Google keresés

Egyéni keresés

2012. augusztus 30., csütörtök

Michael J. Losier: Így működtesd a Vonzás Törvényét! - tennivalók lépésről lépésre a mindennapokhoz

A Vonzás Törvényéről már meglehetősen sokan és sokfélét írtak, amelyekről korábban már én is beszámoltam. Michael Losier könyve azonban eltér ezektől a művektől, ugyanis jóval egyszerűbb, áttekinthetőbb, ráadásul teljesen kezdők számára íródott.
Ha ezt a bejegyzést olvasod, akkor bizonyára azért vagy itt, mert korábban olvastad már a Titkot, az Erőt, esetleg a Hicks házaspár könyveit, és még többet szeretnél tudni a témáról, illetve próbálkoztál már a vonzással, csak éppen nem jött össze, és kíváncsi vagy, mit ronthattál el. Az is problémát jelenthet, hogy nem tudod, hogyan is kezdd el egyáltalán ezt az egészet.
A korábban említett könyvek ugyanis azt írják, hogy egyszerűen érezd jól magad, de ez nem olyan egyszerű, ha éppen lenn vagy a gödör fenekén, és mondjuk nincs munkád és pénzed, a számlák pedig egyre jönnek, és te nem tudsz fizetni. Ilyenkor nagyon nehéz boldognak lenni, sokkal inkább szorongást és félelmet érzel, hiszen nem tudod, mi vár rád.
Mondjuk a Hicks házaspár a könyveiben nagyon korrektül elmagyarázza, hogy a Vonzás Törvényének a sikere min alapul, sőt még gyakorlatokat, illetve újabb gondolatmintákat is kínál az érzelmi állapotod javítására, de valahogy ez mégsem elég. Mintha hiányozna egy láncszem a gépezetből olyan ez.
Losier könyve is a Hicks házaspár hatására született meg, de jóval egyszerűbb és áttekinthetőbb a nyelvezete, ami azért lehet, mert a szerző eredetileg NLP (azaz neurolingvisztikus programozás) trénerként dolgozik.
Ennek a könyvnek az az erénye, hogy nincs benne semmilyen Földönkívüli entitás, meg hatásvadászat, nem magyarázza ugyanazt oldalakon keresztül, és meglehetősen vékony, de a legfontosabb dolgokat mégis tartalmazza, tehát ha kevés az időd, akkor is el tudod olvasni.
Ráadásul Losier nem önmagáról írt könyvet, nincsenek benne anekdoták, és esettanulmányok is csak alig vannak benne, szóval ez a könyv színtiszta gyakorlati munka, amelyben a fejezetek egymásra épülnek.
Ez azt jelenti, hogy az elejétől a végéig el kell olvasnod a könyvet, mint egy diák, sőt feladatlapok is vannak a könyvben, amelyeknek a kitöltése segít a szándékos vonzásod sikerében. Persze jegyzetelhetsz egy külön papírra, vagy egy Word dokumentumba is a könyv útmutatásai alapján.
A lényeg az, hogy a szerző a könyvben tisztázza, hogy mit is jelent az a megengedés valójában (ez a VT-nek a harmadik lépése, amelyen nagyon sok minden múlik), hogyan válhatsz megengedővé, hogyan teremthetsz magadnak több pénzt, illetve beszél nagyon röviden az emberi kapcsolatokról is, de ez utóbbi inkább csak vázlatszerű. Viszont nagyon fontos vázlat!
A szerző egyik témába sem megy bele nagyon mélyen, mégis a legfontosabb dolgokat megemlíti, sőt többször ki is hangsúlyozza. A legfontosabb mondatok mindig egy üres oldalon, jóval nagyobb és vastagabb betűmérettel szerepelnek, illetve a fontosabb lépések végén mindig van összefoglaló, akárcsak egy iskolai tankönyvben. Apropó iskola: a Kanadában élő Michael J.Losier már évek óta  oktatja a Vonzás Törvényét különböző szemináriumokon, de távoktatást is vállal, továbbá az eredeti szakmáját, az NLP-t sem hagyta abba.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése