Google keresés

Egyéni keresés

2012. szeptember 16., vasárnap

Richard Bartlett: Mátrix energetika - az átalakulás művészete

Nemrég jelent meg ez a könyv, ami az átalakulás művészetét hirdeti nagy bőszen, úgyhogy nekiültem és elolvastam. Miután én elég régóta foglalkozom ezotériával, nekem ez a könyv már nem tudott újat mondani, inkább a már meglévő ősi tudást szintetizálta össze egy új módszerré, amely a kissé hatásvadász Mátrixenergetika nevet kapta.
Bartlett módszere nem filozofál a betegségek lelki okairól, és nem a betegség tüneteit akarja kezelni, mint más gyógyítók, inkább azt akarja tudatosítani az emberekben, hogy életük minden pillanatában van választási lehetőségük. Mondjuk ezt már a Vonzás Törvényéről szóló könyvek (pl. Kérd és megadatik, Titok, Erő, stb.) rengetegszer megírták, de muszáj újra meg újra elismételni, hiszen az emberiség kollektív tudatalattijában rögzült ősi mintákat nem lehet alig pár év alatt eltüntetni.
Mindez úgy kapcsolódik a betegségek kialakulásához, hogy az emberek ezeket is választották. Vannak, akik szándékosan úgy döntöttek, hogy már eleve betegen születnek le a Földre, míg sokan valamilyen életmód következtében betegszenek meg, ami sokszor öntudatlan folyamat, de ez is választás kérdése volt valamikor.
Bartlett ezt a folyamatot meg tudja fordítani, úgy hogy ráhangolódik a betege energiájára, és visszaviszi őt abba az időbe, amikor még egészséges volt, és rábeszéli a tudatát arra, hogy a két állapot közül lehetőleg az egészséget és a jól-létet válassza.
Mindezt az ún. két-pont technikával éri el, amely esetében kiválaszt két pontot a testen, lehetőleg olyanokat, amelyek valamilyen problémás, feszült testrészen vannak, majd energiakapcsolatot létesít a két pont között, amíg a feszültség fel nem oldódik. Mindez eléggé hasonlít az akupresszúrás kezelésekre, csak éppen a két-pontozás esetén nincsenek szabályok arra nézve, hogy a test melyik pontjait kell stimulálni.
A könyvből kiderül, hogy Doktor Bartlett a kezeléseket mindig valamilyen megváltozott tudatállapotban végzi, amelynek során látomásokat, vagy sugallatokat kap az adott beteggel kapcsolatban, így már tudja, hogy mit kell tennie. Mindez nagyon hasonlít az Agykontrollra ahol szintén egy megváltozott tudatállapotban (azaz Alfában) történik a gyógyítás, amelyet nemcsak önmagunkon, de más embereken is el tudunk végezni, tehát a Mátrixenergetika nem is olyan újdonság, csak éppen a könyvben egyetlen szó sem esik a Silva-módszerről.
Bartlett elmondja a könyvben a Mátrixenergetika mögötti elméletet is a kötet első részében. Meglehetősen tömény anyagról van szó, amelyben szó esik kvantumfizikáról, tudományos kutatásról, ezotériáról, illetve a szerző eseteiről is. (Persze ez a könyv második részére is igaz, ahol a szerző a Mátrixenergetika gyakorlati részét ismerteti). Ebből a részből kiderül, hogy az emberek tulajdonképpen fényből és információból állnak, vagyis fotonokból, éppen ezért, ami a fotonokra jellemző, az igaz az emberekre is. Márpedig a fotonok szintjén a tudatos szándék képes megváltoztatni az anyag (vagyis az emberi test) összetevőinek a viselkedését. A Mátrixenergetika módszere tehát ezen a tényen alapszik.
A könyv elég bonyolultan írja ezeket le - legalábbis az első rész elméleti részében -, de Bartlett szerint a Mátrix energetika elsajátításához nem kell tudósnak, meg mindenféle szakértőnek lenni, mert bárki megtanulhatja, ugyanis csak információkat  kell lehívni az Univerzumból, vagy a Forrásból.
A könyv ugyanakkor nemcsak a gyógyításról szól, hanem a Vonzás Törvényéről és a teremtésről, miután ezek szorosan összefüggő dolgok, hiszen ha egyszer megtanulunk helyesen teremteni, akkor életünk minden területe megváltozhat, tehát az egészségünk is.
A könyv két részből áll: a módszer megszületéséről és elméletéről szóló első részből és a gyakorlati részt bemutató második részből. Ez utóbbiban szerepel a két-pont technika és az időutazás módszere, továbbá a  Mátrix energetikát bemutató szemináriumból részletek, és a sok-sok köszönőlevél, amelyet a gyógyult betegek írtak a doktornak.
A könyv szerkezete és tartalma erősen emlékeztet a Titok tanítóinak a könyveire, ugyanis azokban is rengeteg esettanulmány és önéletrajzi elem szerepel. Mindössze annyi a jelentős különbség, hogy Bartlett nem beszél konkrétan a Vonzás Törvényéről, meg a Titokról, de aki olvasta az erről szóló könyveket, az egyből vágja, hogy miről van szó. Nem véletlen, hogy Rhonda Byrne is írt ajánlót a könyv hátsó borítójára....
Akit érdekel, hogyan lehet a Vonzás Törvény által gyógyítani, annak feltétlenül ajánlom a könyvet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése