Google keresés

Egyéni keresés

2012. augusztus 27., hétfő

Nhuan Le Quang - Marie-France Muller: Az arcreflexológia csodálatos módszere

A vietnami eredetű dien cham elnevezésű arcreflexológiai módszer rendkívül hasonlít a kínai akupunktúrás, illetve akupresszúrás gyógyításhoz, csak éppen jóval egyszerűbb és kényelmesebb, ugyanis a kezelés nem az egész testen történik, hanem csak az arcon.
Azt már a kínaiak is megfigyelték, hogy bizonyos szerveken megtalálható az egész test energetikai térképe, például a fülön, a tenyéren és a talpon, ráadásul ezek is éppen olyan hatékonyak, mint ha a teljes testet kezelik.
Annak ellenére, hogy a kínai orvoslás, illetve a reflexológia tana már évezrede létezik, a vietnami arcreflexológia még csak alig 30 éves múltra tekint vissza. Egy bizonyos Bui Quoc Chau nevű vietnami orvos a ji king rendszere alapján felfedezte azt, hogy az arcon is megtalálható a teljes test energetikai térképe, ami arra alapozott, hogy az orr nagyon hasonlít a gerinc görbületéhez, vagyis megfelelnek egymásnak.
Ennek alapján dolgozta ki ezt a speciális arcreflexológiai módszert, amelyet ugyanúgy akupunktúrás tűkkel végeztek, mint Kínában.
A dien cham-nak elnevezett módszert viszont már ennek a könyvnek a szerzője, Nhuan Le Quang dolgozta ki, aki golyóstollal helyettesítette az akupunktúrás tűket, amivel a korábbi kezeléssel járó fájdalmak teljesen megszűntek. A vietnami gyógyító azóta már régóta Franciaországban praktizál, ahol a másik szerzővel, a természetgyógyász-reflexológus Marie-France Mullerrel is találkozott, aki hamarosan megtanulta tőle ezt a szokatlan módszert. Manapság már a dien chamot elég sok helyen használják világszerte, bár hazánkban nem különösebben ismert ez a módszer, én legalábbis még nem hallottam, hogy annyit beszélnének róla.
Ennek a bejegyzésnek az a célja, hogy ez változzon, és minél többen ismerjék meg ezt az egyszerű módszert, amely hatásosan és gyorsan csillapítja a fájdalmat. Mindezt onnét tudom, hogy kipróbáltam jómagam is fogfájás esetén, és másodpercek alatt bekövetkezett a hatás, bár a különböző pontok stimulálását többször is el kellett végeznem egy nap.
Azt azért fontos tudni, hogy ha krónikus beteg vagy, illetve komolyan rosszul érzed magad, akkor az első lépés mindig az orvos utasításainak a betartása legyen! Mellette kiegészítésként alkalmazhatod a dien cham-ot is, ugyanis nincs mellékhatása, tehát teljesen veszélytelen.
A könyvből egyszerűen megtanulhatod alkalmazni a módszert, ugyanis nem kellenek hozzá orvosi-természetgyógyászati ismeretek, bár a módszer működési elvét nagy vonalakban ismerned kell. Mindezt a szerzőpáros nagyon egyszerűen és jól áttekinthetően fogalmazza meg, úgyhogy nem jelent problémát egyáltalán, ha még eddig nem foglalkoztál alternatív gyógyászattal.
Ez a működési elvet bemutató fejezet kiegészül még a dien cham alapgyakorlatával is, amely bemutatja, hogyan is alkalmazd az arcreflexológiát, illetve közöl több térképet is az összes akupresszúrás pont helyéről az arcon. Mindezek remekül láthatóak és jól áttekinthetőek.
Miután elolvastad a fejezetet már elméletileg mindent tudsz, de a könyv nem áll meg ennél, hanem bemutatja mind az 500 reflexológiai pont részletesebb jelentését térképpel együtt. Ezek a magyarázatok is nagyon jól áttekinthetőek, és inkább csak címszavakban ismertetik azt, hogy mire jó az adott pont.
Végezetül pedig találsz a könyvben egy kislexikont is, amely ABC-sorrendben tartalmazza a főbb betegségeket is, illetve az adott problémát enyhítő reflexológiás pontokat, amelyekből általában több is van. Mindegyik betegséghez írtak egy rövid ismertetőt, amely ismerteti a tüneteket, illetve ad néhány tanácsot még a bajok enyhítéséhez.
Miután a könyv elég sokféle betegséget említ, ebből következik, hogy a dien cham szinte mindenféle testi problémára alkalmazható, például mozgásszervi panaszok, nemi szervek betegségei, vérnyomásproblémák, emésztési zavarok, érzékszervi problémák. A kezeléshez pedig nem kell más csak egy golyóstoll, de az ujjaidat is használhatod a masszázshoz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése