladat sok ember számára, mert
A hölgyek például sokszor az alakjukkal, vagy egy bizonyos testrészükkel nincsenek kibékülve, bár ez a férfiakra is igaz lehet olykor.
Hasonló probléma lehet még az is, hogy az ember nem érzi elég jónak magát, mert beleneveltek bizonyos korlátokat, amelyeknek a legtöbbje illúzió, pl. túl öreg, túl fiatal, túl kövér, nem megfelelő végzettség és munkahely, stb.

Arielle azt mondja erre, hogy mindez nem fontos, mert te nagyszerű ember vagy, és hihetetlen kincsek rejtőznek benned, legfeljebb nem tudsz róla. Miután ennyire szeretetreméltó ember vagy, ezért a szerelmet is megérdemled, de ahhoz, hogy eljöjjön hozzád a lélektársad, először magad kellene megszeretned, vagyis ahogy a szerző fogalmazza meg: szeress bele saját magadba!
Persze ez esetenként nagyon nehéz lehet, a fentiekben már elmondottak miatt, és valószínűleg eltarthat több évig is, mire rendezed a saját viszonyodat önmagaddal. Mindez attól függ, mekkora ellenállás dolgozik benned, illetve függ az éveid számától is, mert idősebb korban az ember már merevebb, és túl van pár rosszuk sikerült kapcsolaton is, amelyeket le kell zárnia.
A lényeg az, hogyha jóban vagy saját magaddal, az kisugárzik messzire, és a többi ember is észreveszi, és ők is vonzódni fognak hozzád, hogy ellessék a titkodat.
Arielle Ford ehhez az önszeretethez, illetve a lélektársadra való várakozáshoz is ad jó tanácsokat illetve gyakorlatokat. A lényeg az, hogy ez a folyamat örömteli legyen, mert ha azt gondolod és érzed, hogy miért nem jön el, akkor inkább a hiányt növeled, ami aztán újabb hiányt szül.

A Lélektársad titka című könyv a Vonzás Törvényének felhasználásával készült, és elég sok mindenben emlékeztet a Titokra, csak éppen ebben a könyvben, jóval több gyakorlati rész és esettanulmány található olyan emberekről, akiknek sikerült megtalálni a társukat, aki megbecsüli és szereti őket hosszú idő óta.
Ha már a Titok című könyvet emlegetem, akkor érdekesség, hogy a könyv vendégszereplői közül Marci Shimoff, John Assaraf és Jack Canfield ebben a kötetben is szerepel.
Igaz, hogy Canfield csak az utószót írta, de Shimoff és Assaraf elmeséli, hogyan találták meg a társukat a Vonzás Törvénye segítségével. Persze nemcsak ők mesélnek, hanem még pár ember, férfiak és nők vegyesen. Vannak olyanok, akik nehéz helyzetből álltak fel, volt akit megerőszakoltak, volt aki kétszer is elvált, és mégis sikerült nekik! Szóval ezek a történetek, és ez a könyv erőt adhatnak neked is, hogy megtaláld a társadat.
Arielle Ford is a könyvben található alapelvek betartásával találta meg a férjét, amelynek a történetét, amelyet a kötet végén el is mesél.
A könyvben találsz két darab tesztet, amely felméri, hogy mennyire vagy kész a szerelemre, illetve hiszel-e a lélektársadban. Ezek alapján felmérheted, hogy veled mi is a helyzet. Sok sikert a társad megtalálásához, mert gondolom, hogy jelenleg egyedül élsz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése