Google keresés

Egyéni keresés

2012. szeptember 27., csütörtök

A Titok Tanítóinak Könyvtára: Jack Canfield - D. D. Watkins: Élj a Vonzás Törvénye szerint!

Ez a vékony kis könyv egy viszonylag friss darab a Titok Tanítóinak Könyvtára című sorozatból, amely sorra jelenteti meg a Titokban szereplőinek a könyveit magyarul. A sorozat régebbi darabjait korábban már bemutattam itt a blogon, közöttük Canfield korábbi könyvét a Siker alapelveit is.
Valójában ebben a könyvben olyan rettenetesen új dolgokat már nem fogsz találni, legalábbis ha régóta foglalkozol a témával, akkor biztosan nem. Kezdőknek viszont sokkal inkább kiindulási alap lehet életük megváltoztatásában, mint például a Titok, vagy az Erő, mert sokkal földközelibb, gyakorlatiasabb a nyelvezete, mint Rhonda Byrne-é.

Canfield nem ismerteti részletesen a Vonzás Törvényét - azt mások már korábban megtették -, és igazából nem foglalkozik spiritualitással sem, hanem inkább az önismeretre koncentrál, ami nagyon fontos ahhoz, hogy eldöntsd, mit is akarsz valójában az élettől. A könyvben ehhez többféle feladatlap is a rendelkezésedre áll, amelyek segítségével kifejtheted az élet minden területén, hogy mi az, amit akarsz és mit nem, továbbá, mik az ok a tevékenységek, amelyek örömmel töltenek el, illetve milyen adottságaid vannak. (Persze nem muszáj a könyvben jegyzetelned, erre a célra nyithatsz egy külön dokumentumot is a számítógépeden a könyvbeli feladatlapk mintájára).

A könyv vezérfonala lényegében ugyanaz, amit a szerző a Titokban már elmondott vagyis: érezd jól magad, gondolkodj pozitívan, és mindig legyenek céljaid és álmaid, mert ez ad értelmet az életednek! A szerző azt javasolja, hogy legalább 101 célod legyen egyszerre. Teljesen mindegy, hogy mekkora horderejű törekvéseid vannak, vagy éppen mennyire nevetségesek ezek a dolgok, az Univerzum előtt ugyanis nincs lehetetlen, és nevetséges cél, legfeljebb az emberek előtt. A gondot az jelenti csak, hogy ha a szíved mélyén tudat alatt nem hiszel a vágyaidban, de ezen a problémán lehet segíteni.

A könyvben Jack Canfield többféle módszert is ajánl arra, hogy összhangba kerülj a vágyaiddal, azaz megemeld a rezgésedet ezeknek az irányába. Ezek közül a módszerek közül a meditációk és a megerősítések a legismertebbek, de a szerző ajánlja, hogy vezess hálanaplót és látomáskönyvet is.
A látomáskönyv gyakorlata lényegében már szerepelt a Hicks házaspár Kérd és megadatik című könyvében is, csak ott éppen varázsdoboznak nevezték, de ez mindegy, mert a lényege ugyanaz.
A hálanapló számomra egy új dolog, de éppenséggel nem tűnik rossznak a használata. A szerző azt mondja, hogy vezess naplót arról, hogy mi az amiért aznap hálás lehetsz, mert szerinte ez növelni fogja majd a rezgésszintedet.

A megerősítések és meditációk területén Canfield ugyanazt mondja el lényegében, amit korábban más szerzők már elmondtak erről a témáról, bár el kell ismernem, hogy a könyvben ismertetett meditációs gyakorlat számomra teljesen új, úgyhogy azért van ebben a könyvben eredeti tartalom is. :)
Mindez azonban semmit sem ér, ha nem hiszel benne. A szerző is ezzel búcsúzik a könyv végén. Miközben olvasol,  a könyvben különböző idézeteket is láthatsz, amúgy széljegyzetszerűen, amelyek segítenek, erőt adnak a céljaid megvalósításához és a tudatosságod növeléséhez.
Érdekesség, hogy Canfield mindig valamilyen társszerzővel dolgozott, amikor könyvet írt. Korábban Mark Victor Hansennel és Janet Switzerrel dolgozott együtt, a mostani szerzőpartnere viszont D. D. Watkins, akinek a nevét azelőtt sohasem hallottam. Eleinte azt hittem, hogy férfiról van szó, de kiderült, hogy melléfogtam: D. D. Watkins nő, aki egyébként belsőépítészként és designerként dolgozik. Ennyit sikerült kiderítenem róla, de azt már nem, hogy mi köze van ehhez a könyvhöz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése