Google keresés

Egyéni keresés

2012. augusztus 21., kedd

Jerry és Esther Hicks: A bőség törvénye - hogyan vonzzad magadhoz a jólétet és az egészséget

Sokan azt hiszik még mindig, hogy a bőség egyenlő a sok pénzzel, ezért ennek a könyvnek a hírére biztosan  felcsillan majd a szemük, mert hát ez a könyv végre megmutatja, hogyan is lehetne sok pénzt keresni.
Hát, sajnos ez nem így van, ugyanis a bőség jóval többet jelent annál, mint hogy sok pénzed van. Sokkal inkább azt jelenti a bőség, hogy az Univerzum mindig minden élethelyzetben gondoskodik rólad, tehát nem fogsz éhen, vagy szomjan halni, illetve minden kérdésedre, problémádra, örömödre megkapod a választ.
Az már egy másik kérdés, hogy te hogyan fogadod a jeleket, ugyanis az Univerzum nem úgy kommunikál, ahogyan az emberi társadalomban azt megszoktuk, de erről már sokszor beszéltem, és még fogok is beszélni, hogy érthetővé váljon.
Az univerzum ugyanis nem is ismeri a nem szócskát, tehát ha valamit nagyon nem akarsz az életedben megtapasztalni, akkor éppen hogy meg fogod tapasztalni, legfeljebb nem érted, hogy miért, hiszen te jót akartál. Sajnos sokszor a legjobb szándékú teremtés is ezek miatt a kommunikációs bakik miatt romlik el. Jerry és Esther Hicks  a Kérd és megadatik című könyvben, illetve ennek a folytatásában már a szellemi vezetőjük Ábrahám segítségével elmondta, hogy mik az Univerzum alapvető törvényei, illetve hogyan zajlik a teremtés folyamata, úgyhogy olvasd el ezeket a könyveket, ha kimaradt az életedből, mert nagyon korrekten és érthetően mondják el ezeket a fontos dolgokat.
Én magam is írtam mindkét könyvről itt a blogban, ahol bemutattam a házaspárt és Ábrahámot is, úgyhogy ebben a bejegyzésben már beszélnék róluk többet.

A korábbi könyvekhez képest a Bőség törvénye egy az alapismereteket kiegészítő, illetve azokat elmélyítő munka, amely alapvetően a bőségre, vagyis a jólétre - de mondhatjuk úgyis, hogy a jól-létre - koncentrál.
Ez a könyv ugyanis nemcsak arról beszél hogy hogyan lehetne még több pénzed, de beszél az egészség, illetve a siker eléréséről és megtartásáról is, ugyanis a bőség, mint említettem jóval komplexebb téma, mint hogy egyszerűen csak sok pénzed van.
A pénz ugyanis csak papír, vagy fém, ami önmagában nem jelent semmit, ennek ellenére, az emberek már több ezer éve függnek tőle, és azt hiszik, hogy majd egy rakás papír, vagy fémdarab birtoklása elhozza nekik a várva várt boldogságot, és elégedettséget. Ugyanez a helyzet a különböző vagyontárgyak, illetve különböző rangok, címek birtoklásával is.
Mindez azonban csak illúzió, hiszen ezektől a tárgyaktól aztán nem leszel boldog és elégedett, mert majd még többet fogsz belőlük akarni, és továbbra sem leszel elégedett azzal, amid van. Sőt, úgy viselkedsz majd mint az alkoholisták, meg a kábítószeresek, akik viszont a piától, meg a drogtól várják a boldogságot, csak éppen a társadalom elítéli őket ezért.

A Hicks házaspár könyvének talán a legfontosabb gondolata az, hogy ne kívülről várd a boldogságot, mert a boldogság, az öröm és a szeretet az alaptermészeted, legalábbis az Univerzum működésének ez az alapja, márpedig az ember is az Univerzum része! Ráadásul az Univerzum folyamatosan kommunikál az emberrel az érzelmein, megérzésein keresztül. Az viszont már más kérdés, hogy az adott ember mennyire fogékony a jelzésekre. Sokan vannak, akik az Univerzum finomabb jelzéseit nem értik meg, ami azt jelenti, hogy nekik később komolyabb, sokszor fájdalmasabb tanításokkal kell szembesülniük az élettől, mindezt azért mert nem sikerült időben eszmélniük.
A Hick házaspár által csak Érzelmi Vezérlőrendszernek hívott érzelmi skáláról már a Kérd és megadatik című kötetben volt szó, amelynek a második részében különböző gyakorlatok voltak a jobb érzések elérésére. Ebben a könyvben ilyenek már nem szerepelnek, inkább az elmélet van jelen, illetve Ábrahám elmagyarázza, hogy hogyan teremts helyesen, és mik a rossz példák, vagyis amikor hiányból teremtesz. Ebben az esetben bármennyire jót akarsz is, továbbra is az adott dolog hiányát fogod megteremteni.
Mindezt konkrét példákkal mutatják be a szerzők, amelyekből sokat tanulhatsz, és ezek alapján te is megírhatod a saját forgatókönyvedet, vagy - ahogyan Ábrahám mondja - elmesélheted másképpen is a történetedet.

A könyv első részének pont ez a célja, hogy ezeket a hibákat elkerüld, és megtanulj úgy teremteni, hogy a vágyott tárgy vagy állapot meg is érkezzen hozzád. Ábrahám ezt a folyamatot átbillenésnek hívja, miután az addig rossz érzéseket magad mögött hagyod, és elkezded magad jobban érezni, tehát közelebb kerülsz a helyzeted megoldásához. Az átbillenés gyakorlatáról volt már szó a Kérd és megadatik-ban is, akárcsak a Jó Tulajdonságok Könyvéről, de akkor a szerzők nem mentek mélyebben bele, hogyan is kell ezt igazából csinálni, most viszont részletesen foglalkozik ezzel a szerzőpáros esettanulmányokkal kibővítve.
A könyv ezután következő részei már azt tárgyalják, hogy mit is jelent pontosan a jólét és hogyan is kell azt tartósan fenntartani, és majd csak a könyv vége felé esik csak szó az egészségről, illetve a sikerről. Ez utóbbi kettő ugyanis már nem ok, hanem  a jóléted következménye.
Ez utóbbiakról a Mandala-Véda Kiadó által megjelentetett Vonzás Törvénye című könyvükben már beszéltek a szerzők, viszont - még ha mind a három könyvet olvastad is - biztosan maradtak kérdéseid, hiszen minden embernek más a sorsa, illetve másfajta életet él, tehát a problémáinak megoldása is speciális helyzetet kíván.
Ilyen kérdés lehet az, hogy miért születnek egyesek valamilyen maradandó betegséggel, fogyatékossággal, örökölhetőek-e a betegségek, illetve idetartoznak még a különböző emberi kapcsolatokkal kapcsolatos kérdések, problémák is. Mondjuk ez utóbbiról a Hicks házaspár egy külön könyvet írt Kapcsolatok törvénye címmel, majd később beszámolok arról is, de ebben a könyvben is szó esik az emberi kapcsolatokról úgy általánosságban.

Mindez egy interjúkötet formájában készült el, amelyben Ábrahám válaszol Jerry kérdéseire.
A válaszok vezérfonala Jerry minden kérdésére az, hogy igyekezz mindig egy jobb érzést kiváltó gondolatot keresni, mert ez megemeli a frekvenciádat, ami által más szemszögből tekintesz a helyzetedre. Azt nem mondom, hogy megszűnnek ezáltal a problémáid, és már soha nem lesznek az életedben gondok, mert ez nem igaz. Csak éppen egy magasabb frekvencián könnyebb megtalálni a megoldást az élet nagy kérdéseire, míg ha rosszkedvű leszel szorongsz, az csak még mélyebbre fog lerántani téged egy olyan helyzetbe, ahonnét nem látod a kivezető utat.
Igazából ezt a könyvet a Kérd és megadatik-kal párhuzamosan érdemes olvasni, mert ezek az anyagok kiegészítik egymást, és így jobban átláthatod az egészet. Valójában ennek a könyvnek is ugyanaz a tanulsága, mint a korábbi kiadványoknak: ha máshogyan tekintesz az életedben megjelenő fizikai tapasztalatokra, akkor a sorsod is másképpen alakul. Mindez nem véletlenül van így, hiszen annak idején, amikor a Hicks házaspár elkezdett a szellemi vezetőjükkel, Ábrahámmal kommunikálni, rengeteg hanganyagot készítettek ezekről a beszélgetésekről. Később ezekből a felvételekből születtek a könyvek is, csak éppen Ábrahám javaslatára átszerkesztették ezeket. Így született meg a Bőség törvényének a könyvanyaga is, amelyhez Jerry Hicks írt előszót. Sajnos ő már nincs közöttünk, de úgy tudom Esther attól még folytatja a médiumi munkáját és a tanítást.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése